Het multi-genre festival Mysteryland haalt onder meer Hardwell, Joris Voorn, James Hype, Cynthia Spiering, Timmy Trumpet, Frenna, Adam Beyer, Mau P, Alesso, Headhunterz, Warface, Oliver Heldens, Tabitha en vele anderen naar Haarlemmermeer.

Mysteryland

het langstlopende elektronische muziekfestival ter wereld, viert dit jaar haar dertigjarige bestaan, en pakt uit met een spectaculaire line-up. Drie dagen lang verwelkomt het festival de grootste artiesten uit onder andere de house, techno, trance, tech-house, hard-techno, hardstyle, hardcore, Latin, hiphop, dancehall, R&B en afro scene. Met artiesten zoals Hardwell, Joris Voorn, James Hype, Cynthia Spiering, Timmy Trumpet, Frenna, Adam Beyer, Mau P, Alesso, Headhunterz, Warface, Oliver Heldens, Tabitha belooft de jubileumeditie van Mysteryland ook dit jaar de magistrale afsluiting van een ongekende festivalzomer te worden.

Mysteryland

Genoeg te ontdekken

Al dertig jaar lang is Mysteryland zo veel meer dan alleen de grootste artiesten en indrukwekkende stages. Bezoekers van het festival kunnen zich volledig verliezen in een omgeving gevuld met ‘happy accidents’, waar met kunst verrijkte paden hen leiden naar een wereld vol verrassingen waardoor bezoekers op onverwachte plekken van het ene feestje in het andere feestje terechtkomen. Van rollerskaten op de beroemde Mysteryland piramide tot de psychedelisch kinderboerderij, het terrein staat bol van surrealistische concepten en verborgen plekken om te ontdekken. Ook voor de dertigste verjaardag van het festival wordt opnieuw alles uit de kast getrokken met spectaculaire shows en de grootste artiesten uit de scene.

Op zaterdag wordt de mainstage op speciale wijze geopend met een DJ set van Sander Groet, die Mysteryland in 1993 mede opgericht heeft. Met de Australische Timmy Trumpet die op zaterdag zijn debuut maakt als closing act en onze eigen Hardwell voor de spectaculaire closing set op zondag strikt Mysteryland nog twee headliners. Alsof dat nog niet genoeg is, maken ook de Britse dj James Hype en het Italiaanse trio MEDUZA hun debuut op de mainstage. Om het jubileum extra feestelijk te maken staat er op zaterdag en zondag wederom een spectaculaire eindshow op het programma.

Ook op de rest van het festivalterrein valt voor bezoekers veel te ontdekken, zo ontvangt Adam Beyer op zijn eigen Drumcode stage gasten als Joris Voorn en HI-LO. De Nachtcollege stage biedt podium voor hard-techno sets van onder meer DIØN, Køzløv en Cynthia Spiering. De Trance Energy stage wordt overgenomen door artiesten zoals Paul Van Dyk, Ben Nicky en Laura van Dam. Liefhebbers van de stevigere techno kunnen hun hart ophalen bij de Adonis stage, waar onder anderen DJ Bone en Dave Angel een speciale back-to-back dj-set verzorgen.

Van grootse in- en outdoor stages tot verborgen podia, Mysteryland-bezoekers kunnen zichzelf in het laatste weekend van augustus onderdompelen in een parallel universum met een breed scala aan muziekstijlen. Op de Q-dance stage kunnen hardstyle liefhebbers onder meer van Warface en Vertile genieten. Meer snoeiharde beats zijn er op beide festivaldagen te horen op de iconische Thunderdome-stage, waar onder meer Cryogenic en hardcore-grootheid Drokz speciale sets neerzetten voor de jubileumeditie.

Zowel op zaterdag als op zondag kan er gedanst worden bij Vunzige Deuntjes, waar nationale sterren als Frenna, Broederliefde en Tabitha acte de présence geven. Ook is Freddy Moreira dit jaar weer aanwezig met zijn Moreira’s Mansion, waar de energieke artiest het podium betreedt met onder anderen Natte Visstick en Poke. Nieuw op zaterdag is de Amapiano sound, vertegenwoordigd door Dusst x Stewww.

Voor de campinggasten

De Mysteryland camping is volledig uitgerust met goede faciliteiten. Met een wereldse foodcourt, chill areas, zwembad, wellness, sportprogramma en nog veel meer dus voor bezoekers genoeg te doen en genoeg plekken om ook hier te verdwalen. Voor bezoekers zijn er talloze opties om te blijven slapen, van de meest luxe glamping opties met ontbijt tot andere pre-set up tents en camperplekken natuurlijk bring your own tent waarbij je op speciale vrienden velden met je hele vriendengroep kunt staan. Alsof dat nog niet genoeg is, trakteert Mysteryland campingbezoekers op extra feestjes met een speciale programmering. Iedereen die een campingticket heeft weten te bemachtigen trapt het weekend op vrijdag af met optredens van onder anderen Joel Corry en Marten Høger. Op de zaterdag vindt er speciaal voor campinggasten een afterparty plaats op het festivalterrein. Ook hier is de line-up groter dan ooit. Onder meer GORDO, Mau P en Horse Meat Disco zetten het feest voor de campingbezoekers voort tot na middernacht.Niet alleen op gebied van muziek en creatie staat Mysteryland al 30 jaar aan het voorfront van de industrie, ook op gebied van duurzaamheid bewijzen zij koplopers te zijn binnen de festivalindustrie. Met de aanleg van een nieuw stroomnetwerk op het festivalterrein gaat Mysteryland dit jaar over op vaste, lokaal opgewekte, groene stroom wat uniek is op deze schaal in het festivallandschap.

Mysteryland vindt van 25 t/m 27 augustus plaats op het Floriadeterrein in HaarlemmermeerIn 2022 was Mysteryland volledig uitverkocht en ook voor de 2023 editie vliegen de kaarten over de toonbank. Fans die de jubileumeditie niet willen missen scoren hun dag-, weekend- en campingtickets voor Mysteryland 2023 via de website van Mysteryland.nl.