Pinkpop 2017 line-up wel heel vet!

Pinkpop 2017 line-up | Festivallovers

Op de Pinkpop 2017 line-up staat meer elektronische muziek dan ooit. Met lijsttrekker Martin Garrix is Pinkpop het ook voor de elektronische muziekliefhebber meer dan ooit waard om te bezoeken.

Steeds meer elektronische muziek op Pinkpop

Echt? Martin Garrix op Pinkpop? Yep, dat lees je goed. En hij is volwassener dan ooit. Martin Garrix wordt dit jaar eindelijk 21 jaar. Maar die nummer 1 notering voor populairste DJ ter wereld had hij al binnen toen hij pas 17 was. Martijn, want dat is zijn echte naam, voegt beats, energie en vrijzinnigheid toe aan een festival dat overwegend bekend staat om pop- en rockbands. De vertegenwoordiging van elektronische muziek wordt steeds breder en beter vertellen de achtergrondverhalen. Ook Chrystal Fighters, bekend van de hitsingle ‘Plage’, dragen bij aan de delegatie dance, indie en rave. Daarnaast kun je zondags genieten van Clean Bandit. Die zijn vooral bekend van hun singles ‘Rockabye’ en ‘Rather Be’ met Jess Glynne. Zeer aanstekelijke elektronische beats gebaseerd op Mozart en Sjostakovitsj. Zelfs dancehall heeft dit jaar een plek op het podium verdiend met Sean Paul als afgevaardigde. De Deense Mø (wat maagd betekent) van ‘Final’ staat haar mannetje met een aangename mix van dubstep en electropop. Pinkpop here we come!

 

Een beetje meer over Pinkpop weten?

Volgens het Guinness Book of Records is Pinkpop het oudste onafgebroken festival ter wereld. Dat betekent dat er nog nooit een Pinkpop is gecanceld. Waarom zouden ze ook! De eerste Pinkpop was in 1970 en dit jaar is dus de 48ste editie. Zou er iemand zijn die alle edities heeft meegemaakt? Ook dit jaar vind je Pinkpop op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. Wanneer? Met Pinksteren natuurlijk, zaterdag 3 tot en met maandag 5 juni. Pinpop kent drie festivalcampings met de originele namen: Camping A, Camping B en Camping C, lekker overzichtelijk en schoon. En daar houden de Pinkpoppers wel van. Ze hebben zelfs een Green ’n Clean Award gewonnen. Dat is best het noemen waard vinden wij. Een ticket voor Pinkpop is €95,- en voor een weekend ticket betaal je €195,-. Dat is dus voor 3 dagen inclusief campingplaats. De organisatie waarschuwt! Koop geen tickets voordat de verkoop op Ticketmaster start want dit zijn geen officiële tickets. Alleen ticketmaster verkoopt Pinkpopkaarten, nice to know.

Pinkpop 2017 line-up | Festivallovers

Pinkpop 2017 line-up

De pinkpop 2017 line-up is er één om jaloers op te zijn. Met niets dan bekende namen behoeft dit rijtje verder geen uitleg. Ben je er klaar voor? Dit zijn alle artiesten waar jij van kunt gaan genieten met Pinksteren: Kings of Leon, Green Day, System of a Down, The Ten Bells, Justin Bieber (huh? Ja écht), Imagine Dragons, Live,  Kensington, Sean Paul (Ok lekker gevarieerd), Broederliefde, Passenger, Kaiser Chiefs, SUM 41, Chef’special, Mø, Kodaline, Guus Meeuwis, Biffy Clyro, James TW, Crystal Fighters, Birdy, Fat Freddy’s Drop, White Lies, Gavin James, Seasick Steve (ja hij ja, hoe cool?!), James Arthur, Rag’n’bone Man, Liam Gallagher, Pierce Brothers, The Charm the Fury, Machine Gun Kelly, My Baby, Oh Wonder, Jack Savoretti, Gutterdämmerung (the loudest silent movie on earth), Declan McKenna, Charl Delemarre, Chris Ayer, Busty and the Bass, JP Cooper, Don Broco, Clean Bandit, Midas. De muziekpresentatoren zijn dit jaar Eric Corton (radio DJ en acteur in onder andere Penoza), Frank van der Lende (3FM DJ), Eva Cleven (DJ bij FunX en winnaar van een Marconi Award) en Sander Ruijters (DWDD’s Lagerhuis panellid en bekende muziekpresentator).

Pinkpop 2017 line-up | Festivallovers
Skunk Anansie tijdens Pinkpop 2015
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial