Bestaat er werkelijk iets dat mensen zo mooi samen brengt zoals elektronische muziek dat kan? We denken van niet. In deze moderne tijd (en zeker in de post-pandemische tijden) zoeken feestgangers naar een diepere betekenis bij het bezoeken van muziekevenementen. Meer dan ooit zien we festivals en events zich richten op community, duurzaamheid, mindfulness en spiritualiteit. Aansluitend, zien we ook steeds meer dat yogastudio’s en wellnessfaciliteiten elektronische muziek integreren in hun programma’s. Het nieuwe, in Amsterdam opgezette evenement MACU is hiervan een perfect voorbeeld. In aanloop naar hun aankomende editie “The Rebirth Edition” op 27 mei, lees je hier alles over het concept achter MACU Festival – hét mindfulness event voor muziekliefhebbers.

Over MACU Festival

MACU is een uniek concept ontworpen om de kracht van muziek als een katalysator voor heling en persoonlijke groei te vieren. Door de oude praktijken van yoga en klankheling te combineren met de betoverende invloed van muziek, zijn deze evenementen een meeslepende en verlichtende ervaring voor alle deelnemers.

Tijdens de evenementen vinden verschillende activiteiten en sessies plaats onder leiding van gerenommeerde experts op het gebied van muziek, yoga en klankheling. Deze experts begeleiden de deelnemers om de therapeutische voordelen van muziek te ontdekken.

“Wij geloven dat muziek een universele taal is die de kracht heeft om te helen en te transformeren,” aldus Bonita Djugumovic, DJ en woordvoerster van MACU. “Met MACU streven we ernaar om het immense belang van muziek bij het bevorderen van het algehele welzijn te laten zien en deelnemers een onvergetelijke ervaring te bieden die innerlijke harmonie brengt.”

Programma van MACU MACU

Belangrijke hoogtepunten van MACU zijn onder andere:

  1. Muziek- en yogasessies: ervaren yogadocenten leiden verkwikkende yogasessies die worden begeleid door een live-DJ-sessie. Hierdoor ontstaat een harmonieuze verbinding tussen beweging, ademhaling en ritme.
  2. Yin yoga met kristallen klankschalen: onze veelzijdige yogadocent Bonnie Warnars biedt deelnemers de mogelijkheid om de therapeutische effecten van geluidstrillingen en yin yoga te ervaren, om het emotioneel welzijn te verbeteren.
  3. Mantra zingen en chanten: het samen deelnamen aan mantra zingen en chant sessies. Deze eeuwenoude praktijken worden al lang aanbevolen vanwege hun vermogen om de geest te zuiveren. Daarnaast helpen ze om ruimte te creëren voor zelfreflectie en transformatie.

 

MACU – The Rebirth Edition

Met trots kondigt MACU hun aankomende editie aan, The Rebirth Edition! Een yoga flow op het ritme van een live-DJ-sessie, mantras en yin yoga met klankheling. Deze unieke bijeenkomst staat gepland voor 27 mei in The White Door Studio te Amsterdam.

Het evenement is gechikt voor deelnemers van alle leeftijden en achtergronden. Belangrijk is dat je geïnteresseerd bent in het verkennen van de diepe verbinding tussen muziek en welzijn. Bovendien bevind je je als deelnemer in een omgeving waar je gerust kunt zijn van saamhorigheid en emotionele steun. Het ultieme doel is natuurlijk om persoonlijke groei en transformatie te bevorderen.

Tickets zijn hier beschikbaar.
Meld je vroegtijdig aan, er is een beperkt aantal plaatsen

MACU Festival

Volg MACU Festival op:
Instagram