Mystic Garden Festival 2018

Mystic Garden Festival

‘De geheimzinnige en onverklaarbare tuin’, dat is de letterlijke vertaling van Mystic Garden. Dit techno festival doet er dan ook alles aan om haar naam waar te maken. Op 16 juni 2018 werd het Sloterpark omgebouwd tot een van de meest betoverende parken van Amsterdam. Het was de 4e keer dat ik, Iris, hierheen ben geweest. Elk jaar is het weer een eer om op dit geweldige feestje rond te lopen.

Mystic Garden

Vanaf de eerste seconde dat je op het festival aan komt lopen, word je adem al weggenomen door de geweldige aankleding. Het lijkt wel of alles versierd is. Hoog in de bomen hangen slingers en glinsterende lintjes. Sommige planten geven licht of er komt muziek uit, verderop zijn struiken voorzien van een rookmachine voor een extra mystiek gevoel. Een festival met een betere en sfeervolle aankleding dan hier ben ik nog niet eerder tegengekomen. Er lopen mensen van de organisatie verkleedt rond en/of ze rijden op mystieke wagens. Je kan ook allerlei gekke spelletjes doen (zoals skippyballen en pingpongen), of een versierde stok maken waarmee je je vrienden in de menigte terug kan vinden. En dus geen rondjes rondjes rondjes hoeft te lopen 😉  Mystic Garden is elk jaar een hele belevenis, met daarbij de beste techno en elk jaar een ‘onvindbare’ secret stage.

Mystic Garden Festival

Secret Stage

Alle voorafgaande jaren van Mystic Garden hadden een Secret Stage; een stage die je echt flink moest zoeken en die dus niet op de kaart stond. Het eerste jaar dat ik er was, moest je door een lange ballenbak om zo bij de stage uit te komen. Een volgend jaar had je een eiland vol met hottubs, waar je lekker in je bikini kon genieten van de meest lekkere deuntjes. Dit jaar was er een stage die gesponsord werd door Kornuit (dat was al te zien aan het dennenappeltje in de time-table). Toen wij binnenkwamen waren mijn vrienden en ik 1 van de 300 mensen die deze stage mochten betreden. De stage kon 3 keer per dag bezocht worden en er konden maar 100 mensen per keer in. De stage bevond zich op het plein met eetkraampjes. Daar stond een grote timer, als deze timer 00:00 had bereikt, mochten de mensen met een bandje (zoals ik) naar binnen. Dit bandje hadden we gekregen bij binnenkomst van een aantal mensen van Kornuit. In de Secret Stage kregen we (bijna) een privé-optreden van een beroemde techno dj. Wij mochten genieten van Olivier Weiter. Het scherm waar de timer op te zien was werd doorzichtig. Waardoor iedereen de stage kon zien, met de dj, maar niemand mocht naar binnen, alleen de ‘uitverkorene’.

Mystic Garden Festival

Geweldige Techno

Mystic Garden heeft niet alleen een geweldige aankleding en leuke activiteiten, maar heeft ook nog eens geweldige muziek. De line-up bevatte mijn persoonlijke favorieten en ze traden alle 3 live op: Lövestad, Reinier Zonneveld en Egbert! Ook artiesten zoals: Secret Cinema, Carlo Lio, Juan Sanchez en Olivier Weiter waren hier te vinden. Op het terrein waren maar liefst 7 stages, waaronder de mini Secret Stage. Bij elke stage was techno te horen, behalve bij de Tijdmasjien stage, waar heerlijke swingers en oude hitjes gedraaid werden. De perfecte gelegenheid om wat extra sfeer te creëren of even af te koelen van al dat beuken!

Mijn vlog

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial