Parookaville: het Tomorrowland van Duitsland

Van 19 tot en met 21 juli 2019 werd Parookaville Festival voor de 5e keer georganiseerd op Weeze airport in Duitsland (over de grens bij Venray). Eens per jaar komt op deze plek een elektronische muziekstad tot leven, met meer dan 80.000 bezoekers per dag! Festival lovers was er bij en bijzijn is meemaken…

Over Parookaville festival

Rik en Wouter van Festivallovers trokken de stoute schoenen aan en besloten last minute te vragen of ze Parookaville mochten bezoeken om verslag te doen. Dat lukte: tijd om op een geweldige locatie in Duitsland te genieten van een lekkere bas en melodie!

Beiden maakten ze voor het eerst kennis met de Duitse festivalsferen en wat kunnen de Duitsers goed feesten. Bij binnenkomst zagen Rik en Wouter grote groepen jongeren die op de festival camping verbleven en daar een geweldig weekend vol goede muziek van top dj’s, een unieke sfeer en 
gevarieerd eten van maakten.

Er was zelfs een groot zwembad midden op het terrein voor wat afkoeling, met Bay Watch achtige badmeesters die de zwemmers goed in de gaten hielden.

Wat onze festival reporters opviel, is dat er goed na was gedacht over de verschillende mogelijkheden om op het festival terrein te komen. Helaas was de crew parking helemaal aan de andere kant, waardoor een busrit nodig was. Het wachten op de bus was een minpunt door de langere wachttijden en hij was ook nog overvol (door alle barmedewerkers die de avond en middag kwamen werken). Maar dat mocht de pret niet drukken!

Het Parookaville festival terrein

Het festival terrein (een ware dance city) zat goed in elkaar. Er liep veel beveiliging rond, zichtbaar en vermoedelijk ook minder zichtbaar, een prettig gevoel. Er waren ruim voldoende toiletten met genoeg watertappunten. Een deel van het terrein was opgevuld met kermisattracties en theater.

Kenmerkend voor het festival waren de straten vol allerlei eettentjes, statiegeld op blikjes (zijn wij Nederlanders niet gewend) en helaas relatief dure tokens van €3,30. Maar drankjes en blikjes waren dan wel weer groter dan 0,3 liter.

Er was veel aandacht besteed aan de aankleding van het festival. Volgens Wouter deed het hem denken aan de Mad-Max films van vroeger: een rauw sfeertje met zandvlaktes. Dat kwam door de kleuren die gebruikt werden en een aantal theater artiesten die op bijzondere vervoersmiddelen door het publiek rolden. De vrijheid blijheid cultuur was goed te voelen!

Rik vond de aankleding een beetje Burning man achtig, met de grote zandvlakte en stalen opjecten. Zoals een oude grijze Amerikaanse schoolbus waar mensen op een lekkere techhouse beat aan het dansen waren.

Parookaville stages

Doordat het terrein immens groot was, lagen bepaalde stages ver uit elkaar. Twee grote mainstages waren buiten, maar er ook diverse stages in een tent of in de kenmerkende hangars op het vliegveld. Heel tof dat de aankleding van de stages gecombineerd werd met de vliegveld look.

Op de mainstage waren voor Rik en Wouter de bekendere namen te zien, zoals Lost Frequencies, W&W, Alesso. Ook zagen ze daar onze Nederlandse trots Armin van Buuren. Wat een strakke show met gave lichteffecten!

De grootste hangar droeg de naam Cloud Factory. Daar traden artiesten op als Above & Beyond, Paul van Dyk, Ferry Corsten en Cosmic Gate. Verder kon je genieten van de sfeer bij stages als Time Lab, Power Plant, Desert Valley, Bill’s Factory en Brainwash.

Het was overigens wel te merken dat het aantal toegestane decibellen hoger zijn dan de Nederlandse festivals (ietsje maar hoor 😉) .

Willen we volgend jaar weer?

Als één van de grootste EDM festivals in Europa is Parookaville een absolute aanrader. Rik en Wouter hebben een prachtige dag gehad en ze kunnen dit festival zeker aanbevelen aan alle Nederlandse festival lovers!

Het was helaas onmogelijk om na één 1 dag uitgebreid verslag te doen. De diversiteit, van de line-up tot de aankleding van het festival, is namelijk enorm. We hopen dan ook dat we volgend jaar uitgenodigd worden en een weekend lang mogen genieten.

Dit jaar misten we helaas het persmoment. Maar hoe tof zou het zijn als we volgend jaar meer zouden kunnen delen over bijvoorbeeld de techniek voor het ontsteken van de vlammen tijdens de liveshows. En hoe gaaf zou het zijn als we van de artiesten kunnen horen hoe zij het ervaren!?

Parookaville 2020?

Tickets voor 2020 zijn nog niet verkrijgbaar. Houd de social media kanalen en site van Parookaville in de gaten. Dit jaar was het namelijk hartstikke uitverkocht, dus je moet er op tijd bij zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial