Mysteryland 2018

Mysteryland

Dit jaar vond de 16e editie van Mysteryland in de Haarlemmermeer plaats! Voor mij, Iris, was dit de eerste keer dat ik dit ongelofelijk populaire feestje mocht bezoeken. Ik woon zelf 25 minuutjes rijden van het festival af. Nu ik er eenmaal geweest ben, vraag ik me af: “waarom ben ik hier nooit eerder naartoe gegaan!?”

Mysteryland

Als je een echte Festival Lover bent, moet je Mysteryland ook wel kennen. Al sinds 1993 bestaat het Mysteryland festival en is daarbij het langstlopende Nederlandse dancefestival ter wereld. Al 16 jaar vind het festival plaats in het mooie Haarlemmermeer. Mysteryland behoort tot een van de grootste festivals in Europa en wordt daarom ook door vele buitenlanders bezocht. Mysteryland is groots, met zo’n 60.000 bezoekers en meer dan 300 artiesten op 17 podia. Je hebt op het festival een noord- en een zuidkant, waar je van kunt wisselen door over een grote brug te wandelen. Op de noordkant vind je een aantal stages vlakbij de grote berg, waar Mysteryland ook wel aan te herkennen is. Aan de zuidkant vind je de andere stages, waaronder de mainstage.

Mysteryland

Mijn eerste keer

Zoals ik al zei, ben ik nog nooit eerder bij Mysteryland geweest, ook al is het festival in de buurt van mijn huis en is het mega bekend. Ik ben al bijna 4 jaar een echte Festival Lover, dus het werd wel eens tijd. We werden met de auto bij de zuid-ingang afgezet, waar het veel rustiger was dan de noordingang – dat kwam waarschijnlijk omdat zuid niet bedoeld was als kiss & ride plaats. De kluisjes waren direct bij de mainstage, die er geweldig mooi uitzag. De Q-Dance stage zag er ook echt gruwelijk uit, als het hoofd van een soort monster! Ik vond het best moeilijk om zo snel tussen verschillende muziekstijlen te wisselen, want je had veel keus en de stages zaten vlak bij elkaar. Je kon bijvoorbeeld in 5 minuten van een Techno/Trance stage naar de Hardcore stage lopen.  De aankleding van het festival was echt super. Naast feesten was er ook behoorlijk veel te doen: je kon lekker eten, waterfietsen, vintage winkelen, aan een kabelbaan hangen, mediteren en nog veel meer! Mysteryland heeft alles wat een goed festival moet hebben. Het enige nadeel vond ik dat je door de vele buitenlanders op het terrein, niet zo snel in gesprek kwam met andere en door de grootte van het festival, je niet zo snel je vrienden terug kon vinden. Dit zijn natuurlijk luxe-problemen!

Mysteryland

Muziek

Op Mysteryland is voor ieder wat wils. Je hebt allerlei soorten muziek: hiphop, dance, hardstyle, hardcore, techno, trance, urban en elektronische muziek. Er werd op 3 stages afgesloten, daar moest je zijn voor het vuurwerk: Mainstage (Dance), Q-Dance (hardstyle) en Big Top (Trance / Hardstyle). De eerste avond van mijn weekender heb ik bij de mainstage afgesloten en de tweede dag bij Q-dance. Ik hou zelf niet heel erg van hardstyle – aangezien ik een techno-vlinder ben – maar ik vond het toch ontzettend knap en mooi hoe ze het vuurwerk op de beat van de hardstyle konden laten knallen (zie einde van mijn vlog hieronder)! De volledige line-up en andere edities kun je gewoon terugvinden op Wikipedia.

Mysteryland

Mijn persoonlijke Vlog

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Meer informatie over het festival vind je op hun website. De uitgelichte afbeelding van deze blogpost kom daar ook vandaan, daar bezitten wij geen rechten over. De andere afbeeldingen zijn wel door Festival Lovers gemaakt!

Een reactie op “Mysteryland 2018

  1. Pingback: Mysteryland onthult Armin van Buuren

Reacties zijn gesloten.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial