Na jarenlang een grootschalig gratis toegankelijk festival te hebben georganiseerd, heeft de organisatie van Parkpop besloten om definitief te stoppen. De financiële uitdagingen zijn de afgelopen jaren steeds groter geworden en zijn nu onoverkomelijk geworden.

Parkpop heeft lange tijd verlies geleden en heeft verschillende pogingen gedaan om dit te veranderen. De kosten voor het programma en de productie zijn sterk gestegen, evenals de veiligheidseisen die vaak aanzienlijk zijn. Daarnaast hebben de kosten na de Covid-pandemie en de stijgende energiekosten een grote impact gehad. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de conclusie dat het organiseren van een gratis toegankelijk festival van het niveau van Parkpop niet langer haalbaar is.

In hun laatste persbericht sluit de organisatie af met de mededeling dat de viering van 40 jaar Parkpop in 2022 een mooie afsluiting was van een traditie. Ze erkennen dat het nu tijd is om op zoek te gaan naar nieuwe tradities in Den Haag.

Met het einde van Parkpop komt er een einde aan een tijdperk. Het festival heeft vele jaren lang duizenden mensen samengebracht voor een dag vol muziek en plezier. Het was een evenement waar jong en oud samenkwamen om te genieten van nationale en internationale artiesten.

De laatste editie van Parkpop in 2022 was een groot succes, met optredens van onder andere de Haagse band Di-Rect. Het was een waardige afsluiting van een lange traditie. De foto’s van deze laatste editie laten zien hoeveel plezier en energie er was op het festivalterrein.

Hoewel het jammer is dat Parkpop stopt, biedt het ook ruimte voor nieuwe initiatieven en tradities in Den Haag. De stad heeft een bruisende muziekscene en er zijn genoeg mogelijkheden om andere evenementen te organiseren die hetzelfde gevoel van samenhorigheid en plezier kunnen bieden.

Het einde van Parkpop markeert het einde van een tijdperk, maar het opent ook de deur naar nieuwe kansen. Laten we hopen dat Den Haag snel een nieuw festival of evenement zal verwelkomen dat net zo geliefd en succesvol zal zijn als Parkpop.