In een magisch bos in Lichtenvoorde ligt in een groen woud een festivalterrein – ook wel bekend van het Zwarte Cross Festival. Vanaf het parkeerterrein loop ik het bos in en diep verscholen tussen de bomen staan daar ineens twee prachtige stages; LET THE MAGIC BEGIN!

Als ik mijn auto uitstap en vanaf de parkeerplaats naar het Magic festivalterrein loop, heten de dreunende bassen mij al welkom. Ook al ben ik vandaag voor de verandering helemaal in mijn eentje naar dit festival toe gekomen, ik heb nu al besloten dat dit weer een topfeestje wordt! 🎉😍

Ik ben nog nooit op deze specifieke locatie geweest en mijn geweldige richtingsgevoel zorgde er meteen in het begin al voor dat ik magisch verdwaald raakte in het bos. 🤦

En ja ik weet wat jullie denken, maar NEE; ik ben altijd nuchter. Ik bezit gewoon over het geweldige talent om OOK nuchter op klaarlichte dag te kunnen verdwalen.. 😉 Gelukkig liepen er toen een stel jongeren op een ander pad, die ik toen gestalkt heb; zo kwam ik toch veilig bij de ingang van het festival terecht. Ik heb me laten vertellen dat op de ene stage harstyle/hardcore wordt gedraaid en op de andere stage techno. Jullie kunnen natuurlijk al raden waar ik heen ging 😉

Hardstyle & Hardcore

Eenmaal op het festivalterrein aangekomen, zie ik een gezellig intieme stage staan, omringd door een bos aan de ene kant en de geluidstent en de bar aan de andere kant. Aan het publiek en de beats te horen ben ik op de goede plek aangekomen: de Hardstyle & Hardcore Stage. Hier ben ik uiteraard voor gekomen! 🤙

Ik kwam aanlopen tijdens een denderende set van DJ MYST; prachtige starter om lekker op in te komen. Ik moest nog even mijn plekkie en mijn draai vinden. Maar het mooie aan hardere stijlen liefhebbers is: ook al kom je alleen – je BENT NOOIT alleen, want de muziek verbindt je. Al snel vond ik een plekje op de frontlinie bij de hekken voor de stage, waar ik vrijwel meteen mee kon hakken tussen een gezellig groepje meiden die mij tijdens het hakken high fives gaven vanwege het feit dat we lekker samen los stonden te gaan. You know the feeling! 😉 Wat ik al zei; ook al kom je alleen – op een hardere stijlen feestje ben je NOOIT alleen! De muziek

“Op een hardere stijlen feestje ben je NOOIT alleen!”

Stage Dive!

Al hakkend, springend en kickrollend vervolgden dit groepje gabberina’s onze middag. Nu volgde de set van DJ Rejecta en toen één van mijn favoriete tracks opkwam (Followed), kon ik het niet laten om schreeuwend de melodie mee te brullen en keihard de vloer helemaal plat te stampen op dit legendarische nummer. En zo ging dit de hele set door; als een koor brulde het publiek de ene na de andere track mee! Wat is dit goddelijk genieten!

Helaas begon het richting eind van de set ineens KEI- en KEIHARD te regenen. Maar ECHTE DIEHARDS ZIJN NIET TE STOPPEN! Dus ook tijdens de volgende set van The Machine stond ik als een verzopen kat in mijn hoodie knallende regendansjes te doen! De verstandigen waren naar een overdekt plekje gelopen om daar te schuilen voor de plensbui. En omdat het toen toch wel HEEL HARD begon te regenen, vroeg MC Livid de eerste 30 man on stage met The Machine. Uiteraard MOET en zou ik daarbij zijn! :):) Tijdens bijna de volledige set van The Machine hebben we dus staan springen on stage. Uiteraard heb ik hier prachtige live beelden van gemaakt! 😉

Helaas is het niet altijd zo’n feest en moesten we ook weer van de stage af.. Maar wat een prachtige ervaring was dit weer! 😍

Na de live set van The Machine wist DJ Thera ons prachtig te vermaken met een heerlijke set met zowel gouwe ouwe klassiekers als nieuwere hardcore nummers. Als een verzopen kat heb ik toch de avond goed weg weten te hakken in die natte kou. Zoals jullie weten: “Go hard, or go home!” is mijn motto! Maar we hadden nog niet genoeg geweld voor onze kiezen gehad, want D-Sturb en Warface kwamen ons nog verblijden met hun gruwelijke raw-kicks! Je KAN hier gewoonweg niet op stil blijven staan! Inmiddels was het in ieder geval alweer gestopt met regenen. Eind van de avond sloten we af met de rockige hardcore tracks van Deadly Guns en met niemand anders dan de KONING: DJ Partyraiser himself! 👑

Iedereen ging helemaal los op Partyraiser zijn hardcore uptempo set, met o.a. nummers als Ode to the Godfather en Cold as Ice. Na de set kreeg ik de kans om het prachtige hardcore DJ-koppel backstage te spreken.

Toch lekker om op zo’n relatief intiem feestje zulke prachtige sets en zulke grote namen te mogen meemaken! De line-up liegt er in ieder geval niet om!

Ondanks de regen, de kou en mijn verdwaalde moves, heb ik het deze avond geweldig naar mijn zin gehad en er toch een mooi festival van gemaakt. MAGIC Festival, bedankt!

 


Festival Lovers 💓, opgelet! Er komen nog veel meer mooie festivals en feesten (en dus ook blogs en vlogs)!

Volg mij gerust op Instagram om te kijken hoe ik mijn fitlife combineer met mijn party-life 😉

Festival Love 💖,

Ginny