Als je op zoek bent naar een festival dat nog kleinschalig is, maar waar je wel een grote diversiteit aan muziekstijlen kan vinden, dan is Dream Village het festival voor jou. Op de vier podia kun je uit je dak gaan op hardstyle, hardcore, house/mainstream en feestmuziek. Het terrein is overzichtelijk ingedeeld, met als opvallend kenmerk een prachtig lichtgevende zweefmolen met daaromheen food trucks en bars. Het publiek is gezellig en voelt vertrouwd aan, ondanks dat ik er persoonlijk niemand kende. Het was een festival waar andere bezoekers tegen je praten en een dansje met je maken.

Deuntjes van Roxy Dekker en Aanton

We arriveerden op de laatste deuntjes van Roxy Dekker. Ik wilde haar graag zien, dus was blij dat het net gelukt was om nog twee nummers mee te kunnen zingen. Het publiek ging volledig uit zijn dak en dat werd nog luidruchtiger toen Antoon daarna op het podium verscheen. Gillende meiden van begin 20 jaar en jong volwassen mannen die duidelijk de songteksten uit hun hoofd kenden. Het was een groot feest bij het Sweet Dreams podium. Wij waren benieuwd hoe de rest van het festivalterrein eruit zag, dus we zijn naar het dichtstbijzijnde podium gelopen. In de Bud Area bleven we hangen op de pakkende plaatjes van Team Rush Hour. De sfeer was er gemoedelijk en al snel spraken mensen ons aan. Bij Dream Village is het publiek duidelijk op zoek naar een connectie met de andere bezoekers. Je hand wordt spontaan beet gepakt en iemand draait je vrolijk in de rondte.

Op zijn hardst bij Dark Visions en de Iron Compound

Voor iedereen die harder wil, kun je op Dream Village je helemaal uitleven in het gedeelte van Dark Visions en Iron Compound. Het is niet mijn muziekgenre, maar natuurlijk ben ik bij beide podia gaan kijken. De tent van Dark Visions stond stampvol. Ik kon zien dat het publiek genoot van de harde kickdrums, intense fadeds en reverse baslijnen, begeleid onder de melodische deunen. De sfeer was er tof en hoewel hardstyle niet mijn muziek is, kon ik er prima een tijdje staan en genoot van het publiek dat hard uit hun dak ging.

De Iron Compound bestond uit een aantal containers, waarvan er een de dj booth was. De sfeer daar was wat opzichzelfstaand. Het was duidelijk voor een kleiner gezelschap dat geniet van hardcore. Ik kon mij er moeilijk aan overgeven, omdat de sfeer hier totaal anders was dan op de rest van het festival. De leeftijd lag in dit gedeelte een stuk hoger. Ik denk dat deze mensen hun jongere jaren aan het herbeleven waren. Hoe dan ook, iedereen die zich wel kon overgeven aan deze muziek had zichtbaar een geweldige tijd.

Dansen op zoete dromen en als een malle naar de Buren van de brandweer

Anoeska en ik hebben ons vermaakt tussen Sweet Dreams en Bud Area. We hebben Kraantje Pappie op het Sweet Dreams podium gezien. Hij haalde tijdens een nummer een onbekende vrouw uit het publiek om met hem mee te rappen. Zij deed het extreem goed, dus applaus voor deze dame die het podium op durfde te klimmen. Na Kraantje, hebben we staan bubblen in de Bud Area op de muziek van Freddy Moreira. Hij maakte er een groot feest van en nam het hele publiek mee in zijn swingende liedjes. We liepen vervolgens terug naar Sweet Dreams, waar La Fuente een mega show weggaf. We bleven daar ook voor Lucas en Steve, die wat ons betreft de beste show van de dag neerzetten.

Na uitbundig hebben staan dansen, renden we als een malle naar de Buren van de Brandweer. Zij mixen alle meezingers en guilty pleasures met een geweldige beat tot zeer dansbare muziek. Het publiek ging volledig los op hun sessie, waarbij de drie heren van Buren van de Brandweer ook niet stil bleven staan. Heupjes zitten los bij de mannen! We liepen daarna naar de eindshow op het Sweet Dreams podium. Die werd gegeven door niemand minder dan de heren van Showtek. Om elf uur was Dreamvillage afgelopen.

Dreamvillage is het festival waar je uren kan knallen én op tijd in bed kan liggen

Ik vind Dream Village persoonlijk heel tof. Het is een festival waarbij je een aantal uur heerlijk kan knallen, maar niet te laat thuis bent. Het festivalterrein is overzichtelijk en groot genoeg dat je wel het gevoel hebt dat je op een festival bent. De muziekstijlen zijn uitlopend en daardoor is er voor iedereen wel iets om op te dansen aanwezig. Dit alles maakt het festival super toegankelijk voor alle leeftijden vanaf 18 jaar. Het is perfect voor jongeren die voor het eerst een festivalletje willen ervaren en goed te doen voor de papa’s en mama’s die niet meer gewend zijn om een hele nacht door te halen. Wij komen volgend jaar op zaterdag 13 september 2025 graag weer dansen op Dream Village. Net als de voorgaande jaren!

Ben je benieuwd naar deze reporters? Je kan Ruby vinden op Instagram onder www.instagram.com/food.travel.write en Anoeksa onder www.instagram.com/anoeskavantwout

Alle foto’s in deze rapportage zijn gemaakt door Ruby. Alleen de headline foto komt van Dream Village zelf.