Techno koning Reinier Zonneveld strikt o.a. Scooter, Kobosil, Klangkuenstler, Paul Elstak en Eli Brown voorveelbelovende line-up van Reinier Zonneveld Presents: R²

Een opvallende toevoeging aan de line-up is de Duitse hard-dance act Scooter, die na vele jaren voor het eerst weer te bewonderen is op een Nederlands festival.

Techno Koning

Als een van Nederlands beste exportproducten, groot ticketverkoper en Guinness World Record-houder voor de langste elektronische muziek live set ooit, staat Reinier Zonneveld bekend als een icoon in de internationale elektronische muziekscene. Deze zomer schrijft Reinier opnieuw geschiedenis met zijn eigen festival, waarbij hij back-to-back zal draaien met zijn AI tegenhanger: R². De line-up voor Reinier Zonneveld Presents: R² is een weerspiegeling van Reiniers indrukwekkende carrière, met zijn ongeëvenaarde invloed om legendarische acts neer te zetten die zelden op festival line-ups te vinden zijn.

De line-up omvat meer dan 50 van de grootste namen uit de elektronische muziekscene, waaronder internationale acts zoals Kobosil, Klangkuenstler, Paul Elstak en Eli Brown. Daarnaast legt Reinier met de Duitse dance grootheid Scooter de lat extra hoog. Al een aantal jaar is Scooter niet meer te bewonderen op Nederlandse festivals en nu komt hij met zijn spectaculaire show terug op Reinier Zonneveld presents: R².

Reinier Zonneveld R²

Reinier Zonneveld Presents: R² heeft zeven podia, gehost door gerenommeerde muziekorganisaties, labels en clubs die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn muzikale carrière. Onder andere De Marktkantine, STOOR, Unreal, Amnesia Ibiza’s Pyramid, KompassKlub en Filth On Acid hebben een eigen stage op het festival terrein.

AI tegenhanger R²

Naast de indrukwekkende line-up, wordt het festival ook een mijlpaal in de geschiedenis van elektronische muziek. Reiniers eigen AI tegenhanger R² maakt zijn debuut, waardoor hij de eerste artiest wordt die op deze manier AI integreert in een elektronische muziek liveset. Het geavanceerde AI-modelis getraind op meer dan 2000 uur originele muziek en opnames van1000+ live-optredens van de afgelopen 15 jaar. Dit wordt ‘s werelds eerste live AI back-to-back set tussen mens en computer.

Het buitengewone AI-model is speciaal ontworpen om tijdens live shows spontaan tracks te componeren, waarbij gebruik wordt gemaakt van loops, samples en andere live-elementen die in perfecte harmonie zijn met Reiniers improvisaties op het podium. Dit initiatief daagt de normen van de muziekindustrie uit en voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan de kunstvorm. Reiniers revolutionaire aanpak omarmt niet alleen de technologische vooruitgang, maar blaast ook de live muziekervaring nieuw leven in met deze vernieuwende en dynamische samenwerking tussen de artiest en het AI-model.

“R² Festival is een viering van elektronische muziek. We hebben een ongelooflijke line-up samengesteld die het beste van de scène vertegenwoordigt, en met de introductie van R², verleggen we de grenzen van liveoptredens. Ik kan niet wachten tot iedereen dit unieke evenement gaat ervaren”- Reinier Zonneveld

Op 17 augustus wordt het iconische Spaarnwoude overgenomen door Reinier Zonneveld Presents: R², met de officiële introductie van zijn baanbrekende R²-technologie en de volledige line-up van headliners uit de elektronische muziek.

Het eendaagse festival belooft een hoogtepunt te worden en is een must voor fans van techno en elektronische muziek. Op 22 mei om 17:22 uur gaat de pre-registatie open voor de early bird tickets. De reguliere ticketverkoop start op 24 mei. Pre-registreren voor tickets kanhier. Bekijk voor meer informatie over het festival de website.