Ook in 2021 geen Zwarte Cross, organisatie komt met alternatief festival

Zwarte Cross 2022

De Zwarte Cross 2021 is definitief afgelast. De organisatie heeft dit besluit genomen vanwege onzekerheid over het waarborgfonds, onduidelijkheid over vergunningseisen bij grootschalige evenementen, personeelstekorten binnen de evenementenbranche en beperkte beschikbaarheid van materialen.

Zonder deze voorzieningen en personele inzet kan de Feestfabriek niet instaan voor een kwalitatief hoogwaardig en veilig evenement. Al deze grote uitdagingen bij elkaar hebben geleid tot het besluit de Zwarte Cross in 2021 te annuleren.

“Het is een enorme domper, voor ons en zeker ook voor onze trouwe bezoekers. Maar met de uitdagingen waar we tegenaan lopen, in combinatie met de krapper wordende voorbereidingstijd, kunnen we het festival niet neerzetten zoals de mensen dat van ons gewend zijn. Daarom is de Zwarte Cross wederom annuleren de enige optie”, aldus Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek.

De organisatie zal zich vanaf nu bezig houden met het organiseren van een alternatief evenement: De Mega Immuun Party.

Mega Immuun Party: 24 – 25 – 26 september 2021

De Mega Immuun Party wordt het alternatieve evenement in Lichtenvoorde. Deze zal plaats vinden in het weekend van 24 t/m 26 september.
Het wordt een driedaags festival, zonder camping, en zal capaciteit bieden voor +/- 20.000 bezoekers per dag.
Het vergunningstraject is in volle gang, en binnenkort start de kaartverkoop hiervoor. Houd het dus in de gaten via www.zwartecross.nl

Zwarte Cross 2022

De zwarte cross staat voorlopig gepland op 14 – 15 – 16 – 17 juli 2022.
Om de comeback te vieren is de organisatie in gesprek met de gemeente om het festival met één dag extra te verlengen. Dit zou betekenen dat de camping al op woensdag opent en dagbezoekers vanaf donderdag welkom zijn. Over het al dan niet doorgaan van deze plannen wordt binnenkort meer bekend.

De al verkochte kaarten zullen geldig blijven voor De Zwarte Cross editie van 2022.
Mocht je om wat voor reden dan ook je kaarten willen restitueren dan is dit mogelijk via een restitutieformulier op de website. De restitutieperiode loopt van 1 t/m 9 juli. Voor meer informatie hierover kijk bij de FAQ van De Zwarte Cross.

 

 

Een reactie op “Ook in 2021 geen Zwarte Cross, organisatie komt met alternatief festival

  1. Pingback: Mega Immuun Party in September Festivalorganisator De Feestfabriek !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial