Naar België afreizen voor een festival? Na een kleine twijfel was het antwoord volmondig: JA!
Waarom die kleine twijfel? Gezien “alle” perikelen rondom het papierwerk van COVID-19 wilde ik na 2 uur rijden niet voor een dichte deur komen te staan. Maar de stress vooraf werd al snel weggenomen bij de ingang van het Muziekodroom waar Pukkelpop(kwartier) plaatsvond.
Toegangsbewijs: check, coronacheck-app: check, identiteitsbewijs: check. Scannen en klaar. Zo snel en makkelijk gaat het dus. Goed geregeld Pukkelpop!

Muziekodroom doet mij denken qua uitstraling aan de NDSM-werf. Streetart en industrieel. Door de toegankelijkheid van 1500 bezoekers is het terrein met een stage goed overzichtelijk. Muntjes zijn zo gehaald en bij de bar is er geen rij, wat een verademing.
De stage is geheel overdekt, wel zo fijn aangezien er op het einde toch nog een flinke bui over Hasselt trok.

Muziekodroom heeft samen met hun partner Pukkelpop dit jaar het Zomerkwartier georganiseerd. Vanaf half juli kon je hier terecht voor een uiteenlopend programma. Daar waar Pukkelpop al vanaf 1985 events organiseert weet je op voorhand al dat je goed zit. Vorige week stond Pukkelpopkwartier zelfs 4 dagen op het programma. Met op de zondag een techno line-up waar wij bij aanwezig mochten zijn. Charlotte de Witte, Enrico Sangiuliano, Cellini en Naethan zijn de namen die op het programma staan.

Pukkelpop Techno Queen Charlotte de Witte

Cellini was tot nu toe voor mij onbekend. Maar na hem nu gehoord te hebben kan ik alleen maar zeggen, ga hem zien en horen! Deze (ook) Belgische jonge man met Italiaanse roots draaide onder andere op Tomorrowland. Diepe, rauwe, harde techno wisselt zich af met melodische klanken. Erg verrassend en het publiek maakt hij helemaal los.
Dan is het de beurt aan Enrico Sangiuliano. Voordat hij begint met draaien is hij druk bezig om alles klaar te zetten op de stage, samen met zijn partner: Charlotte. Alles staat klaar en Enrico trapt af, en hoe! Niks langzaam inkomen, hij gaat er vol in. En ook de lichttechnicus gooit er een geweldige show in. Samen met zeer goed geluid zetten ze een goede set weg.

Als het bijna 22:00 uur is merk je dat het wat onrustig wordt. Dan begint namelijk Charlotte de Witte, toch wel de hoofdact van de avond. Haar partner Enrico stopt, een knuffel tussen hun volgt en Charlotte neemt het stokje over.
Waar ik mijn verhaal begon met de vraag of ik wel moest afreizen naar België voor een festival bevestigd Charlotte dat ik dit zo weer zou doen. Ze wordt weleens de Queen of Techno genoemd, en die naam bewijst zij opnieuw. Als zij haar nieuwe track die ze samen met Enrico gemaakt heeft inzet, “the age of love”, goosebumps overal!

Het is 0:00 uur en Charlotte de Witte maakt een eind aan haar set. Maar met een toegift nadat het hele publiek haar naam scandeert gooit ze er toch nog een paar minuten wat stevige knallers in, het publiek gaat helemaal uit zijn dak.
En dan is het afgelopen. Na bijna 2 jaar zit mijn eerste festival erop.
De muziek, de mensen, de DJ’s, de vibe. Maar vooral alle mensen zo intens zien genieten van dit allemaal maakt deze avond om niet te vergeten, dank je wel Pukkelpop!