Herfstdrift 2019 – Er heerst Herfstdrift!

Zaterdag 23 november was het dan zo ver. Een festival waar ik al erg lang naar uitkeek: Herfstdrift 2019. De herfst-editie van het populaire Nijmeegse Driftfestival is een begrip in mijn geliefde hometown Nijmegen en inmiddels ook ver daar buiten. Voor mij een heerlijke thuiswedstrijd. Een outdoor festival in november. Voor mij was dit nieuw, hoe kleed ik mij daar nou weer op? Na wat advies te hebben ingewonnen bij vrienden ging ik het avontuur aan bedekt met veel laagjes kleding.

herfstdrift

In tegenstelling tot een paar dagen voorafgaand aan deze zaterdag was de temperatuur niet al te koud en praktisch geen kans op regen. Alles zat mee.

Een kunstwerk

Het festival begon om 14:00 uur. Er waren maar liefst zes verschillende plekken waar je uit je dak kon gaan. NYMA, Elektrabel, Vasim, Blauwdruk, Garage en The Tribe. Alle plekken waren overdekt en verwarmd, binnen was de temperatuur perfect (wel na het uittrekken van een paar laagjes). Er was veel aandacht besteed aan het mooi maken van het terrein. Overal waren muren beschilderd met de gaafste graffiti, waren er stukjes kunstwerken te bewonderen, hing er sfeerverlichting en zelfs een opgeblazen zwaan ontbrak niet.

Herfstdrift

Het kan natuurlijk dat ik niet geheel objectief ben omdat ik dol ben op mijn stad Nijmegen, maar het viel mij echt op hoe gemoedelijk de sfeer overal was. Het festival kenmerkt zich door uiterst vrolijke en vriendelijke bezoekers die er samen iets bijzonders van maken.

Het terrein verkennen

Na een flinke wachtrij kwam ik rond een uur of 16:00 uur zelf het terrein op. Er waren meer dan genoeg kluisjes en de muntjes waren ook in no time gehaald. De Elektrabel trok absoluut de aandacht. Toen ik hier naar binnen stapte werd ik overweldigd door de grootte, de lichteffecten en de DJ die er stond te draaien. Opkomend talent Comrade Winston schudde iedereen goed wakker met zijn rake technomuziek. En dan blijkt deze held van een DJ ook nog Nijmeegse roots te hebben. Aan mij heeft hij er een fan bij.

Toen was het tijd om het terrein verder te verkennen. Driftfestival heeft niet alleen aan dansen gedacht, maar ook aan plekken om tot rust te komen. Zo was er een warme overdekte plek, aangekleed met tapijtjes, houten banken en chille muziek. Ik kan het erg waarderen als een festival hier ook aan denkt.

De Blauwdruk even bekeken en daarna door naar de NYMA. Ross From Friends aka Felix Clary Weatherall moest ik even meepakken. Zijn warme houseplaten en experimentele beats waren een heerlijke afwisseling op al het techno geweld. De man is een meester in sfeer maken.

Afsluiting Herfstdrift 2019

Skatebard & David Vunk namen het stokje van Ross From Friends over tot ineens rond 22:00 uur alles op zwart ging. De nachtmerrie van elke festivalorganisatie: een stroomstoring. Na wat contact met vrienden die in een ander tent waren kwam ik erachter dat niet alleen de NYMA maar het hele festival plat lag. De organisatie heeft er alles aan gedaan om het festival weer snel in de lucht te krijgen en communiceerde via verschillende platformen over de status. Na een minuut of 10 was er weer licht, een flinke opluchting. Helaas bleef de Elektrabel door de omstandigheden de rest van de avond gesloten. Herfstdrift 2019 was groot genoeg om de mensenmassa op te vangen in andere tenten en er zijn extra pendelbussen ingezet voor de mensen die naar huis wilden.

Herfstdrift 2019

Al met al een geweldige dag gehad, niks tekort gekomen en mooie mensen ontmoet. Heerlijk om op de fiets naar huis te kunnen. Op naar het volgende Driftevent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial