Milkshake festival, het festival voor iedereen! Het maakt niks uit of je gay, lesbisch, bi of hetero bent, op dit festival kun je je alter-ego helemaal los laten gaan, hier is niks te gek. Op 28 & 29 juni 2018 werd het Westerpark in Amsterdam omgetoverd tot een mooi festival terrein. En wij, Iris & Dion, mochten een kijkje nemen op dit heerlijke festival!

Milkshake Festival

Het moment dat je binnenkomt, begeef je je al in een hele andere wereld. In deze wereld is niks te gek, het maakt helemaal niks uit wat je aan hebt getrokken. De een loopt in de normale kleren en de ander loop in een string met een glitter baard. Als je binnenkomt, word je dan ook helemaal bekeken door 3 medewerkers, die allemaal dingen naar je roepen! Als je dan ook verder loopt zie je dat er voor ieder wat wils is. Een stage met alleen maar Dragqueens, techno, urban en ook een apart nudistengebied.

Daarnaast hadden ze allemaal leuke spellen die je kon doen, waarmee je dan ook meteen goede doelen steunt. Zo kon je de dierenambulance steunen en mocht je voor een bepaald bedrag, naar een leuk cadeautje grabbelen. Je kon ook rodeo rijden op een mega penis, waarmee je weer cadeau’s kon winnen

Stages

Zoals ik al eerder zei, is er muziek voor iedereen. De dragqueens zingen allemaal meezingers, op het vieze poezendek wordt er heerlijke techno gedraaid en in Janey wordt er urban gedraaid voor wie vieze dansjes wilt doen. Daarnaast had je ook nog de stage Supertoys waar de dragqueens op een draaimolen waren aan het dansen. Maar ook bij de de rest van de stages waren er dansers die iedereen vermaakten.

Milieu vriendelijk

Een groot pluspunt van Milkshake festival is dat ze zeer bewust met het milieu bezig is. Hoe dan? Nou, aan het begin van het festival koop jevoor 1 euro een beker en iedere keer dat je hem inwisselt, hoef je geen euro voor een nieuwe hard cup te betalen. Aan het einde van het festival krijg je een recycle munt, waarmee je volgend jaar 1 euro korting op de Early Birds krijgt. Daarnaast is het gehele festival vegetarisch, er zijn geen vleesproducten te krijgen. Je krijgt er bijvoorbeeld een linzenburger of een pitabroodje met tofu.

Al met al was het een geslaagd festival en een zekere aanrader als je van een beetje gekkigheid houdt! De sfeer die er op het festival hangt is eigenlijk alleen maar liefde!

Vlog

Gemaakt door Iris