Het is zondag 16 juni, het zonnetje schijnt en na ruim een uur rijden ben ik samen met Karin aangekomen in Vorden, waar al heel het weekend het festival Mañana Mañana 2019 losbarst. In eerste instantie niet een festival waar ik direct een kaartje voor zou kopen, maar toen ik de kans kreeg vanuit Festivallovers en de foto’s en filmpjes van voorgaande jaren zag, was ik verkocht!

Het Festival, Mañana Mañana

Mañana Mañana is een festival dat wordt georganiseerd door de Feestfabriek, een organisatie die ook de Zwarte Cross organiseert. Het festival is in 2013 gestart als een klein festival wat al snel uitgroeide tot iets groots. Doordat er te weinig ruimte was op de vorige locatie zijn ze bij kasteel Vorden uitgekomen. Wat echt (vooral als het donker is) een prachtlocatie is. Er is lekker veel ruimte om het kasteel heen en zowel jong als oud publiek kan zich hier vermaken op Mañana Mañana Festival 2019.

Het Kasteel

Toen we onze auto hadden geparkeerd werden we bij de ingang opgewacht door Lotte, zij nam ons mee naar onze kasteelkamer. We sliepen echt midden op het festival in een geweldig mooi een groot kasteel, wie wil dat nou niet? Het kasteel stamt uit de 12e eeuw en dit was ook meteen te zien toen je naar boven liep. Er hingen schattige oude behangetjes op de muren en de kamer zag er echt uit als in een film. Op onze kamer had de Feestfabriek een flesje ‘’Novem Oil” voor ons achtergelaten, dit is het drankje wat is gemaakt door en voor de Zwarte Cross. Het ziet er heel gek en zwart uit, maar eigenlijk was het best wel lekker😉

Nadat we onze spullen hadden uitgepakt, zijn we de zon op het festivalterrein gaan opzoeken. Meteen viel het me al op dat er echt een hele relaxte sfeer hing. Mensen genoten van de verschillende bandjes die er op kwamen treden en andere bezoekers zaten lekker op de grond met een biertje in hun hand. Tijdens ons eerste rondje kwamen we al meteen wat leuke bandjes tegen waar we bleven plakken. Ik vond het erg mooi om te zien dat bij elke band wel een groepje vaste fans stonden, die elk liedje mee aan het zingen waren en allemaal de zelfde dansmoves hadden.

Foto’s

Al snel kwamen we Sanne, de fotograaf van Festivallovers tegen, die heel graag wat foto’s op onze mooie kasteelkamer wilde maken. Dit was echt super leuk omdat we een klein beetje ondeugend zijn geweest door wat leuke foto’s op het mooie rode fluwelen bed te maken. Hieronder kun je de resultaten van Sanne bewonderen.

Op een gegeven moment kwamen we aan bij het Open Podium, een plek waar eigenlijk iedereen die kan zingen of spelen, dit kon laten zien. Wat me verbaasde was dat eigenlijk elke act die het podium op kwam, gewoon écht heel erg goed was! Hier zijn we dan ook ruim een uur blijven hangen.

Kasteel Vorden

Foodtrucks

Wat ik ook echt een pluspunt vond aan het festival waren de vele en heerlijke foodtrucks. Op elk stukje van het festival waren er wel een aantal te vinden en er was echt voor ieder wat wils. Zo stond er bijvoorbeeld een cocktailtruck, een koffietruck maar stonden er bijvoorbeeld ook trucks waar je een visje, een vleesje of een pokébowl kon bestellen. Voor het laatste hadden wij gekozen, heerlijke sushirijst met groente en kip, garnalen of tofu. Het was allemaal gewoon erg goed geregeld.

Schuimparty

Omdat het natuurlijk een zondag was en de meeste bezoekers de dag erna weer moesten werken begon het aan het einde van de avond wat rustiger te worden. Het festival loste dit erg goed op door de helft van het terrein eerder af te sluiten en de laatste uren op 1 podium en een discotent door te gaan. Hier kwamen dan ook een aantal leuke bandjes en sloten ze zelfs af met een schuimparty. Iedereen zat helemaal onder het schuim, maar kon ook weer lekker opwarmen bij het kampvuur wat in de avond aan stond. Aan het einde van de avond werd te totempaal aangestoken en was er om 24:00 uur een vuurwerkshow. Dit maakte deze geweldige dag echt af!

Schuimparty Mañana Mañana

Wij hebben heerlijk geslapen in het kasteel en hebben de dag erna nog even na zitten kletsen met kasteelvrouw Karin. Als je ooit in de buurt bent van Vorden, zou ik zeker een kijkje nemen in dit prachtige kasteel of zelfs een overnachting boeken in een van de kasteelkamers. Verder vond ik het festival ook echt een aanrader als je een dagje alles om je heen wil vergeten en lekker wil relaxen met goeie muziek en lekker eten en drinken😊!

Wil je de sfeer van Mañana Mañana Festival 2019 nog proeven? Kijk dan ook even mijn vlog hieronder. Wil je nog meer blogs en vlogs van mij zien? Houdt dan de website van Festivallovers in de gaten en volg mij op Instagram @elisegrimbergen.