Lowlands, een van de grootste muziekfestivals in Nederland, zal in 2023 nog steeds gebruik maken van consumptiemunten, ondanks eerdere plannen om over te stappen op een bancair systeem. Hoewel festivaldirecteur Eric van Eerderburg vorig jaar aankondigde dat het festival af wilde stappen van het muntensysteem, blijkt uit de FAQ van het festival dat munten nog steeds gebruikt kunnen worden als betaalmiddel.

Toch wel verschil

Anders dan bij festivals zoals Tomorrowland en Sziget, waar RFID-chips op polsbandjes worden gebruikt, zal Lowlands nog steeds fysieke munten accepteren. Bijvoorbeeld op Tomorrowland kunnen festivalgangers online ‘pearls’ kopen, die vervolgens op hun polsbandje worden geladen. Met deze ‘pearls’ kunnen ze eten en drinken kopen op het festivalterrein, waardoor het idee van een festivalbubbel met een eigen valuta behouden blijft. Het voordeel hiervan is dat er minder plastic wordt gebruikt, waardoor het systeem milieuvriendelijker is.

Lowlands 2023

Naast de milieuvriendelijkheid is een andere reden voor festivals om over te stappen op dit soort systemen het groeiende verschil tussen een halve en hele munt. Dit kan leiden tot verwarring en ongemak voor festivalgangers. Door over te stappen op een digitaal betaalsysteem, zoals bij Tomorrowland, wordt dit probleem vermeden.

Hoewel het nog onduidelijk is wanneer Lowlands volledig zal overstappen op een bancair systeem, is het duidelijk dat de consumptiemunten nog steeds een rol zullen spelen op het festival in 2023. De prijs van de munten is nog niet bekend, maar het is goed om te weten dat zowel PIN als contant geld geaccepteerd zullen worden.

Gewoon consumptiemunten

Lowlands blijft dus trouw aan het vertrouwde muntensysteem, maar wie weet wat de toekomst zal brengen. Misschien zal het festival in de komende jaren alsnog overstappen op een meer geavanceerd betaalsysteem, zoals een RFID-chip op een polsbandje. Voor nu kunnen festivalgangers echter nog steeds genieten van het gebruik van consumptiemunten op Lowlands 2023.

Zie hier wat een compleet eigen wereld LL2018 was.

Bekijk ons Lowlands 2019 4 dagen los report hier!

https://www.instagram.com/p/CvJ7TT3sE8u/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==