Tijgerprintjes, buiktopjes, gekleurde zonnebrillen en schuddende billen. Niets was te gek afgelopen weekend op Chin Chin Festival in de Tuinen van West (Amsterdam). Het publiek van dit festival haalde alles uit de kast om er zo goed mogelijk uit te zijn, net alsof ze een nachtje uitgingen, maar dan overdag.

Chin Chin Club

De organisatie van Chin Chin festival is tevens de eigenaar van een van de meest up-coming clubs in Amsterdam, genaamd Chin Chin. De club is overdag een restaurant en ‘s avonds een club met oosters thema. De locatie van de club is te herkennen aan de vele japanse zwaaiende katjes (Maneki neko) die aan de muur hangen bij binnenkomst. De club ligt aan de rozengracht, wat net iets buiten het uitgaanscentrum van Amsterdam ligt. Meestal host de club avondjes voor 21 jaar en ouder en draaien ze hitjes, hiphop en disco. Het festival was wel voor 18 jaar en ouder. Eigenaren van Chin Chin hebben sinds afgelopen weekend (5 juli 2019) ook een nieuwe bar geopend: de Hula Hula, met tropisch thema.

Het festival

Als je binnenkwam bij het festival, werd je gelijk al vrolijk. De aankleding was enorm goed geregeld. Het oosterse thema was goed terug te zien en werd gecombineerd met een aantal pastel kleuren. Je zag bij binnenkomst ook gelijk een reuzenrad, wat altijd leuk is, vooral voor leuke Instagram foto’s. Bij Chin Chin hoefde je geen muntjes te halen, want je kon alles gemakkelijk pinnen (wel kreeg je recycle-muntjes voor je bekers). De muziek was super vrolijk en de mensen waren ernaar gekleed. Hoe koud en regenachtig het ook was die eerste zaterdag in Juli, het publiek danste het (figuurlijke) dak eraf! Het aanbod van eten was echt super. Er waren veel opties die ik niet vaak zie op festivals, zoals een broodje met eend, sushi-bowls en frietjes met vlees.

De sfeer

Door de geweldige aankleding, was de sfeer op het festival ook gelijk goed. Ik kreeg een beetje het gevoel alsof ik op Milkshake festival was aangekomen, ook al zijn dit twee hele verschillende feesten/organisaties. Niet alleen het festival was mooi aangekleed, ook het publiek zag er fenomenaal uit. Geen outfit was te gek of te bloot. Het regende helaas tijdens Chin Chin festival, maar dat weerhield geen enkeling uit het publiek om er mooi uit te zien. Alles werd uit de kast getrokken. Het publiek ging los op sfeervolle muziek, overal waar je keek werden instagram-waardige foto’s gemaakt en af en toe een beetje geflirt. Zelfs de MC’s op het festival noemde het publiek ‘mooie mensen’. Als bezoeker kon je ook bij twee van de stages via een plateau achter de dj’s dansen, wat een extra VIP gevoel gaf. Er waren zelfs een aantal BN’ers te vinden op dit festival.

Vlog

Kortom: bekend of niet bekend, Chin Chin is de plek om gezien te worden! Ongegeneerd met je billen schudden op oude hitjes, buiktopjes in de regen, ontelbaar veel foto’s maken voor het reuzenrad of dansende BN’ers spotten. Het kon allemaal afgelopen weekend bij het festival, of natuurlijk tijdens een van de andere evenementen in de club. Instagram liefhebber? Vergeet Chin Chin niet te volgen, want hun festival feed is erg on point!