Afgelopen zaterdag 4 maart stond Rauwe kicks op het programma. Zelf had ik last minute besloten dat ik wilde gaan en dus Festival Lovers te laat was voor een persaccreditatie. Dit heb ik geweten ook, na een hele week te laat te zijn geweest op Ticketswap lukte het mij om 40 minuten voor aanvang van het evenement een ticket te bemachtigen. Ik sprong zowel een gat in de lucht als meteen de trein in, want mijn vrienden waren ondertussen al wel onderweg naar Nijmegen. 

Eenmaal zelf aangekomen op Nijmegen centraal was het een kwestie van 3 stappen zetten voor je midden in het feestgedruis stond. Als locatie was er namelijk gekozen voor Doornroosje, wat zowel voor bereikbaarheid als akoestiek een goede keuze was.

Doornroosje Nijmegen

Even schipperen

Aangezien ik wat later was vertrokken was het feest al even onderweg toen ik binnen kwam. Rond een uur of 5 was dj Ravage net bezig met het afronden van zijn set. Hier heb ik nog een minuut of 10 volop van kunnen genieten. Het uur daarna heb ik geschipperd tussen de main stage, waar D-attack de langzaam vollopende zaal gek aan het draaien was, en de 2e area waar D-Masters bezig was met zijn set waarin hij een aantal happy sounds mixte met de meest harde uptempo kicks.

Tien minuten voor 6 liepen wij weer terug naar de inmiddels volle main area waar The Purge dadelijk ging draaien. D-attack eindigde zijn set sterk en toen was het tijd voor de eerste headliner van de avond. Hoewel ik The Purge eerder heb gehoord en persoonlijk niet echt fan ben van hem live, draaide hij vanavond ijzersterk en was hij misschien wel de beste van de avond. Binnen 5 minuten had hij de hele zaal in beweging 🏃‍♂️. Naast een aantal van zijn eigen bekende nummers als planet circus wisselde hij ook af met een aantal nummers van zijn collega’s. Wat wel dubbel was, was het feit dat er een paar nummers werden gedraaid van zijn opvolger on stage; Vertile.

Laten we het er op houden dat dit een lekkere warming up was voor wat er komen ging, want het was verder ook niet storend voor de rest van de set/avond.

Rauwe Kicks 2023

Nu was het tijd voor, op voorhand, mijn favoriet. De direct vanuit Oostenrijk overgevlogen dj Vertile ,volgens Mcsynergy with ‘no sleep’, meteen de reden om de set te starten met zijn gelijknamige nieuwe nummer. De rest van zijn set was zoals verwacht; hard, rauw en een genot voor de gehoorgang.

Naar het station eten scoren

Omdat ik niet had gegeten kreeg ik nu rond 8 toch wel echt honger. Aangezien ik niet te veel van de volgende artiest (Rejecta) wilde missen, dacht ik snel naar de 2e area te lopen om een snack te scoren. Helaas ging daar de bar dicht, de reden hiervan wist ik niet, maar hier kwam de oplossingsgerichtheid van de organisatie meteen naar voren. Iedereen die eten wilde halen kreeg een stempel en mocht bij het station snel wat eten waarna je met de genoemde stempel weer naar binnen kon. Binnen 20 minuten was ik weer terug om meteen de gegeten calorieën weer weg te stampen. Mede door zijn eigen nummer ‘Homicide’ maar ook Bloodlust nieuwe ‘plaat how Will i know’ kwam ik weer helemaal in de stemming om de laatste uurtjes door te stampen.

Na Rejecta werd het tempo wat opgeschroefd met de eerste vs van de avond: Killshot vs Cryex. Een uur waarin de ene naar de andere rauwe kick om je oren werd gegooid. Dit was puur genieten. Tijdens het naar de wc gaan ben ik nog even blijven hangen bij de 2e area waar Rosbeek de hele zaal op zijn kop zette.

Rauwe Kicks

Eenmaal terug bij de main area was het de moeilijke taak aan Unresolved en Neroz om de ene (geweldige) vs op te volgen met de andere. Deze taak hebben ze met 2 handen aangepakt en er werd zelfs een schepje bij op gedaan, met een hoger tempo en hardere kicks gingen we het een na laatste uur van de avond in. Beide heren gaven alles en naast een aantal bekendere nummers van zichzelf en andere dj’s kwamen ze ook met nieuwe muziek, wat goed werd ontvangen door het publiek.

Rauwe Kicks

De avond werd afgesloten door Spitnoise, die zich al eerder had bewezen als een sterke eindact. Met Rawstyle gecombineerd met Uptempo en de meest rauwe kicks schudde hij ons nog een keer goed wakker voor de terugreis.

We werden door Spitnoise zo het gebouw uitgetrilt en terug de trein in. Door de tijd van dit festival waren wij op een zeer burgerlijke tijd weer in ons bed en waren we de volgende dag weer helemaal de man.

Aan niks was te merken dat dit de eerste editie was van dit event. Dit komt door de ervaring van X-Factor Events, in samenwerking met Doornroosje waren het geluid en de lichtshows geweldig en de organisatie had verder alles goed in handen. Al met al een feestje om nog eens over te doen. We houden de festival agenda in de gaten voor nieuwe events en Rauwe Kicks.