Pasen viel vroeg dit jaar, dus het festivalseizoen werd dit jaar lekker vroeg geopend! Op 29 maart barstte dan ook het grote feest van Paaspop 2024 los. De ruim 115.000 bezoekers werden dit weekend op zo’n 17 podia vermaakt en ondanks het zonnetje dat er moeite mee had om zich echt te laten zien, stonden ook de biertuin en de terrassen weer traditioneel vol met bezoekers. Dat vermaak vind je op Paaspop zeker niet alleen in de vorm van muzikanten, maar ook van cabaretiers, theatershows, musicals, dragqueens, creatieve workshops en nog veel meer.

Zo veel meer dan muziek

Paaspop is absoluut niet te vergelijken met een standaard festival waar het vooral om de muziek draait. Paaspop is veel meer dan dat, en dat is ook waarom er jaarlijks zoveel bezoekers weer terugkeren. Om te beginnen moet gezegd worden dat de aankleding van het festivalterrein gewoonweg briljant is. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Geloof me: je kijkt je ogen uit als je over het terrein loopt, zeker wanneer het je eerste keer Paaspop is.
Op spontane momenten word je buiten getrakteerd op korte shows. Zo ging op een gegeven moment álle verlichting buiten op rood en werd ‘T Rode Licht van André Hazes afgespeeld, compleet met rood vuurwerk. Indrukwekkend en des te gaver dat het als een verrassing komt.

paaspop 2024

Naast de aankleding zijn, zoals ik hierboven al noemde, de speciale acts ook zeker wat Paaspop zo bijzonder maakt. Honderden mensen die met een geknutselde Paastak over het terrein wandelen, een quizje meespelen, een race met op afstand bestuurbare auto’s meepikken, even een muzikaal ‘ritje’ maken in een roze limo of een potje levensgroot Stef Stuntpiloot. Maar ook even lekker zitten en bijkomen met cabaret van Guido Weijers, bezoekers aanmoedigen om zo lang mogelijk op een rodeostier te rijden, spontaan in een Dokter Bernard Musical belanden en de feestdagen vieren met dragqueens. Het is maar een hele kleine greep uit de vele acts die je tegen kunt komen op Paaspop.
Mijn advies? Ga vooral, tussen de artiesten die je zeker niet wil missen door, lekker rondwandelen op het Paaspopterrein en loop spontaan ergens binnen: zo kom je vaak uit bij de echte pareltjes!

Paaspop 2024: Vrijdag

Paaspop vrijdag had een mooie line-up deze dag met onder andere Acda en de Munnik, Anouk en Di-rect. Met name naar Acda en de Munnik werd reikhalzend uitgekeken, aangezien dit het eerste grote optreden is sinds de band weer bij elkaar gekomen is. En zoals verwacht stelden ze absoluut niet teleur. Sterker nog, ze waren steengoed. Als vanouds, mogen we wel zeggen.


Maar zoals je waarschijnlijk wel weet is Paaspop meer dan popmuziek. Vrijwel alle muziekstijlen zijn terug te vinden op het terrein. Denk aan ‘Die Antwoord’ voor de hiphopliefhebbers, Prins S. en de Geit met hun electrodancebeats en discopop en vele hardrock bands in de Thunderbolt.
Wij sloten vrijdag feestelijk af in de Loco Royale, waar we met een paar duizend man gezellig met takken aan het feesten waren, zoals het volgens de traditie hoort bij Kees van Hondt. Waarom? Geen idee. Leuk? Jazeker!

paaspop 2024

Paaspop 2024: Zaterdag

De nacht van het verzetten van de klok. Dat je rond een uur of vijf (nieuwe tijd) ‘s ochtends je matrasje of luchtbedje op kruipt om nog enkele uurtjes slaap te pakken. Maar tot twee uur ‘s nachts was daar nog niets van te merken, dus gaan met die banaan! Daar dacht overigens niet iedereen hetzelfde over, waardoor uiteindelijk de grote afsluiter van de avond, de Editors, de tent niet vol kregen, ondanks een geweldig optreden.

Maar tot een uur of één ‘s nachts was het festivalterrein weer als vanouds lekker vol. Het weer werkte goed mee en dus was het niet alleen in de tenten druk, maar ook daar buiten. Zaterdag was voor ons een dag vol feest met de Kringverjaardag van Lamme Frans, een geweldig optreden van Veul Gère, Joël Borelli die vele hits op hoog tempo wist te brengen en niet te vergeten, de Hardcore Vibes band die ons weer terug naar de jaren 90 wist te brengen.

Paaspop 2024: Zondag

Op de zondag vinden wij het altijd heerlijk om Paaspop rond te struinen en gewoon te zien waar je belandt. Zoals ik eerder al benoemde: vaak kom je dan bij verrassende, leuke acts uit. Grotere namen op de zondag waren onder andere Dj Tiësto en De Jeugd van Tegenwoordig, die beide voor een overvolle Apollo zorgden. Tegen de avond werd Paaspop nog even onaangenaam verrast met een flinke regenbui. Het slechte nieuws: als je niet in een tent stond, was je flink nat. Het goede nieuws: de bui was hevig, maar kort én eenmalig. Dus dat er her en der plassen lagen, kon de pret zeker niet drukken en gelukkig heeft Paaspop overal verharde wegen en loopplanken liggen.

paaspop 2024

Het Paaspop 2024 weekend was dit jaar iets minder zonnig, maar klagen over het weer mogen we zeker niet. En het goede nieuws: volgend jaar valt Paaspop een stuk later, namelijk 18, 19 en 20 april 2025. De kans op mooi weer is dus aanzienlijk groter! Wil jij er graag bij zijn? Tickets waren te koop op de website van Paaspop. Helaas zijn die tickets alweer uitverkocht! Dag tickets zullen spoedig te koop komen dus houdt die socials in de gaten!