Zondag 28 augustus hadden Demi en ik de eer om samen met onze knappe mannen naar Mysterland te gaan. Vorige maand zijn Demi en ik jarig geweest en de mannen hadden dit samen voor ons geregeld, te lief! Mysteryland was voor ons allemaal onbekend terrein en we zijn er dan ook met nul verwachtingen ingestapt. In de auto van Eindhoven naar Haarlemmermeer heb je genoeg tijd (1,5 uur) om te speculeren hoe het gaat zijn, hoe groot het zal zijn en wat je er allemaal zou kunnen doen. We waren het er in ieder geval over eens dat we eerst maar eens het terrein gingen verkennen, voordat we zouden stranden bij een stage waar goede muziek werd gedraaid.

Zoveel te zien

Eenmaal aangekomen bij de kiss & ride van Mysteryland moesten we nog wel een stukje lopen naar de ingang. Bij de ingang ging alles heel vlotjes, we hadden binnen 2 minuten een kluisje en konden vertrekken richting festival terrein. Bij het binnenwandelen van het festivalterrein stonden overal borden met richtingaanwijzers zodat je weet welke kant je op moet voor een bepaalde stage. Dit liet al merken dat het echt wel een groot festival is!

En dat was het zeker, we hebben de eerste 2,5 uur alleen maar rondgelopen en alles bekeken wat er te zien viel. Van super toffe stages, die tot in de detail zijn afgewerkt, tot een rolschaatsbaan boven op de welbekende heuvel. Wat is hier veel te beleven, te doen en te zien, wij vonden dit echt fantastisch!

De eerste stage waar we even bleven hangen was de Mainstage, wat een prachtige stage en alles is tot in de detail afgewerkt! Na hier even te hebben gestaan, zijn we doorgelopen naar de volgende stage. Maar onderweg kwamen we de Stelz bus tegen en dat konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan en ook hier hebben we even een korte stop gemaakt!

[ux_gallery ids=”76829″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Dé heuvel van Q-dance op Mysteryland

Na een tijdje vonden we het tijd om te gaan en vervolgden we onze weg naar de Q-dance stage, waar we toch wel echt heel benieuwd naar waren. Onderweg gebeurden er weer van alles. Zo liepen we ineens langs een boerderij waar een theater werd gespeeld door allemaal vreemde wezens, chillen in de sofa lounge en hebben we ook even ons zelf laten gaan in een soort hindernisbaantje. Eenmaal aangekomen bij dé heuvel, vonden we toch echt dat we eerst naar boven moesten lopen. Dit bleek een hele klim te zijn en we waren dan ook allemaal kapot toen we boven aankwamen. Maar wat een uitzicht, en wat is het festival groot!

Vanaf boven was de Q-dance stage nog vetter, dan dat we verwacht hadden. Het plan was om even snel naar de WC te gaan en vervolgens even bij deze stage te blijven staan. Dan kom ik ook bij mijn enige minpuntje van deze dag. De Wc’s waren echt te druk en er waren op te weinig plekken wc’s. Dit moet op te lossen zijn door op meerdere plekken wc’s te plaatsen.

[ux_gallery ids=”76832″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

We arriveerde bij de Q-dance stage tijdens de set van Outsiders en dat was een heerlijk setje om in te komen! Ons favoriete nummer Too Cold van Sickmode en Rooler werd er zelfs even door de speakers gegooid, fantastisch! Hierna was het tijd voor D-block & S-te-fan, het was zo lang geleden dat we deze mannen hadden zien en horen draaien, maar we weten weer waarom we fan zijn. Een heerlijk setje met vrijwel alleen maar eigen nummers en wat heerlijke klassiekers er door, top!

Na D-Block & S-te-Fan besloten we om even te gaan kijken bij de Vunzige Deuntjes tent. Freddy Moreira moest daar optreden en dat wilden we wel even bekijken. Hier hebben we enige tijd gedanst, waarna we toch besloten om weer ergens anders te gaan kijken. Het werd de techno tent waar we eerder die dag al waren geweest. Nou, nu stond deze tent helemaal vol! Er werden echt lekkere harde techno beukers gedraaid en daar zijn wij altijd wel voor in!

[ux_gallery ids=”76855″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Thunderdome

Om 19.30 was het tijd om naar de Thunderdome stage te gaan, want daar draaide D-Fence. De set van D-Fence was echt geweldig! Van nieuwe harde beukers, tot de oude klassiekers zoals Krakaka werden gedraaid. Wat een energie en goede sfeer was er ook in deze tent. Ook even een shoutout naar de MC die er helemaal voor ging! D-Fence was voor ons zeker de set van de dag!

Hierna zijn we teruggegaan naar de Q-dance stage, waar D-Sturb moest draaien. Ook hij draaide, zoals altijd, een foutloze set met zijn nieuwe harde nummers, maar ook wat nummers met oudere rauwe kicks. Na D-Sturb ontstond de twijfel of we bij Q-dance zouden blijven, of nog terug naar de Carl Cox show. We besloten om bij Q-dance te blijven en dat was achteraf maar goed ook, toen we hoorde dat de Carl Cox stage vol was! Wij hebben nog genoten van het setje van Vertile & Warface. Helaas viel hier even 2 seconden de muziek uit, maar ik durf te wedden dat de helft van de mensen het niet eens gemerkt heeft.

[ux_gallery ids=”76828″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Afsluiting

Helaas waren we toen alweer aangekomen aan het laatste uur van die dag. Partyraiser mocht de stage op Mysteryland afsluiten. Ik had hier eerst wel mijn bedenkingen bij, omdat ik dat soms écht te hard vind. Maar, mijn complimenten aan hoe Partyraiser zijn set in elkaar had gezet. Vooral de nummers met de ondergrondse hardcore vond ik echt geweldig en hier en daar was er ook nog wat happy hardcore te horen.

De eindshow was echt op zijn Q-dance fenomenaal. Alles tot in de puntjes verzorgd en een vuurwerkshow van hoog niveau! Helaas was het feestje daarna echt afgelopen, maar wat hebben we een lol gehad en wat hebben we genoten van Mysteryland festival in zijn geheel. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar!

[yotuwp type=”videos” id=”eSDfux9PhuA” ]

 

Lees hier report 2019!