Het festival wat in 1993 in Lelystad het daglicht zag, mag aankomend weekend eindelijk 30 kaarsjes uitblazen. Waar toen heel hakkend Nederland naar de Flevopolder afreisde, stappen nu van over de hele wereld mensen het vliegtuig in om voor het 10e jaar op rij los te gaan in Haarlemmermeer, op het 10 stages tellende Mysteryland festival. Eigenlijk zelfs meer als je de verschillende daghostings en campingstages meerekent.

Mainstage vs. Q dance

Het is elk jaar weer een strijd wie heeft het mooiste stagedesign Qdance of de mainstage? De twee grootmachten proberen elkaar jaarlijks te overtreffen. Wie is er hoger? Wie is er mooier? En uiteraard wie heeft de dikste eindshow? Ja je leest het goed er zijn op zaterdag en zondag twee eindshows, dat kan dus nog best een lastige keuze worden. Zo kan je op zondag afsluiten op de main met niemand minder dan Hardwell. De beste man liet dit jaar op het inmiddels niet meer zo kleine zusje Tomorrowland niks heel van de mainstage. Met o.a. een nog niet gereleasde beuker van Outsiders: een hardstyle remix van het nummer ‘Falling in love with you’. Funfact: dat nummer stond op nummer 1 in de Top40 tijdens de eerste editie van Mysteryland. Toeval?


Outsiders vind je op zondag trouwens op de Qdance stage, maar de eer om de Qstage die dag af te sluiten is aan Warface. Dus bedenk alvast, sluit jij op zondag af bij de nieuwste ereburger van Breda of sta jij op de heilige beukberg bij Warface? En ga je (ook) zaterdag? Dan moet je kiezen tussen Timmy Trumpet of Rebelion.

Last minute de zomer goed afsluiten op Mysteryland

Maar één dingetje, de zaterdag is stijf uitverkocht. Wil je alsnog daarheen? Dan moet je je geluk beproeven op Ticketswap of jezelf een onvergetelijk weekend gunnen en één van de laatste weekendtickets aan je winkelmandje toevoegen. Dit geeft je meteen toegang tot de 3 uur(!) durende set van GORDO op zaterdagavond op het campingterrein. Een weekendticket is sowieso het slimste, want de zondag wil je ook echt niet missen. Wat dacht je van Cynthia Spiering die de Nachtcollege stage komt slopen? Of Shirak en Frenna die naam van de Vunzige Deuntjes x Desperados stage eer aandoen. Je kunt overigens ook nog alleen zondag gaan. Als je snel bent. Want er zijn meer mensen die naar de Drumcode stage van Adam Beyer willen.

Alvast in de stemming komen? Lees hier ons report van Mysteryland 2022. Of check hieronder!