Na twee jaar Woningsdag mochten we eindelijk naar buiten om de verjaardag van Koning Willem-Alexander te vieren. Wij deden dat gekleurd in het oranje en zwart, op Verknipt Kingsday Festival. Het festival vond plaats op de Hembrugterrein in Zaandam. Met namen als Nico Moreno, Shlømo, TRYM, Lilly Palmer en Fatima Hajji kon dit alleen maar een Koninklijke dag worden. Het verslag staat iets later online. Ik moest namelijk echt bijkomen van dit feest. Dat betekent alleen maar iets goeds toch?! Ik moet zeggen dat ik ook een aardig hoestje te pakken heb maar, dat had ik graag over voor deze saamhorige maar vooral lekkere grimmige Techno bijeenkomst. Geweldig om iedereen weer te zien kunnen genieten op Koningsdag.
Naar mijn weten is het in Amsterdam altijd te druk om echt te kunnen genieten van een goed festival op Kingsday. Om deze reden vond ik het dan ook super chill dat er een festival in Zaandam werd georganiseerd. Na afloop kwamen we langs Amsterdam en hier konden we makkelijk nog de stad in duiken. 

Verknipt Kingsday

Binnenstebuiten

Rond 14 uur waren wij op het terrein van Verknipt Kingsday Festival. Je hoefde deze keer niet meer langs een balie voor een locker. Je kon makkelijk een QR code scannen en online een locker bestellen. Dit was dus zo gebeurd en dit scheelde tijd. Naar mijn weten, was er één muntenbalie. Hier stond een aardige rij maar dit duurde echt niet langer dan 5 a 10 minuten. Bepakt en bezakt liepen we naar de Warehouse stages. Deze stages waren in een oude industriële fabriek met met grote stalen constructies. Ik vond de zalen niet heel groot vergeleken met wat we gewend zijn van Verknipt maar, je had ook een heel groot buitenterrein met genoeg zitplekken en een grote ronde tent waar ook een stage was. Ik vond het heel chill dat je buiten en binnen kon afwisselen. Er waren twee wc’s. Ik vond die nog best ver van de stages af staan maar, er waren er wel genoeg dus je hoefde niet lang in de rij te staan. Al met al een mooi terrein, zeker vergeleken met bijvoorbeeld het Olympisch stadion waar ook een festival werd gehouden. 

Verknipt Festival

Facetimen op Verknipt Kingsday festival

De line up was zo goed, je moet bij Verknipt met elkaar facetimen om niks te missen. We zijn eerst begonnen bij Diøn en Dyen die als gewoonlijk weer het dak eraf bliezen. Vervolgens hebben we een klein stukje set van Shlømo meegepakt. Aangezien de line up zo verschrikkelijk goed is, moet je soms keuzes maken tussen alleen maar goede dj’s. We zijn naar de Iglo stage gegaan (buiten) en zijn bij T78 gaan kijken in het zonnetje. We hebben nog even op de rest van de vriendengroep gewacht, zij kwamen net binnen. Dezelfde vriendengroep was ik na 10 minuten alweer kwijt zoals ik bijna in elke blog wel weer beschrijf. Om 19:00 uur begon Nico Moreno. Hij heeft deze week zijn nieuwe EP “This is for my haters” uitgebracht. Ik kon geen haters vinden daar, alleen maar heel veel liefde. Je merkte dat het ook drukker werd in de Warehouse. Na Nico draaide AnD, we zijn bij die set helemaal naar voren gegaan. Wat een lijpe set was dit, zo hard, dit was echt niet normaal. 

Techno dj

Een lekker grimmige saamhorigheid

Ik wil ook nog even ingaan op de lijpe visuals die Verknipt altijd heeft. Dit keer was het in de Iglo tent. Op het scherm achter de dj heeft Koning Willem Alexander zijn kop eraf afgebeukt. Het was wel heel ziek geweest als dit ook binnen was maar, hier was goed over nagedacht. Binnen waren er heel veel lasers en lichten. Dit is kenmerkend én altijd super ziek aan Verknipt. De sfeer in het publiek was echt heel goed. Je merkte dat iedereen gewoon super blij was dat dit weer kon. De oranje én zwarte kleding verbroederde. Van oranje cowboyhoedjes tot zwart gaas, er was een mooie mengelmoes tussen Techno black en oranje boven. 

Verknipt Kingsday

Het nieuwe Wilhelmus: “You never see me again”

Toen Trym afsloot werd het nog drukker in de Warehouse. Wij stonden helemaal vooraan. De set begon met een beetje trance achtige vibe, dit was wennen na de set van AND maar, al snel werd het steeds harder. Op het einde was het gewoon Hardstyle/Hardcore. Dit werd erg goed ontvangen. Ik vond het een mooi moment toen hij een nummer ‘FTS’ van Showtek afspeelde. Ik heb dit nummer tijdens de lockdown zo vaak gedraaid. Maar het was pas echt een euforisch moment toen het nummer “Cry for you (You never see me again)” werd afgespeeld. Iedereen zong dit uit volle borst mee. Ik denk dat de meeste mensen dit nummer nu beter kennen dan het Nationale volkslied. Ik had geen grimmerige Koningsdag kunnen wensen. Het was een mooi feestje. Ik hoop dat Willem-Alexander een even mooi feestje heeft gehad maar dat kan ik me niet voorstellen. 

Verknipt Verknipt

Wil je nu ook graag naar Verknipt Festival op 11 en 12 juni? Er zijn nog tickets en de prijs is €59,- Het festival vind plaats op het Strijkviertel de Meern in Utrecht.