Na twee jaar wachten voor zowel een groot deel van de artiesten als voor de bezoekers van Paaspop was het nu eindelijk zo ver: We mogen weer!! Eindelijk weer naar Paaspop, en hoe! Net als twee jaar geleden hadden we ook dit keer weer ontzettend lekker weer. Elke dag tikten we in het zonovergoten Schijndel minimaal de 20 graden aan en wat is er nu heerlijker dan genieten van een festival met een strak blauwe lucht?!

Nou, niets dus. En dus bouwden we met zo’n 35.000 mensen per dag een enorm feest met alle artiesten en acts. Maar liefst 275 acts maakten hun opwachting afgelopen weekend, dus momenten van verveling waren absoluut niet van toepassing.

paaspop

Paaspop vrijdag

Dag één van een volledig uitverkocht Paaspop was een dag met een mooie line-up. Met 17 prachtig gedecoreerde podia en area’s teveel om alles op te noemen natuurlijk, maar een aantal headliners wil ik je niet onthouden. Vrijdag waren dat Di-rect, Anouk, Chef’s Special en Guus Meeuwis, maar ook een aantal van de artiesten die in de kleinere stages stonden mogen genoemd worden. Denk aan Paul Elstak, Eagles of Death Metal, La Fuene en Antoon. Ik pikte deze eerste festivaldag met name de grotere namen in de Apollo mee, maar voor iedereen die daar niet op zat te wachten is er nog zo ontzettend veel meer om te zien. Overigens was het arriveren op dag één wel een behoorlijke uitdaging voor vele Paaspop bezoekers. De files richting Paaspop waren enorm en zo’n 1.5 uur wachten tot je je auto op het parkeerterrein kon plaatsen was wel de standaard. Helaas was je er dan nog niet, want bij de entree ging het op vrijdag ook niet echt lekker en stond je met een beetje pech nog eens een uur te wachten tot je dan toch eindelijk je eerste biertje kon scoren. Gelukkig ben je het wachten al gauw weer vergeten zodra je binnen staat, maar goed, volgend jaar misschien toch maar een uurtje vroeger vertrekken vanaf huis.

chef's special 2022

Hoogtepunt van de vrijdag: DI-RECT

Ik kijk terug op een geweldige eerste festivaldag met als hoogtepunt het optreden van DI-RECT. Wat een energie heeft deze band en wat is Marcel toch een geweldige artiest om naar te kijken en naar te luisteren. Hij weer als geen ander hoe hij het publiek moet vermaken. Dat in tegenstelling tot Anouk, die van begin tot eind geen enkel woord praat met het publiek. Natuurlijk; de muziek is fantastisch en ze rockt het volledige uur zoals je van Anouk verwacht, maar een ‘hey’ aan het begin of een ‘daag’ aan het einde was op zich best leuk geweest.

Paaspop zaterdag

Waar we dag één met name voor de headliners kwamen, gingen we dag twee voor de echte Paaspop beleving. Wat Paaspop altijd weer uniek van andere festivals maakt is namelijk alles om de artiesten heen. Massages, schommelen met zeepsopbellen, levend dokter bibber spelen, breien en haken, theatershows, gratis glittertattoo’s laten zetten, levensecht Mario karten, straatmuziekanten, caberet en nog veel meer van dit soort geweldige extra’s maken Paaspop tot ja, Paaspop. Je kunt je met gemak uren vermaken bij al dit leuks, zéker wanneer het zonnetje schijnt en je lekker over het terrein wandelt met je biertje of wijntje in je hand.

paaspop 22

Keuzes, keuzes

Uiteraard stonden ook weer mooie grote namen op de planning voor deze dag. Denk aan Krezip (I Would Stay was natuurlijk fantastisch!), Franx Ferdinand, The Chainsmokers, Frequencerz, Snelle, Maan, Ronnie Flex, Kriss Kross Amsterdam, White Lies en zo kan ik nog wel een hele tijd doorgaan. De keuze waar je voor wil gaan is enorm. Soms is het zelf lastig om als echte muziekliefhebber te kiezen voor het één, waardoor je een andere geweldige artiest moet laten schieten. Of je pikt van beide de helft mee, ook een optie natuurlijk. Mits er nog plek in de tent is natuurlijk, want bij bijvoorbeeld Kriss Kross Amsterdam had je geen enkele kans als je niet minstens een kwartier voor aanvang klaar stond bij de tent.

Laat je verrassen in de Loco Royale

Trouwens, ook als je je graag laat verrassen op muzikaal gebied zit je goed bij Paaspop. In de Loco Royale weet je nooit wat je kunt verwachten. ‘Carnavals sterren Parade Gala’…tsja, zeg het maar! Natuurlijk wilde ik die als rasechte Brabander wel even meepikken en daar werd ik getrakteerd op onder andere Lamme Frans. Top, mijn feestje kon al niet meer stuk. Zeker toen ook nog eens de Prins Carnaval van Ganzendonck zijn aantocht maakte, vergezeld door een groep dansmarietjes en de Raad van Elf. Ik ben namelijk in Ganzendonck geboren, dus hoe toevallig wil je het hebben!
Andere verrassingsartiesten dit weekend in de Loco Royale waren onder andere Zanger Bas (Bas, Bas, Bas, Zanger Bas, Bas Bas), Jan Biggel (ons moeder zeej nog, doe da nou nie) en Danny Panadero (Ik heb een hit….omdat er Fuk Joe in zit) dus als dit niveau muziek jou aantrekt (mij absoluut!), dan is dit zeker een tent die je niet wil missen.

Het feestje ging op zaterdag tot in de late uurtjes door; om 2 uur werd het terrein leeg geveegd en trokken de gasten weer richting huis of natuurlijk richting de camping…waar het feestje vervolgens nog een poosje doorgezet wordt, heb ik van horen zeggen (denk aan een Silend Disco en nog veel meer leuks!).

paaspop at night

Paaspop zondag

En toen was het alweer tijd voor de allerlaatste dag. Jammer, maar ook wel een fijn vooruitzicht voor mijn inmiddels behoorlijk vermoeide lichaam én mijn stem die nauwelijks nog hoorbaar is (ik zing nu eenmaal graag veel en hard mee). We arriveren met een strak blauwe lucht en beginnen onze dag heerlijk met een drankje op het terras in het zonnetje, met een lekker bandje op de achtergrond erbij. Rond half 4 maakte ik me op voor Floor Jansen. Niet dat Floor nu echt mijn stijl is qua muziek (want het is behoorlijk heftige, zware muziek) maar die vrouw heeft een fantastische stem en sinds De Beste Zangers heeft ze mijn interesse zeker gewekt. Na de eerste twee nummers komt tot onze grote verrassing Henk Poort het podium op. Floor Jansen is natuurlijk samen met Henk volledig viral gegaan op YouTube met hun vertolking van ‘The Phantom of the Opera’ en het hele publiek gaat dan ook los wanneer Henk het podium betreedt. Ze spelen twee nummers….maar niet dé hit. Henk zwaait, en weg is hij. Goed, we zijn natuurlijk niet gek met zijn allen en drie kwartier lang weet Floor het hele publiek vast te houden. Want ja, een behoorlijk gedeelte van het publiek staat eigenlijk maar op één ding te wachten. En dan, als állerlaatste nummer, is het dan zover. Henk komt terug het podium en samen brengen ze The Phantom of the Opera op briljante wijze. Ik kan je vertellen dat ik nog nooit, serieus nog nooit, op een festival of tijdens een concert dit soort kippenvel gehad heb. Van mijn armen voelde ik het kippenvel lopen tot over mijn benen en zelfs mijn voeten tintelden. En weet je wat zo gek was; de vriendin die naast mij stond zegt letterlijk: “Ik heb serieus kippenvel op mijn voeten”. Dus ja, ik dur gerust te zeggen dat ze dit nummer op magische wijze gebracht hebben en dat werd ook wel bevestigd door het oorverdovende applaus van het publiek.

floor janssen

De afsluiter van Paaspop 2022: Kensington

Na Floor is het tijd voor wat meer luchtige muziek met Donnie XL (en ook René Froger komt gezellig even meezingen met ‘Bon gepakt’), Jody Bernal, S10, Suzan en Freek, The Opposites, Bizzey en nog vele meer. Ook als je de muziek even beu bent kun je vandaag lekker relaxt op een stoeltje in het Theater genieten van caberet, onder andere door Henry van Loon en Rayen Panday.
Langzaam nadert het einde van Paaspop 2022, maar niet voordat we afsluiten met een knaller. Waar een deel van onze groep koos voor Feestdj Ruud (heerlijk ook natuurlijk!), was er voor mij geen enkele twijfel mogelijk: op naar Kensington! We weten natuurlijk allemaal dat dit het laatste jaar van Eloi is bij Kensington, dus deze wil ik absoluut niet missen. En uiteraard stelt Kensington niet teleur. Wat een show, wat een stem en wat een prachtige nummers. Van begin tot eind heb ik genoten en een betere afsluiting van een geweldig festivalweekend kan ik me ook niet voorstellen.

Paaspop 2023

En ja…dan is het natuurlijk alweer tijd om vooruit te kijken: Paaspop 2023 is namelijk alweer gepland en gaat plaats vinden op 7, 8 en 9 april 2023. De Super Early Bird ticketverkoop start op 19 april 2022 en je tickets scoor je op de website.