Nazomeren 2018: Groningen en techno goede combi

Voor mij de eerste keer Nazomeren festival en ook voor de eerste keer als reporter voor Festival Lovers. Leuk om te lezen dat het van de zelfde organisatie als Free Your Mind Festival is, een feestje waar ik het ook erg naar mijn zin heb gehad dit jaar, dus dat beloofd iets goeds!

Er gaat niks boven Groningen

De week voor Nazomeren werd steeds aangekondigd dat het mooi weer zou worden. In de loop van de week werden de voorspellingen steeds minder, in ieder geval de temperatuur dan. Met een beetje angst en een dikke trui aan stapte we in de auto naar Nazomeren festival. Een feestje in Groningen ipv hartje Amsterdam, dit merkte we meteen bij het parkeren. Niet eindeloos wachten en 15 euro betalen voor een parkeerplekje maar gewoon lekker je auto op een leeg grasveld naast het festival terrein neer zetten, gratis.

Toen we na een (strenge) controle naar binnen liepen was het nog best rustig, en wij waren voor ons doen al laat aanwezig (15.00). Oké het feestje komt dus iets later op gang…Geeft niks, tijd om even rond te kijken, muntjes te halen en er rustig in te komen.

Keuzestress voor een reporter

Als techno liefhebber werd ik erg bij van de line up met grote namen als: Fjaak, Tommy Four Seven, Secret Cinema, Reinier Zonneveld en meer. Maar als reporter moet ik natuurlijk wel wat te vertellen hebben en dus ga ik bij alle stages langs. Eerst naar Happy Feelings. De naam deed in ieder geval eer aan. Er hangt gelijk een gezellige sfeertje met blije mensen die aan het dansen zijn op disco/house. Ik kon me hier best vermaken! Tot de 90’s hits kwamen, tijd voor de volgende stage 😉

Voor ieder wat wils

Als we daar heen lopen komen we langs wat eettentjes, hangmatten en veel mensen die lekker op de grond zitten te kletsen en aan het bijkomen zijn. Dan komen we bij Vunzige deuntjes, Hiphop en R&B, niet echt mijn ding… Deze tent werd druk bezocht, en ook hier hing een leuke, gezellige sfeer.

Techno in studentenstad Groningen

Dat Groningen een studenten stad is is wel te merken, de leeftijd ligt gemiddeld iets lager dan ik gewend ben. Het is bijna half 5 en mijn techno hart begint harder te kloppen want Fjaak begint zo te draaien, dus op naar de Techno tent! Ook deze tent is druk bezocht, mensen zijn al lekker aan het dansen. En dan komt Fjaak achter de draaitafels, ze knallen hem er gelijk goed in! Heerlijke harde techno beats knallen er door de tent. De tent is klein wat het wel heel intiem maakt, zo de toon is gezet!

Main (luxe)problemen 😉

Ik sta al een tijdje heerlijk te dansen wanneer ik me opeens bedenk dat Reinier Zonneveld al is begonnen op de main, planningsprobleem… Ik moet mezelf er echt even uit trekken maar ga dan toch even bij de main kijken. Reinier begint rustig. De overgang van het harde dansen bij Fjaak naar de wat rustigere opbouw van Reinier lukt me niet helemaal.

Lekker pendelen in die nazomer

Dus gaan we terug naar Fjaak, dit keer backstage. Hier maken we een gaaf filmpje waarbij het publiek uit zijn dak gaat!! In die energie wil ik ook weer staan, dus gaan we terug naar de dansvloer. Na even goed de voeten onder mijn lijf te hebben weg gedanst gaan we weer kijken bij Reinier Zonneveld. Die zit er inmiddels ook heerlijk in en de main is lekker druk. Zo tussen alle mensen valt het weer erg mee en is het gelukkig niet (te) koud. En het blijft droog, ook erg fijn.

Wanneer ik hoor dat hij ‘’hard gaan’’ bijna gaat droppen ga ik snel backstage om weer een filmpje te kunnen maken. En dat is gelukt hoor!
Na Reinier niemand minder dan Secret Cinema, en ook hij draait heerlijk!

Technowarmte opzoeken

Na een tijd bij de main te hebben gedanst vind ik het toch wel fris worden buiten en duik ik de techno tent weer in. Hier heb ik mij tot 00.00 geweldig vermaakt, Tommy Four Seven draaide lekker snel en hard en ging nog een half uurtje langer door. Helaas was het toen toch echt afgelopen.
Van het terrein afkomen ging ook lekker vlot, dit vind ik wel ideaal hoor!

Dj contest

Een leuk initiatief van Nazomeren festival was ook de DJ contest. Hierbij kon je je eigen gemaakte techno set van circa 60 minuten insturen. Uit de vele reacties is Orloff als winnaar gekozen en mocht zijn debuut maken op de techo stage! Super leuk om op deze manier opkomende dj’s een kans op het podium te geven!

Nazomeren is een aanrader

Ik kijk terug op een leuk feestje! Het weer had wat beter gekund en ik heb het zonnetje wel gemist. Toch was het minder koud dan waar ik bang voor was. De Techno helden hebben het weer geflikt en Nazomeren heeft ook genoeg te bieden voor andere muziek genre liefhebbers.
Nazomeren festival bedankt voor de leuke dag en tot volgend jaar!

Liefs Robin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *