Op zaterdagavond 21 januari 2023 vond de allereerste editie van MYSTIC CHAOS plaats in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Een kleinschalig event met grote DJ’s zoals onder andere The Purge, Act of Rage en Spitnoise.

Voor een eerste editie was het event één groot succes. De sporthal was omgetoverd tot een echt indoor festival met een toffe stage, dikke lasers, een bar en muntapparaten. Doordat het festival niet helemaal was uitverkocht, was het niet enorm druk bij de bar (dikke plus punt!). Tevens was te zien dat het personeel achter de bar ook enorm genoot van de muziek. Het enige nadeel was dat de toiletten buiten waren. Van een warme zaal naar buiten moeten lopen met -2 graden is niet het allerfijnste.

Grote namen op een kleinschalig festival. Hoe vet is dat! Het festival begon om 18.00 uur en was om 01.00 afgelopen. Een prima tijd. Zo kan je vroeg pieken en lekker op tijd weer naar je bed (of door).

[ux_gallery ids=”77921,77923,77926,77924″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Hoogtepunt MYSTIC CHAOS

Sicknate was de eerste DJ van de avond en het publiek stroomde langzaam binnen. Rond 20.00 uur werd het drukker en Voidax draaide een aantal heerlijke nummers die voor een perfecte sfeer zorgde. Adjuzt volgde om 21.00 uur en veel mensen vonden dat de beste set van de avond.

The Purge was daarna en hij draaide zowel zijn grootste hits als nieuwe mixen. Iedereen kende een aantal nummers waardoor het publiek uit zijn dak ging. Act of Rage was weer vertrouwd, hard beuken op de grootste klappers. Als afsluiter kwam Spitnoise met de dikste knaller van de avond; een echte beukpartij.

Eindcijfer en conclusie

Het was een geslaagde eerste editie voor mij. Je kon van te voren een kluisje reserveren en ook op locatie kon je er nog eentje fixen. De munten waren €3,50 per stuk, een ‘normaal’ tarief vergeleken met andere festivals. Kaartjes kostten ongeveer €30, wat een spotgoedkope prijs was voor deze line-up.

De stage en de lichtshow overtroffen mijn verwachtingen. Ik had gedacht dat het kleine festival mee zou vallen, maar het tegendeel was waar. De lasers waren enorm tof. Kortom, volgend jaar zal zeker weer een geweldige editie worden!

Check de Facebook pagina van Mystic Events om up to date te blijven of ga nog onze festival agenda.