Luie Hond: het leukste food- en muziekfestival van 2018

Denk je aan chillen, dan denk je aan lazy en relaxte muziek. Een ideale plek voor ‘luie honden’ die alles rustig op hun gemak aanschouwen, maar vooral genieten. Festival ‘De Luie Hond‘ werd een aantal jaar geleden door twee Arnhemmers, Tijs Bergevoet en Robin van der Beek opgezet. Na een aantal leuke edities tussen het groen op de Stadsblokken, verkaste het festival deze zomereditie 2018 naar een nieuwe plek in Arnhem

Wat is Luie Hond?

Wat is nou eigenlijk de Luie Hond? “De Luie Hond is een muziek- en chill festival (zoals de naam doet vermoeden) waar muziekstijlen als funk, soul en reggae de boventoon voeren”. Aldus Robin van den Beek, 1 van 2 organisatoren van Festival De Luie Hond.

Sfeervolle nieuwe locatie

Het festival is dit jaar op een nieuwe locatie neergestreken, namelijk het fraaie Coberco terrein (in de volksmond Melkfabriek genoemd). Dus begonnen rondom de Stadsblokken en nu een nieuwe locatie voor één van Nederlands leukste muziek- en foodfestivals.

Waarom deze nieuwe locatie?

Waarom deze locatie? Tijs Bergevoet: “Een unieke kans deed zich voor. We kregen de unieke kans nog eenmalig op het terrein van de Melkfabriek (voormalig Coberco terrein). Er gaat binnenkort gebouwd worden op het terrein, daarna is het organiseren van festivals niet meer mogelijk op deze locatie. Dus we hebben de kans met beide handen aangegrepen!”

Luie hond = muziek en foodfestival voor iedereen

De Luie Hond is geen foodfestival. Het festival heeft wel kekke foodtrucks met heerlijk eten, maar is meer dan food alleen. Het festival neemt het muzikale aspect namelijk ook zeer serieus. ‘Luie Hond is een muziek- en foodfestival voor iedereen’. Op het festival zien we dat er allerlei leuke activiteiten zijn voor kinderen, die vermaken zich allemaal opperbest. Tevens heeft het Arnhemse festival voldoende dansruimte voor de 2 stages en ruimte om lekker te chillen. In 2 prachtige industriële hallen op het Coberco terrein, behorend bij het festivalterrein, vind je onder meer een leuke vintage kledingmarkt (Wijvenkraam genaamd) en een heerlijke wijnbar.

Festival Lovers oordeel: ervaar een heerlijk vakantiegevoel

Het festival vond plaats van vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september. Ik besloot om de vrijdagavond en zondag overdag een bezoek te brengen aan het festival om zo een goed beeld te krijgen. Wat direct opvalt zijn de toegankelijk kleuren op het terrein en de gezellige inrichting. Luie Hond is compact, tegelijkertijd verrassend en doet zomers aan. Droom je wel eens over vakantie en een ultiem zomergevoel? Dat gaat een bezoek aan Luie Hond je geven. Lekkere muziek, chillen rondom sfeervolle stages met lekkere cocktail, wijn of een witbiertje (terwijl de kinderen ook lekker hun ding kunnen doen). En dan heb ik zelf niet eens kinderen. Het klopt gewoon. In alle eenvoud. Iedereen heeft zijn plekje op het intieme Coberco festivalterrein.

Tengo un corazon, hartstikke enthousiast

Genieten deed ik ook ‘keihard’ bij mijn ‘vriend’ Aymar Torres. Ik ken de singer-songwriter (ook bekend van het programma De Beste Singer-songwriters) niet persoonlijk, maar heb deze zomer al op een aantal festivals genoten van zijn heerlijke Latijns-Amerikaanse covers. Na het versturen van mijn story over de heerlijkheid van Luie Hond op de Instagram van Festivallovers, was Aymar ook de eerste die een smiley stuurde om het festival te bejubelen. De man staat voor mij synoniem voor het, voor mij hét leukste food- en muziekfestival van het jaar. Dat kan ik zeggen, want deze man (schrijver van dit blog) heeft er een heleboel bezocht dit jaar in binnen- en buitenland.

Het Luie Hond gevoel: ‘Intiem dagje uit, dansen en chillen, het zomergevoel met voor iedereen een (verantwoord) snoepzakje naar keuze’.

3 dagen feest voor jong en oud

Op Luie Hond zie je kinderen, jongeren, hipsters 😉 , minder valide en ga zo maar door. Het terrein is goed begaanbaar met een rolstoel, kinderwagen en heeft voldoende ruimte om je te bewegen. De ruimte om te dansen en chillen is top. Wij genieten op zondag van een optreden terwijl we zitten, slurpend aan een smaakvol witbiertje. Op vrijdag kiezen we voor de dansvloer met leuke optredens van de Rootsriders en Toemaar. ‘Is dit alles?’ Ja, voor nu wel, maar volgend jaar zien jullie ‘deze Luie Hond’ weer terug op dit gelijknamige festival.

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial