Tim Bergling

Meer dan drie jaar na het overlijden van de Zweedse Tim Bergling, voor velen bekend onder de naam Avicii, verschijnt er 16 november 2021 een officiële biografie. Het boek is geschreven door onderzoeksjournalist Måns Mosesson aan de hand van gesprekken met familie, vrienden en collega’s van Tim uit de muziekwereld.

Avicii was een muzikant, dj en producer van topniveau en heeft vele grote hits gescoord. Zijn succes had echter ook een keerzijde doordat Tim kampte met gezondheids- en verslavingsproblemen. Hij probeerde zich op jonge leeftijd een weg te vinden in het omgaan met stress, depressie, angsten, succes, roem en verslavingen. Tim Bergling maakte op 20 april 2018 een einde aan zijn leven en is slechts 28 jaar geworden.

Avicii Tim Bergling

Het boek ‘Tim, de officiële biografie van Avicii’ beschrijft het aangrijpende levensverhaal. Een interessante biografie om te lezen voor muziekliefhebbers en fans, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in mentale gezondheid.

Over Avicii

Het verhaal van Avicii begon toen hij in 2008 een productie wedstrijd won. In 2011 brak hij wereldwijd door met de progressieve house-instant klassieker ‘LE7ELS’. In 2012 ging hij als eerst EDM-DJ ooit een wereldwijde tour maken. Na 4 jaar op tour zijn en meer dan 800 shows te hebben gespeeld, trok Avicii zich in 2015 voor een aantal maanden terug. Zijn gezondheids- en verslavingsproblemen zorgden voor stress, angst en ziekte. Na een pauze van acht maanden keerde Avicii in maart 2016 terug achter de draaitafel voor het publiek. Echter kondigde hij 10 dagen later zijn pensionering aan en speelde in de nacht van 28 augustus 2016 zijn laatste show op Ibiza. Op 20 april 2018 maakte Tim Bergling een einde aan zijn leven.

Praten over zelfdoding kan bij de hulp- en preventielijn 113 Zelfmoordpreventie via 0900 – 0113 of www.113.nl. Praten over stress, depressie, angst en verslaving kan bij hulplijn MIND Korrelatie via 0900 – 1450 of www.mindkorrelatie.nl