Afgelopen zaterdag 24 november heb ik gewerkt op een van de leukste feestjes bij mij in de buurt: Rebellion. Een hele aparte ervaring voor me aangezien ik normaal gesproken aan de andere kant van de bar te vinden ben. Vandaag deel ik met jullie mijn ervaring en wil ik jullie meer vertellen over Rebellion en Rebirth Events.

Het ontstaan van Rebellion

Rebellion is een vertakking van het grotere festival Rebirth, die elk jaar zorgt voor de opening van het festival seizoen zorgt. Rebirth is in 2009 opgericht door een groep vrienden. Op de eerste editie kwamen 1500 mensen af en het feest is sindsdien uitgegroeid tot een 2-daags festival met gemiddeld 20.000 bezoekers. Rebellion heeft dankzij zijn populariteit op Rebirth, als area voor de hardere stijlen, ook zijn eigen feest verdiend en dat gebeurt daarom ook al sinds 2013.

Rebellion wordt als sinds het begin georganiseerd in een kleine sporthal in Haaren. Wat vooral opvalt is dat in een markt met een ontzettend groot aanbod, Rebellion toch elke keer weer is uitverkocht. Volgens de organisatie komt dit vooral door de kwalitatief goede line up op een smalle maar knusse locatie. Ook dit jaar was de line up weer top en heel erg gevarieerd. Zo zagen we een aantal grote namen als Frequencerz, D-Sturb & Delete, maar was er ook ruimte voor artiesten die nog niet zo vaak op het grote podium hebben gestaan. De line up beviel het publiek ook ontzettend goed, en dat zeg ik niet zomaar. Om de zoveel tijd kwam er een luide kreet van geluk uit het publiek wanneer er een goede beat gedropt werd, heel leuk om van achter de bar mee te maken.

Een groot stigma wat vaak samen komt met hardstyle feesten is dat door het gebruik van drugs de sfeer heel grimmig zou zijn. Tenminste dat is wat mij altijd gevraagd wordt als ik zeg dat ik graag naar dat soort feesten ga. Zelf ben ik het hier absoluut niet mee eens en ook op Rebellion was de sfeer juist top! Iedereen genoot van de muziek en de gezelligheid en er is de hele avond amper beveiliging aan de pas gekomen. De zaal liep sneller vol dan verwacht en zo ontstond er ook al heel snel een toffe sfeer. Het was leuk om nuchter aan de andere kant van de bar een praatje te maken met de bezoekers en om de show eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Wat ik ook erg prettig vond was de temperatuur binnen. Normaal gezien wordt het in kleine zalen met honderden mensen snel warm, en op eerdere edities van Rebellion was dit ook het geval. Maar deze editie absoluut niet! Het was juist heel aangenaam. Ik heb de hele avond met een vest binnen gestaan en als ik de zaal over moest steken was de temperatuur niet veel anders. Ik weet niet precies hoe ze dat gedaan hebben, maar ik vond het heel fijn.

Al met al was het een ontzettend toffe avond gevuld met goede muziek en een heerlijke sfeer. Het was leuk om zo’n feest een keer vanuit een ander perspectief mee te maken achter de bar en het feit dat ik door mijn vrijwilligerswerk nu een gratis ticket heb voor Reactivate op 1 december, maakt het extra mooi.

 

*Alle foto’s gebruikt in deze blog zijn eigendom van Rebellion en stichting Rebirth Events