Een uitverkocht techno festival aan het strand van Scheveningen met een dikke line up klinkt toch bijna als een droom? NooitMeerNaarHuis weet van deze droom werkelijkheid te maken. Het festival heet NMNH, maar willen we straks ook écht nooit meer naar huis? Hier kom ik aan het einde nog op terug!

Zoals bijna elke festivalganger bekijk ik van te voren altijd de line up en timetable om alvast voorbereid te zijn. Er waren drie verschillende stages: een House stage, een techno/Main stage en een Hard Techno stage. Zoals jullie ondertussen misschien al wel weten ben ik een enorme harde techno fan dus stiekem wist ik al wel waar ik de hele dag te vinden ben.

Door wat vertraging van het OV waren we deze keer wat later pas vertrokken maar dat mocht de pret niet drukken. Samen met mijn vriendin liep ik langs het strand richting NMNH in het zonnetje. Om ons heen liep een grote menigte mensen en al snel was de rij te zien. Er stond een enorm lange rij bij de ingang en daar baalde we wel eventjes van. Gelukkig liep de rij lekker door en stonden we binnen een halfuurtje binnen. Een kluisje kon je ook van te voren kopen en eigenlijk maak ik hier normaal nooit gebruik van maar deze keer heb ik het eens uit geprobeerd. Het is eigenlijk heel handig en scheelt je toch wat tijd dus zeker voor herhaling vatbaar.

Achter de schermen bij Hard Techno Stage

Voor Festivallovers mochten we ook een kijkje nemen achter de schermen en hebben we van dichtbij mogen zien hoe de artiesten hun magie werkten op de draaitafels. Als eerste zijn we naar de Hard Techno stage gegaan om eindelijk de opkomende techno dj Stan Christ te zien. Hij stond al een paar weken op mijn lijstje om een keer te zien en vandaag was het dan eindelijk zo ver. Hij draaide een aantal bekende nummers die geliefd waren bij het publiek. Toen zijn eigen welbekende nummer ‘Trepidation’ werd gedraaid zagen we (bijna) alle telefoons de lucht in gaan om te filmen. Wij waren hier zelf ook schuldig aan, haha! Al met al hebben we genoten van zijn set en hopen we hem nog vaak te mogen zien.

De Main stage was een open stage waarbij je uitzicht had op het strand. Ik kende eigenlijk alleen Kobosil van de line up en verder niemand. Toen wij hier aan kwamen stond Len Faki te draaien opgevolgd door Sam Paganini. Beide hebben ze heerlijke techno plaatjes gedraaid en in het zonnetje was het echt genieten kan ik je vertellen! Ik vond het leuk om hier een uurtje te staan maar ga zelf toch het liefste helemaal los op de harde techno.

[ux_gallery ids=”75781″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]


Housen onder de palmbomen

Daarna ook even een kijkje genomen bij de House stage en ook dit was een open stage. Rondom de dj stonden palmbomen en dit gaf echt nog een extra touch aan de stade. Hier gingen alle house-liefhebbers helemaal uit hun dak en het was aan hun gezichten te zien dat ze er van genoten. Op het festival stonden ook allemaal banken waar je lekker op kon chillen met uitzicht op de zee. Met een lekkere cocktail in onze handen zaten we hier te kletsen met allemaal verschillende mensen. Het maakt op een festival ook nooit uit waar je gaat zitten want overal zijn gezellige mensen om mee te kletsen. De sfeer op dit festival vond ik heel gezellig en eigenlijk was ik meer aan het kletsen dan dansen. De tijd waren we helemaal vergeten en snel naar de Hard Techno stage om DYEN niet te missen.

DYEN wist vanaf de eerste minuut iedereen aan het dansen te krijgen of eigenlijk kan ik het beter beuken noemen en het publiek ging helemaal los. De ene na de andere beuker werd gedraaid. De temperatuur werd behoorlijk heet binnen maar dat is ook niet gek tijdens zo’n set. Eventjes afkoelen buiten en weer door! Na DYEN stond Nico Moreno op de planning. Ik heb Nico nu al een aantal keer live gezien en elke keer draait hij weer zo lekker. Deze set ging door het dak! Ik vond de lichtshow een hele vette toevoeging wat het helemaal afmaakte, want wat is nou techno zonder lampen die met lichtsnelheid gaan, haha!

 

NMNH: voor herhaling vatbaar

Met flinke tegenzin ben ik iets eerder gegaan om de drukte bij de uitgang te vermijden. Wat heb ik genoten zeg! De locatie van dit festival was echt geweldig en zeker voor herhaling vatbaar. Alles op dit festival was goed geregeld en ik heb er niks op aan te merken. Terugkomend op de vraag of ik echt nooit meer naar huis wilde…. NMNH heeft me zo goed in de sfeer gebracht dat ik daarna écht niet meer naar huis wilde want wat mij betreft had het festival een hele nacht mogen doorgaan. Ik hoop dat er nog een editie komt op deze locatie want dan ben ik er zeker weer bij, en jij ook?

[yotuwp type=”videos” id=”RN6ABrk60-Y” ]