Rebels of the Road

Vorig jaar mei vond de eerste editie van Phoenix festival – the hardest outdoor festival plaats in Oss. Tot ieders verbazing hostte het debuterende festival ruim 70 verschillende topartiesten op vier verschillende stages. Waar kwam dit ineens vandaan? Confusion events, bekend van onder andere Fatality, had een nieuwe knaller op de lijst gezet!
Met meer dan 10.000 bezoekers (16+) had Phoenix letterlijk en figuurlijk een groundbreaking debuut. Na deze eerste gierend succesvolle editie van Phoenix Festival kon je er natuurlijk de klok op gelijk zetten dat er een volgende editie plaats zou vinden.

En die was er! Afgelopen weekend vond de tweede editie van Phoenix Festival plaats. Dit keer gehouden op Festivalterrein de Rekken in Nuland. In verband met het veroorzaakte geluidsoverlast voor omwonenden vorig jaar, moest de organisatie ervoor zorgen dat het geluid 30 decibel zachter was dan vorig jaar. Zogezegd, zo gedaan; Phoenix Festival 2019 – Rebels of the Road werd dit jaar in Nuland gehouden.

Hardcore Kermis!

Vanaf de snelweg kon je de mainstage al bewonderen. Het torende boven de weilanden uit. Keiharde bassen vergezelden de gezellige tenten en het prachtige weer maakte alles helemaal af! Grote namen als Adaro, Rooler, Act of Rage en Rebelion knalden hun sets van de mainstage af. De bas kwam me op de parkeerplaats al begroeten en ik kon niet wachten om mijn eerste editie van Phoenix mee te maken.

Eenmaal op het terrein aangekomen, kon ik vrijwel meteen doorlopen. De mainstage stak met kop en schouders boven alles uit en verderop zag je de “octopus” en de springkussens. Springkussens? Ja, voor de liefhebber: je kon heerlijk heen en weer bouncen op een hordebaan aan springkussens. Uiteraard is dit een geniaal idee, want wie wil er niet op de beat heen en weer bouncen of glijden over een parcours aan springkussens?! 😀

WTF? Nee, GPF!

Wat helemaal mooi was is dat er verderop een botsautobaan te vinden was. En dat was niet zomaar een botsautobaan; dit was een van de stages! Wat een vertier! En daar werd nog extra lekkere raw gedraaid ook! Hier draaiden o.a. mijn heroes: Jason Payne en N-Crypta.

Dan was er de hardcore uptempo stage van Greasy Pussyfuckers (GPF). Op deze stage mochten we genieten van de hardcore/uptempo sets van o.a. Lady Dammage, Vandalism, Angernoizer en F-Noize. Hun kicks knalden van de stage terwijl de schuimbollen je om de oren vlogen in het zonnige grasje. En GPF zou GPF niet zijn zonder de nodige schunnige attributen.. Lullig was het zeker niet.. 😉

Hardcore baby!

Uiteraard MOEST EN ZOU ik naar mijn favoriete sets gaan; die van DJ Partyraiser en DJ Bulletproof, het ultieme hardcore koppel. Het duo draaide samen een gruwelijke set van een uur waarin wij stampend, kickend en springend vooraan het hek van de stage los stonden te gaan. Man man man, wat een set. Zelfs toen het geluid heel even uitviel, ging het feestje gewoon door. Wat een helden! Mijn helden!!

En dan de mainstage, heerlijk out in the open, met de volle zon op je snoet, stampen tot je weer op adem moet komen. Radical Redemption, in het dagelijks leven bekend als Joey, flikt het elke keer weer om ZULKE heerlijke kicks met gruwelijke visuals op het scherm te combineren tot een prachtige show! Ik ben absoluut FANGIRL! 😍 Tracks als America en Brutal 6.0 werden in een gruwelijke set gemixt tot een show van bassen, ritmische vuurkolommen en visuals waar je ‘u’ tegen zegt.

Tijdens zijn set ging de zon langzaam onder in een goud-oranje-rode gloed. Ondertussen was ik met volle teugen aan het genieten van de kicks en de bassen die mijn hart, al vanaf het begin dat ik zijn tracks leerde kennen, hadden veroverd. Deze set meemaken met de zonsondergang op de achtergrond naast de stage was goud. Dit was puur genieten; het mooiste wat er is! ❤️ 

Afsluiten in stijl

Na de gruwelijke set rawkicks van Radical Redemption, draaide de volgende grootheid alweer: Dr. Peacock. Hij mixte een set van techno, R&B en frenchcore waarbij de meeste ogen begonnen te knipperen. Dit was niet de normale set van de Peacock die we gewend waren, want Peacock leek uit zijn comfortzone te zijn gestampt! En uiteraard hebben wij alles met de grond gelijk gestampt. Want hierna kwam Sefa op voor de afsluiter. Wat is hij een wonderkind! Frenchcore, hardcore beats en melodische sferen vlogen ons om de oren. Bij de eindset brulde iedereen mee met nummers als Muzika en World of the Dream. Vuurwerk vloog op het ritme van de bas de lucht in en wij konden zo weer een prachtig feestje stampend en springend afsluiten. Wat een heerlijk feestje was dit!

Dus, Phoenix Festival, graag tot volgend jaar! Wij van Festival Lovers stampen de grond graag weer helemaal plat op jullie festival!

Uiteraard weer met veel liefs,

Hardere stijlen Festival Lover,
❤️  Ginny Abbink