Report Best Kept Secret 2022, een heerlijke start van het festivalseizoen

Best Kept Secret vrijdag 2022

Mijn stem is weg, de blaren staan op mijn voeten, mijn kleding ligt met modder in de wasmand en mijn haar ruikt naar bos en bier… Kortom ik ben helemaal goed het festivelseizoen ingedoken voor mijn report van Best Kept Secret 2022! Ben je benieuwd hoe het was, lees dan vooral door. Ben je zelf ook gegaan, laat dan vooral een reactie achter hoe het voor jou was.

terrein bks

Report Best Kept Secret 2022: De locatie

BKS is in de bossen van Brabant bij een meer. Bij datzelfde meer zit ook Speelland en de Beekse Bergen, maar dan aan de overkant. Het is dus redelijk afgelegen maar wel goed bereikbaar. Vanaf Tilburg centraal station rijdt een pendelbus tegen betaling, 10.- online ticket of 15.- aan de busdeur. De bussen rijden regelmatig. Vanaf de halte is het even een loopbrug over de snelweg heen en dan een stuk lopen naar de toegang.

Hier is ook ruim voldoende plek voor je fiets, wat veel mensen hebben gedaan dit jaar! Het stond helemaal vol blinkende fietsen, het vermelden waard in mijn report van Best Kept Secret 2022 :). Ik vind het zo lekker Hollandsch. Ook zag ik veel festivalgangers met bolderwagens wat best slim is omdat je een heel stuk moet lopen. Wel moet je die kar dan even een flinke trap op én af dragen. Maar genoeg mensen die willen helpen als het niet lukt.

Na een eerste security check bij het kaartjesdeel mag je weer een stuk lopen en hier kan je kiezen voor de route naar de camping of voor de route naar het festivalterrein. Het ligt dicht bij elkaar. Het stuk naar de hoofdingang van het festivalterrein vond ik tof. Een grote weidse zandvlakte naast het meer. Daar zijn ook lockers waar je spullen veilig in kan opbergen! Een flesje water mag trouwens ook gewoon mee en kan je bij de waterpunten weer vullen. Heel fijn dat dit geen issue meer is. Zelf eten meenemen mag dan weer niet op het festivalterrein. Na de laatste security check kom je op het festivalterrein. Hoog tijd om dit te gaan ontdekken voor mijn report van Best Kept Secret 2022.

GL 1 Kaart

Report Best Kept secret 2022: Het festivalterrein

Yes i’m in! In een broeierige temperatuur met wolken begint mijn report Best Kept Secret 2022 op vrijdag. Deze kan je hier teruglezen. Je kan diverse routes bewandelen en in het begin was ik erg blij met mijn programmaboekje mét kaart. Er is zoveel te zien dat oriënteren wat lastig gaat. Alhoewel, dit is ook niet heel belangrijk bij een festival. Lekker dwalen en zien waar je uitkomt is natuurlijk heerlijk. Maar ik ben hier met een missie en moet dus wel wat plekken kennen. Het festivalterrein heeft een mysterieuze sfeer. Overal zijn wel dingen te ontdekken in de verschillende gebieden met muziek, kunst, mooi licht en toffe eettentjes.

Rauw en mysterieus

Er zijn voldoende toiletten met drinkwaterpunten, genoeg horecapunten en ook voldoende zitplekken. De grond is wat stoffig en dor, op sommige plekken juist modderig en hier en daar zijn fijne grasveldjes waarin je even kan chillen. Er zijn diverse podia en in het bosgedeelte is een klein dorpje met kraampjes, meer foodtrucks, drinken, chillplekken en muziek. Ik had wel iets meer culturele dingen nog verwacht, of ik moet het gemist hebben. Maar het gemis is niet per se storend. Ideaal vind ik het dat je gewoon je eten en drinken met geld betaald, geen gedoe met muntjes halen en dan pas je eten en drinken. BKS werkt met een bekerrecylce systeem. Je betaald voor een beker en dit bedrag krijg je uiteindelijk weer terug als je een bekertoken inlevert.

Al met al is het festivalterrein rauw, mysterieus, verzorgd, van alle gemakken voorzien, bossig en voelt het echt even als een minimalistisch tijdelijke community waar iedereen zich thuis kan voelen. Je kan de massa in, want die is er flink, maar je kan ook even op bepaalde plekken wat meer de rust opzoeken. En de aanwezigheid van het meer voelt voor mij heerlijk en eigen voor dit festival.

GL 1 Report Best Kept Secret 2022

Muziek

Mijn report van best kept secret 2022 is natuurlijk niet compleet zonder muziek! Dit jaar had ik een paar favoriete namen die ik graag wilde zien. The Vices is een jonge band met heerlijke muziek, The Strokes is een oude liefde en Nick Cave is een fenomeen. Verder was ik wel benieuwd naar Leon Bridges, Deus en Novastar. Maar zoals het een goed festival betaamd heb ik bepaalde optredens kunnen zien, anderen niet en ben ik verrast door niet direct eerste keuzes.

Zo ga ik niet direct voor de dj’s maar in het hart van dit festival is The Floor, een vrolijke tent aan het water op een ruime vlakte. En hier werd ik regelmatig naar toe getrokken. wat een toffe sets werden hier gedraaid en wat een lekker gebied om te zijn. Dit is misschien wel mijn favoriete plek van het hele festival geweest.

the floor

Stoere Nederlandse powervrouwen

Zo is ons land sinds kort 3 powerchicks rijker. Namelijk Wies, Merol en Froukje. wat een stoere en muzikale vrouwen zijn dit. Alle drie ook aanwezig op BKS en geen van drie stond op mijn lijstje. Toch ben ik bij Froukje haar optreden terecht gekomen en gelukkig maar. Wat een tof optreden! Froukje is geweldig en dit optreden was mijn grote verrassing. Pop songs, met rollende teksten en een heerlijke beat uitgevoerd door een goede band. Het optreden was een echte belevenis die geheel tot haar recht kwam op het festival podium. Wat een podiumbeest is ze en de hele zaal ging los

froukje

Bandjes

The Vices hebben nog meer mijn hart veroverd. Sinds de lockdown draai ik hun nummers regelmatig en droom ik weg hoe het op een festival zou zijn. Ze stellen niet teleur. Deze jongens zijn jong, hongerig, muzikaal en hebben een heerlijke enthousiaste energie. Ik heb ze met een geheim optreden in de bossen van BKS mogen zien én op het kleinere podium in The Secret. Beide keren weten ze de show te pakken en het publiek ook. Wat een feestje, dit is waarom je naar een festival gaat.

The Strokes

Oude favoriet The Strokes ben ik helaas wat minder over te spreken. Ik weet niet of hun optredens altijd zo zijn maar alles wat The Vices wel hadden misten deze muzikanten voor mij. Het zijn goede nummers, het podium was imposant met de lichtshow en muzikaal zijn ze goed. Maar de bandleden leken zo uit hun bed geplukt en hun attitude was ook verre van enthousiast. Na een vertraging van 20 minuten kwamen ze schoorvoetend het podium op. De zanger brabbelde wat lusteloze kreten her en der, schopte wat half lege bekers met vloeistof over de beveiliging en publiek heen en leek soms zelfs wat teksten te missen.

Ik ben weggelopen om eerlijk te zijn, en uiteraard speelden ze net mijn favoriete nummer, Heart in a cage, toen ik weg was van mijn plekje vooraan. Maar de uitvoering haalde het niet bij mijn verwachtingen dus mijn smaak van teleurstelling ben ik gaan wegspoelen met een ijskoud festivalbiertje. Die smaakten overigens echt prima!

Report Best Kept Secret 2022

Report Best Kept Secret 2022

Het was voor mij de eerste keer om dit festival mee te maken én de eerste keer na de lockdown periode om weer in zo’n mensenmassa te zijn. De sfeer was echt heel goed. Mensen waren relaxed, vriendelijk, behulpzaam en open voor contact. Ook werd er aandacht besteed aan grensoverschrijdend gedrag, wat je kan doen als je dit ziet. Er was dus echt aandacht voor elkaar, de omgeving en de muziek. Ik heb met veel plezier mijn Report Best Kept Secret 2022 gemaakt.

Ondanks de teleurstelling van The Strokes proef ik de smaak van voldoening van het algehele festival. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar. Jij ook?

Coming up next: Spoorpark 2022

press

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial