Het festivalseizoen is volgens traditie natuurlijk weer afgetrapt door Paaspop en wat is dat toch altijd een heerlijk moment! Voor alle aanwezige artiesten is Paaspop het eerste festival waarop zij weer lekker los mogen gaan en als bezoeker is dat ieder jaar weer genieten. Nieuwe sets, nieuwe muziek, de festivalsfeer: het is op-en-top genieten.

Waar we voorgaande jaren werden getrakteerd op een lekker zonnetje en temperaturen boven de 20 graden, waren we dit jaar bang dat we het moesten doen met een grauwe lucht en maximaal 15 graden. Op de vrijdag was dit overigens ook zo, maar op de zaterdag en zondag bleek niets minder waar. Het zonnetje kwam er zaterdagmiddag al lekker doorheen en zondag hebben we kunnen genieten van een strak blauwe lucht en een heerlijk temperatuurtje. En deze dagen is er dan ook geen druppel regen gevallen, wat sowieso goud waard is. Dat was helaas de Paaspop donderdag, de dag dat Sligro Paaspop had afgehuurd, wel anders, maar gelukkig kan ik daar niet over mee praten aangezien ik daar niet bij ben geweest.

Paaspop 2023

Paaspop 2023

Bij onze aankomst vrijdag was alles perfect geregeld en binnen tien minuutjes stonden we binnen op het Paaspopterrein. Het terrein heeft een iets andere opzet dan voorgaande jaren: de loopbrug met daaronder de zaal is verdwenen, maar alsnog zijn er net als vorig jaar 17 podia en area’s. De muziekstijlen lopen natuurlijk, zoals je van Paaspop gewend bent, enorm uiteen. Van meezingen met Bonnie St. Clair in de Loco Royale (waar het altijd een groot feest is) tot stampen met Warface en alles daar tussenin. Met headliners zoals Limp Bizkit, DI-RECT, George Ezra, Goldband en Armin van Buuren weet je dat je sowieso goed zit bij de afsluiters van de avond, maar ieder jaar blijft het toch ook weer keuzes maken als je net als ik van meerdere muziekstijlen houdt.

En soms vind ik belachelijk hard meezingen en feesten met het hele publiek bij Frans Bauer en Corrie Konings nog veel leuker dan kijken naar een optreden van bijvoorbeeld Flemming. Niets ten nadele van Flemming natuurlijk, maar een feestje zoals bij Corrie en Frans wordt het bij hem niet hoor!

Het festivalseizoen is volgens traditie natuurlijk weer afgetrapt door Paaspop: Paaspop 2023 was fantastisch. Onze reporter was er weer bij!

Let’s go: Paaspop vrijdag!

Mijn hoogtepunt van vrijdag was toch weer het optreden van DI-RECT. Net als vorig jaar stond DI-RECT weer op vrijdag in de Apollo en daar bewijzen ze weer waarom zij een van de beste bands van Nederland zijn. Alles wat Marcel zingt, is raak. Het is van begin tot eind genieten. Na DI-RECT was het de beurt aan Limp Bizkit, waarbij de Apollo natuurlijk uit zijn voegen barstte. Ook credits voor Antoon, die in dezelfde Apollo ‘s middags een erg goede show gaf met veel mooie video- en lichteffecten. Het publiek had hij ook op zijn hand, want ieder nummer werd luidkeels meegezongen.

Ook Kriss Kross Amsterdam mag genoemd worden, die een gave show weggaven in een overvol Silver Warehouse (als je niet op tijd was voor hun show, kon je er helaas niet meer in) en coverband Crazy Little Things verbaasde ons ook enorm. Een steengoede Queen coverband uit Brabant die absoluut behoort tot één van de beste Queen coverbands ter wereld.

Het festival zaterdag

Wat snakten we met z’n allen naar dat zonnetje, dat tegen onze verwachtingen in zichzelf heerlijk liet zien de zaterdagmiddag. Dat was dan ook direct te merken, want de terrassen op Paaspop zaten overvol. Heerlijk! Ook het gras vulde zich langzaam met mensen die lekker even wat zonnestraaltjes meepikten: het ultieme festivalgevoel wat mij betreft.

Die Frans!

Op muzikaal gebied begon onze dag met Rondé in de Apollo. Een steengoede zangeres met vele bekende nummers. ‘s Middags maken wij ook altijd graag tijd voor wat vermakelijke onzinnigheid, want ook daar staat is Paaspop natuurlijk om bekend. In het theater lieten onder andere Rob Scheepers en Roel van Velzen oneliners over Pasen en festivals horen. Het feit dat je hier, terwijl je wordt vermaakt, ook nog eens lekker op een stoeltje kunt genieten van de show, is heerlijk. Daarna gingen we maar weer eens naar een van onze favoriete tenten, de Loco Royale, waar je altijd weer verrast wordt met een feestje. Deze keer ‘Hoezo luste gij ginne koffie-concert’, die ieder nummer weten om te toveren naar een koffie-hit.

Later op de avond probeerden we in diezelfde tent ook nog even een glimp op te vangen van Frans Bauer, maar helaas dacht half Paaspop daar hetzelfde over, dus daar stond zo’n 500 man buiten de tent te wachten of ze misschien nog naar binnen zouden kunnen. Mateloos populair, die Frans! Niet zo gek ook, want ik zag een dag later op TikTok dat Frans weer eens zijn Rammstein imitatie had gedaan, iets wat je eigenlijk niet kan, wil en mag missen. Dus Paaspop, ik zeg: volgend jaar Frans Bauer in de Apollo aub!

In de Apollo hebben we zaterdag onder andere Duncan Laurence, Son Mieux en George Ezra gezien en natuurlijk Goldband als afsluiter. Allemaal stuk voor stuk hele fijne muzikanten. Kortom, een heerlijke dag.

Paaspop zondag

Zondag was daar ook weer dat heerlijke zonnetje en dat was te merken: ook vandaag zaten alle terrassen bomvol én waren er ook weer de ‘straatmuzikanten’, oftewel de livebandjes die lekker op het Paaspopterrein aan het spelen zijn. Dat is voor mij ook echt Paaspop. Met een groep erom heen en lekker mee dansen en genieten.

Het festivalseizoen is volgens traditie natuurlijk weer afgetrapt door Paaspop: Paaspop 2023 was fantastisch. Onze reporter was er weer bij!

Ook levensgroot Wie Is Het, Annemaria Koekoek en Oma’s Woeste Waslijn waren populair bij het publiek, net als de kleine tentjes van vijf bij vijf waar van alles te doen is. Het ‘waar-ben-ik-nu-weer-in-beland’ gehalte is hier altijd enorm hoog, wat het alleen nog maar leuker maakt. Van een ballenbak tot een muziekbingo en van dildo’s werpen tot het versieren van stoffen Paaspop-tasjes.

wie is het xxl

Muzikaal werden we het meest verrast door Lamme Frans en de Krakers. Waar wij bedacht hadden om lekker even een half uurtje te gaan carnavallen in de Loco Royale, ging dat toch even net wat anders. Een feest was overigens zeker wel, en aan carnavalsnummers ontbrak het ook niet, maar dan in een knoerhard Punk-jasje. Na drie nummers was Lamme Frans dan ook bekaf, en wij ook.
Op muzikaal gebied hebben we vandaag vooral genoten van Calum Scott en Danny Vera met ieder een vrij rustige set. Lekker los konden we gaan bij De Staat en Davina Michelle en een groot deel van Paaspop zal dat ook zeker gedaan hebben bij de ultieme Paaspop afsluiter: DJ Armin van Buuren.

Het festivalseizoen is volgens traditie natuurlijk weer afgetrapt door Paaspop: Paaspop 2023 was fantastisch. Onze reporter was er weer bij!

Wat ons betreft was Paaspop dit jaar weer een heerlijke start van het festivalseizoen. Onze verwachtingen zijn volledig waargemaakt, we hebben genoten, we zijn gesloopt, we hebben een week nodig om bij te komen, oftewel: Paaspop 2023 was perfect!