Rampage weekend 2023, Total Takeover. De naam zegt het al wel, maar heel Antwerpen stond in het teken van Rampage , en dat allemaal vanwege een nieuw concept. Het grootste Drum n’ Bass en Dubstep event van het universum heeft zichzelf echt overtroffen.

Rampage vrijdag

In tegenstelling tot voorgaande edities was de eerste dag van Rampage weekend niet in het sportpaleis maar verdeeld over clubs in Antwerpen. Met maar liefst 10 verschillende feesten verdeeld over Antwerpen is de naam Total Takeover zeker een toepasselijke naam. Vervoer tussen de venue’s was goed geregeld D.M.V. een shuttlebus en werden de actuele wachttijden goed weergeven via Woov app.

Zelf is voor mij de avond begonnen bij Monstercat. Het feest vond plaats in Cargo Club, een best toffe venue al kon je merken dat er niet vaak feesten worden gegeven in dit genre. In de club zelf was alles best prima geregeld maar het moeten betalen voor elk toiletbezoek wel wat minder. Tijdens de avond zelf was het ook mogelijk om van venue’s te switchen maar vanwege de drukte bij bepaalde clubs heb ik ervoor gekozen om de avond uit te dansen bij Monstercat. Ik was erg hyped voor de sets van Whales en Elle Rich en die zijn mij ook zeker niet tegen gevallen. Ook ben ik aangenaam verrast door Dr. Ushuu. Ik had wel van hem gehoord maar nog nooit zien draaien maar vond het echt heel tof. Met een gezellig aantal bezoekers hebben we de avond uitgespeeld tot 06:00 uur. Toen was het tijd om op te laden voor dag twee!

De zaterdag

Zoals vanouds was het weer in het Sportpaleis. Dit keer zat de VIP-ingang aan de achterzijde van het Sportpaleis met eigen lockers en WC. Het VIP-deck was over een deel van de rechtertribunes heen gebouwd maar bood ook genoeg ruimte voor zitplaatsen. Met 2 bars was er ook nauwelijks wachttijd om een drankje te halen wat superfijn is natuurlijk!

Met de stage hebben ze echt uitgepakt ten opzichte van voorgaande jaren. De licht en geluid show eromheen was echt next level en gaf elke set ook een extra dosis energie mee. Ik keek zelf heel erg uit naar de set van Hedex en zijn My Home Is The Rave show is me absoluut niet tegengevallen. Naast veel unreleased tunes waren de visuals erbij echt heel tof. Ook de set van Black Tiger Sex Machine viel niet tegen, met hun multigenre set en visual show word je echt meegesleept naar een andere wereld. De act die mij positief verrast heeft was van Andy C. Ik had hem wel al eerder gezien maar met de set op Rampage heeft hij zichzelf echt overtroffen. Als afsluiter waren Primate en Captain Bass, en hoewel ik niet de volledige set heb gezien was afsluiten met Belgische Jump Up een mooi einde van een geslaagd festival weekend.

Voor de liefhebbers van Drum & Bass en Dubstep is Rampage echt een event waar je ooit geweest moet zijn, en gelukkig zijn de komende edities al aangekondigd! Rampage Open Air, het outdoor festival vindt plaats op 30 juni en 1+ 2 juli 2023. Liever Rampage in Nederland? Dan kun je 20 Oktober tijdens ADE naar Rampage Amsterdam. Toch liever in het Sportpaleis meemaken? Dan kun je het 15 jarig bestaan van Rampage komen vieren op 23 & 24 februari 2024! Check de socials!