REBiRTH Festival 2023: Ready For Lift Off

Vorig jaar was ik voor het eerst in mijn leven op REBiRTH Festival en dat was zo leuk dat ik er ook dit jaar weer graag bij wilde zijn. Als je gek bent op festivals en hardere stijlen, dan is REBiRTH gewoon de beste start van het festivalseizoen die er maar is. Het maakt niet zoveel uit of je een heel weekend gaat of juist alleen een dagje, want afgelopen zaterdag bewees voor mij opnieuw dat je in één dag maximaal aan je trekken komt. Maximaal knallen in het Brabantse Haaren, tijd om te feesten!

Een dag vol met dilemma’s

Al voor het weekend zat ik met een dilemma en dat was of ik de zaterdag of de zondag zou gaan bezoeken. Op beide dagen stond er een line-up paraat om van te smullen, maar uiteindelijk werd het zaterdag en ging ik met heel veel knaldrang richting REBiRTH Festival. Het duurde overigens wel even voordat ik op het festivalterrein was, aangezien ik ruim anderhalf uur in de file heb gestaan. Vanaf de McDonalds in Udenhout tot aan de parkeerplaats. Gelukkig verveelde ik mij geen seconde, want als trouwe Pokémon Go speler was er meer dan genoeg te beleven op het scherm van mijn iPhone.

Rond een uur of 16 was ik dan eindelijk binnen en wat mij als eerste opviel, was dat de indeling hetzelfde was als vorig jaar.
Het enige verschil was een stage extra en dat zorgde voor mijn volgende dilemma, want wie ga ik als eerste checken?

Het duurde echter niet lang voordat ik stond te fistpumpen in de Rebellion tent. Daar was Aversion bezig om de tent volledig weg te blazen. Het was er ongelofelijk druk en dat is toch altijd weer even wennen als je nog geen half uur eerder nog gefrustreerd in de file stond te wachten. Ik zat net lekker in mijn element, toen ik rond 17:00 met het volgende dilemma zat. In de tent blijven voor de audiovisuele gekkigheid van The Purge of buiten bij Reborn Raw mezelf volledig overgeven aan de pvc-kicks van Dual Damage. Het werd uiteindelijk The Purge, toch wel één van de meest veelzijdige producers uit heel de scene. Hoewel het een hele sicke set was, kreeg ik achteraf wel spijt toen ik op Snapchat de leipste beelden toegestuurd kreeg van de totale chaos bij Dual Damage. Holy guacamole, dat ging er hard aan toe!

Goeie vibes in overvloed

Na wat gegeten te hebben, was het eigenlijk vooral heen en weer lopen tussen de Reborn Raw, Revenge, Rebellion en de Rebirth mainstage. Waar ik ook kwam, overal was de sfeer op en top. Je voelde dat iedereen hier enorm naar had uitgekeken. Zo was het heerlijk vertoeven tijdens de set van Luminite en Ncrypta. Rawstyle op zijn best en ik was in de veronderstelling dat het niet veel beter kon. Dat had ik helemaal mis, zeker na Element live. Wat een energie, niet te filmen. Dat heb ik ook amper gedaan, want de muziek weerhield mij daar van. Gewoon snoeien en hard gaan.

De Rebellion tent stond tot aan de rand vol, want daar stonden Warface en Mish klaar om de boel volledig af te breken. Een geniale combinatie, vooral qua uitstraling. Ik heb Warface regelmatig zien draaien en dan weet je dat hij een echte entertainer is, maar naast Mish leek hij wel de rust zelve. Haar energie gaf de set toch even net een extra lading, want als je haar ziet los gaan dan is het haast onmogelijk om zelf stil te blijven staan. Erg leuk en vermakelijk om te zien!

Ook bij de Revenge was het aanschuiven geblazen. Niet alleen vanwege N-Vitral en zijn Bombsquad maar natuurlijk ook Sefa, de man die altijd en overal volle zalen trekt. Hij stelt nooit teleur en dat was ook nu niet het geval, want ik hoorde veel nieuwe platen in zijn set. Toch viel de drukte in de tent mee als ik het vergelijk met de massale opeenhoping aan feestbeesten die bij de mainstage stonden voor de set van The Gang, het gelegenheidsduo bestaande uit Sickmode en Rooler. Een ontzettend lekkere set, maar het was er zo druk dat het gewoon niet te doen was om überhaupt te bewegen.

REBiRTH

Het einde kwam sneller dan verwacht

De tijd vloog razendsnel voorbij. Kwam het omdat ik later op het festivalterrein was dan ik van tevoren had gepland? Of was het gewoon zo gezellig dat het tijdsbesef ver te zoeken was? Het leek een combinatie van allebei te zijn, want ik knipperde een paar keer met mijn ogen en het was alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Time flies when you’re having fun!

Sloopkogels

Ik ben nog wel even gaan kijken bij Radical Redemption, want dat blijft natuurlijk een levende legende. Gek genoeg was het niet zo heel druk tijdens zijn set. Niet dat het super rustig was, maar in vergelijking met alle drukte eerder op de dag viel het hier reuze mee. Als ik op de camping zat, had ik zonder problemen mijn tentje in de tent kunnen neerzetten. Bij Mutilator en Anderex werd het wel ineens een heel stuk drukker, maar dat is ook niet heel gek. Deze sloopkogels timmeren enorm hard aan de weg en het was goed om te zien dat ze alle liefde en waardering van het publiek kregen.

Ik eindigde de dag bij de set van Crypsis in de Reactivate tent. Heel stom dat ik niet eerder op deze stage ben geweest, want het was heerlijk om al die oude hardstyle classics voorbij te horen komen. Eerlijk gezegd hoop ik die toch wat vaker te horen, maar dat is iets voor later. Het was in ieder geval een geslaagde dag op REBiRTH Festival. De organisatie mag trots zijn op het event dat ze hebben neergezet. Ook een extra pluim voor de social media tijdens het festival, want voor de thuisblijvers moest het vast wel pure ellende zijn geweest om al die sicke beelden voorbij te zien komen.

Mocht je na het lezen van mijn party report enthousiast zijn geraakt over REBiRTH Festival, dan raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen op hun website. Ben jij er volgend jaar ook bij?