Het weekend van 19, 20 & 21 april stond in het teken van dé festivalopening van dit jaar. Traditiegetrouw opent Paaspop ieder jaar weer het festivalseizoen. Normaal doen ze dat met gemiddeld zo’n dertien graden op de thermometer, maar dit jaar was dat anders. Dit jaar leek het alsof het hartje zomer was en was het op en top genieten van niet alleen de muziek, maar ook van het zonovergoten Schijndel.

Paaspop 2019 schijndel

De camping op Paaspop

Naast heel veel artiesten, waar ik zo natuurlijk uitgebreid op terug kom, is er nog veel meer te doen op Paaspop. Ik begin even bij de camping. Ideaal om te overnachten, want zo gaat het feestje dag en nacht door. Behalve het, serieus, subtropische zwembad, kun je je onder andere vermaken in de arcadehal, bij de barbershop of natuurlijk bij de silent disco.

Paaspop entree 2019

Net even anders

Op Paaspop zelf is er ook zoveel te zien en te doen. Een pony-race tegen je beste maat, levensgroot Stef Stuntpiloot, kamelenrace (maar dan net even anders), scoor een gratis tijdelijke tattoo, een stripclub (jawel, ook deze keer net even anders), een golden shower (je voelt hem al aankomen: net ff anders), stand-up comedy en nog een groot aantal straatartiesten. En dat is nog lang niet alles overigens. Als je dus even tussen alle artiesten door toe bent aan wat ander vermaak, zul je niet ver hoeven zoeken.

paaspop orkest fanfare

Food

Ook voor de lekkere trek zit je bij Paaspop wel goed, want of je nu van Surinaams, Grieks of Chinees houdt: het is er allemaal. Er is een heuse food-area waar veel foodtrucks bij elkaar staan en je lekker kunt genieten van je hapje of drankje.

Paaspop vrijdag

Tijd voor waar het natuurlijk écht om gaat. De muziek. Bij Paaspop weet je, ongeacht welke dag je komt, dat je qua muziek wel aan je trekken zult komen. De mainstage van Paaspop, Apollo, is een grote tent waar de headliners natuurlijk staan. Vrijdag waren dat onder andere Nielson, De Jeugd van Tegenwoordig, Davina Michelle, Jett Rebbel en mijn favorieten: Kraantje Pappie, Scooter en Within Temptation.
Mijn hoogtepunt was stiekem toch wel Scooter, waar we met de hele tent weer even terug gingen naar de nineties. Helemaal vooraan, ik leek wel een groupie, gingen we helemaal los! “Respect to the man in the icecream van!”

Scooter op paaspop 2019

Within Temptation bracht overigens voor mij vrijdag wel het meest indrukwekkende optreden. Wauw, wat kan Sharon toch práchtig zingen. Live is dat echt wel een beleving om mee te maken, zeker met de super gave lichtshow/lasershow die ze er ook bij hebben.

within temptation paaspop

Paaspop zaterdag

De zaterdag stond voor ons een beetje in het teken van volle tenten. Paaspop zaterdag was ook strak uitverkocht overigens. We zagen dan ook wel wat meer volk dan op de vrijdag, maar eerlijk is eerlijk: het terrein is groot genoeg en zéker met het heerlijke weer zagen we onwijs veel mensen gewoon lekker buiten bij de barretjes chillen.
‘s Middags overigens geen problemen rondom volle tenten, want we hebben heerlijk mee staan zingen bij Douwe Bob, Wulf, Lukas Graham, en de Staat.

hangmatten chill festival

Loco Royale

Vandaag pakten we overigens ook wat andere muzikale hoogtepuntjes mee, waaronder de briljante ‘Hé bah musical. Nee joh, kei leuk!’ in de Loco Royale. Een uurtje daarvoor waren we in diezelfde tent nog druk bezig met het open NL schuifelkampioenschap en een krijt-wedstrijd.
In de Loco Royale deden we ook een poging om naar Zanger Kafke te gaan. Wie? Ja, dat vroegen wij ons ook af. Maar ja, ik had gezien dat zo’n 2000 man zich via Facebook had aangemeld om ‘te gaan springen bij Zanger Kafke’, dus daar moesten wij ook bij zijn. Helaas dacht een paar duizend man meer dat ook, en zo stonden we buiten de tent te hopen nog een glimp van Zanger Kafke op te mogen vangen. Zonder succes helaas, want de security vond het niet zo’n goed idee.

musical bah leuk paaspop

Volle tenten

Ook bij de Dropkick Murphys kwamen we te laat want tien minuten voor aanvang was de Apollo vol. En toen we nog even wilde gaan genieten van een van mijn favoriete dj’s, Brennen Heart, kwamen we ook van een koude kermis thuis. Ruim een half uur voor aanvang stond het voor de ingang overvol.

Paaspop zondag

Vandaag waren we duidelijk beter voorbereid op de drukte. In een volle Apollo stonden wij vooraan mee te springen en te dansen bij de briljante band Rowwen Hèze. Zo gaaf om te zien hoe hun muziek gewoon z’n ding doet, het publiek heeft weinig nodig om compleet uit hun dak te gaan.
Clean Bandit neemt vervolgens in de Apollo het stokje van Rowwen Hèze over en ook zij laten zien dat zij in een volle tent hun mannetje wel staan.

Rowwen heze schijndel

The Dirty Daddies

Vanuit de Apollo gaan we richting het Theatre, waar we het hele weekend nog niet waren geweest. Maar nu staat daar een van onze favorieten: The Dirty Daddies. Ook hier zorgen we dat we ruim een half uur van te voren aanwezig zijn en dat is maar goed ook: volle bak it is! Wát een geweldig optreden geven zij weg! Ik dacht dat ik niet meer kon dansen omdat m’n benen gewoonweg te lam zijn na drie dagen feest, maar The Dirty Daddies zorgen ervoor dat ik dat compleet vergeet. De beste 75 minuten feest van de zaterdag!

dirty daddies paaspop

Mental Theo en Charly Lownoise

Hoewel, na The Dirty Daddies gaan we bijna rennend richting de Phoenix, waar Mental Theo en Charly Lownoise de tent afbreken. Twee maanden geleden vierde ik dat feestje al met hun in de Ziggo Dome en dat wilde ik graag nog eens overdoen op Paaspop. Deze keer was de tent eigenlijk al vol, maar we wisten ons een weg te banen tot de eerste bar, om vervolgens daar uit ons dak te gaan. Blijft een heerlijk jeugdsentiment en voor ons de perfecte afsluiten van een fantastisch, zonovergoten Paaspop 2019!

paaspop 2019

Paaspop 2020

Kun je nu al niet wachten tot volgend jaar? Goed nieuws, want vanaf 24 april 2019 scoor je jouw Super Early Bird tickets voor Paaspop al via de website!