Afgelopen weekend stond in het teken van verdwalen door de bossen, shuffelen door de weides en flaneren door de kasteeltuinen. Ik was op Mañana Mañana Festival op Landgoed Oolde in Laren (Gld). Ben jij benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan snel verder en wie weet sta jij volgend jaar te flaneren op het Mañana Mañana Festival.

Mijn eerste indruk Mañana Mañana Festival

Voor mij was dit de 4de keer Mañana Mañana Festival en de eerste keer in Laren. Ik sta nergens meer van te kijken, hoeveel aandacht de Feestfabriek besteed aan sfeer en beleving. Dit zie je meteen bij binnenkomst op het terrein aan kleurrijke borden en de aankleding van de podia. Een geweldige groene omgeving doordrongen van zingevende prikkelingen die mijn festivalgevoel gelijk weer deed aanzetten. Ik stond aan!

Op dit vierdaagse festival met camping is genoeg te zien en te beleven. Naast een programmering met uiteenlopende bands en acts is er ook ruimte voor theater, poëzie, acrobatiek, workshops (bijvoorbeeld een jodelworkshop of les over de Nedersaksische taal) en ontspanning.

Geschiedenis Mañana Mañana

We gaan eventjes kort terug in de tijd: in 2013 was de allereerste Mañana Mañana in Hummelo. Een paar festival edities later kwam Kasteel Vorden, waar het festival een grote groei heeft laten zien. Voor vele bezoekers is dit ook de meest gewilde locatie. Echter heeft Vorden plaats moeten maken voor een ander pareltje, namelijk Landgoed Oolde in Laren. Deze locatie heeft nu voor de tweede keer haar grondslag geworven. Ik vond de locatie geweldig en heb enorm genoten.

Mañana Mañana Festival

Markt met kleur

Wanneer je de vriendelijke security gepasseerd bent bij binnenkomst, zag je rechts van je een kleurrijk eiland van trucks en stands met veel kleding staan. Op deze festivalmarkt kon je jouw nieuwe festivaloutfit scoren of die jaren 70 hippie Ibizalook. Het is altijd leuk om kleding te kopen op een festival. Op deze manier houd je, naast de leuke herinneringen, nog een leuk tastbaar item aan over. Wie wil dat nou niet?

Munten voor het eten en drinken

Een muntje viel in prijs reuze mee ten opzichte van andere festivals. Overal over het terrein stonden muntenautomaten waar je snel een eenvoudig even nieuwe munten kon scoren; er waren geen eindeloze rijen bij de muntenkraampjes. Ook bij de Foodtrucks betaalde je met munten. Geen zin meer in een drankje, maar toe aan een hapje? Deze haal je eenvoudig met dezelfde munten.

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

[ux_gallery ids=”79304,79305,79306,79307,79308,79309″ style=”default” type=”slider-full” slider_bullets=”true” auto_slide=”2000″ image_width=”50″ image_size=”original” text_padding=”0px 0px 0px 0px”]

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

Wat is er te doen? Doe-het-zelf

Er was genoeg te doen in Laren (Gld). Kampvuren en speelweides met veel leuke dingen. Zo was er voor volwassenen en kiddo’s genoeg te doen en kon je je creativiteit de vrije loop laten op de ‘sociale werkplaats’; samen knoeien met verf, helpen bij een heuze festivalsmid of een tijdelijke tattoo nemen. Naast de muziek op het festival is er dus genoeg te beleven voor jong en oud.

Een nieuwe stage

Mañana Mañana zou Mañana niet zijn als ze weer niet iets nieuws hadden bedacht. Vanaf 100 meter afstand te zien een blauwe grote koepelachtige tent met gele buizen. Je wist niet wat je daar aan zou treffen, tot je de tent binnen kwam. Het leek wel een soort surprise-ei. De naam van dit podium was Kakofonia, waar wat meer opzwepende electronische beats werden gedraaid. De rode lijn bij dit podium was dat er altijd gebruik werd gemaakt van synthesizers en draaitafels in combinatie met zang. Super gaaf hoe ze ook dit jaar toch weer iets nieuws wisten te bedenken voor het festival.

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

[ux_gallery ids=”79318,79313,79314,79316,79317,79311″ style=”default” type=”slider-full” slider_bullets=”true” auto_slide=”2000″ image_width=”50″ image_size=”original” text_padding=”0px 0px 0px 0px”]

[divider width=”1000px” color=”rgb(4, 0, 0)”]

Er wordt aan iedereen gedacht

Wc’s waren er voor hem, haar en alles er tussenin voldoende aanwezig. Daarnaast waren er ook genoeg plekken om te eten en drinken; heerlijk in de schaduw van de monumentale bomen in de kasteeltuin. Alle randzaken zijn op Mañana Mañana eigenlijk prima geregeld. Maar de organisatie gaat nog een stapje verder dan dat. Er was overal een goede doorstroom en er zijn bijvoorbeeld ook veel plekken met ruimte om lekker jezelf even op te frissen of te kunnen chillen. Aan alles lijkt gedacht. Voor mij was er nergens gebrek aan.

Mañana Mañana tot volgend jaar

Ik ben zelf 2 dagen geweest en heb mij de vrijdagavond en de zaterdagmiddag prima vermaakt. Om te beginnen vond ik het festival zeer ontspannen en relaxed. De mensen die ik gesproken heb hadden alle tijd voor een praatje, dansen en lekker ronddwalen. Nieuwe vrienden maken was ook zo weer gedaan. Ik heb mij totaal niet druk gemaakt om artiesten maar dat voelde goed dus geen keuzestress. Lees anders de volgende alinea: Een diversiteit aan muziek genres.

Ik heb nu veel informatie met jou gedeeld over het Mañana Mañana festival. Het is een belevenis waar jij bij moet zijn. De geplande data voor de volgende editie van Mañana Mañana festival 2024 is 6 tot en met 9 juni. Wacht niet te lang en bestel jouw kaarten. Het duurt nog eventjes, maar dan kan je alvast uitkijken naar een schitterend festival.