Op zaterdag 15 juli was het zover, tijd voor Nooit Meer Naar Huis Beach Festival 2023! Dit festival vindt jaarlijks plaats op het strand van Scheveningen, een super leuke en zomerse locatie. Voor mij werd dit de eerste keer dat ik naar NMNH Beach Festival zou gaan, maar van vrienden had ik al gehoord dat eerdere edities van dit event helemaal geslaagd waren. Ik had er daarom extra veel zin in, en met drie verschillende stages; house, techno en hard techno, moest dat wel goedkomen.

Verwelkomt door een regenbuitje

Rond 13:30 uur vertrokken mijn vrienden en ik met de auto richting Scheveningen, best een stukje reizen dus om ongeveer 14:15 uur arriveerden we bij de parkeergarage. Vanaf daar moesten we nog een stukje met de tram, waarna we nog zo’n 20 minuutjes moesten lopen over de pier van Scheveningen. Eenmaal aangekomen bij het festival terrein stond er best een flinke rij. Via de gasteningang konden we na een tijdje wachten naar binnen, nog even langs de security en toen kon het feesten eindelijk beginnen.

Helaas zat bij binnenkomst het weer niet helemaal mee. We werden namelijk overvallen door een zomerse bui. Daarom zijn we maar gelijk naar de hard techno stage gerend om te schuilen. Deze stage was namelijk overdekt en dat kwam natuurlijk wel even goed uit. Aangezien we nu toch bij de hard techno stage waren, hebben we gelijk maar even een dansje gedaan want Cynthia Spiering was daar bezig met het draaien van een heerlijk setje. Na de set van Cynthia, nam om 16:30 uur Shlomo de knoppen van haar over. Ook hij draaide, zoals de stage naam al zegt, een fantastisch hard techno set.

Zomers sfeertje en special guest NMNH

Inmiddels was het ook alweer droog geworden en brak zelfs het zonnetje door! Daarom zijn we toen even een rondje gaan lopen over het terrein en hebben we een lekker drankje gehaald. Iets wat ik echt een groot voordeel vond bij NMNH Beach Festival, was dat ze geen gebruik maakten van muntjes. Gewoon lekker makkelijk pinnen waardoor je nooit teveel geld uitgeeft aan muntjes die niet op worden gemaakt, ideaal in mijn ogen. Tijdens het verkennen van het festival terrein liepen we ook langs de techno stage. Dit was een outdoor stage waar grote namen draaide zoals Kobosil, SHDW & Obscure shape en Onyvaa. Ook was er bij deze stage een special guest aangekondigd! Een aantal dagen van te voren, werd door NMNH op instagram bekend gemaakt dat deze special guest niemand minder was, dan Enrico Sangiuliano! Enrico is één van de grootste namen in de techno wereld en is vooral bekend van het iconische nummer; The Age Of Love (samen met techno queen Charlotte de Witte). Dit was natuurlijk een enorme toevoeging aan de techno line-up van dit festival.

Fire sets bij de hard techno NMNH

Na het NMNH festival terrein nu eindelijk goed te hebben verkend, en even te hebben gezeten in de zon, was het weer tijd om terug te keren naar de hard techno stage (mijn favoriet!). Hier hebben we de hele avond enorm genoten van alle DJ’s en de goeie sfeer!

Bij de hard techno stage werd op de stage ook nog eens een hele vette vuurshow gegeven door meerdere entertainers. In combinatie met de lasers en de keiharde muziek zorgde dit voor een super toffe vibe. Zo’n vuurshow had ik nog niet eerder op een festival meegemaakt dus zeker punten voor originaliteit!

De tijd is weer gevlogen

21.704 stappen verder, was het om 23:30 helaas alweer tijd om naar huis te gaan (de tijd op festivals gaat altijd veel te snel…). Al met al vond ik NMNH Beach Festival er echt weer één voor in de boeken. Er hing een goeie sfeer, veel gezellige mensen ontmoet, heerlijke muziek en niet te vergeten en hele vette locatie met uitzicht op zee. Als het aan mij ligt was dit festival dan ook absoluut voor herhaling vatbaar! Wie zie ik op een volgend event van NMNH?

Nooit Meer Naar Huis report 2022.
Fotograaf: Niels de vries