De meesten onder ons zullen het met elkaar eens zijn; het Amsterdamse nachtleven heeft een ware transformatie ondergaan sinds de pandemie. De behoefte lijkt nu meer uit te gaan naar kleinschalige, unieke belevenissen, iets waar BRIXTON Amsterdam perfect op inspeelt. De organisatie ontpopt zich tot een innovatieve smaakmaker op conceptueel gebied. Wij waren te gast op de november editie, hierbij dus ons report over BRIXTON Amsterdam!

Een eigenzinnige locatie 

Doorgewinterde festivalgangers uit Amsterdam hebben natuurlijk veel gezien, op zoek naar events die net even iets anders bieden. Zoals in een eerdere aankondiging omschreven, geniet je bij Brixton Amsterdam onder het mom van de leus ‘vroeg pieken’ van een late brunch, early party in een intieme omgeving. 

De vibe zit er meteen goed in wanneer we aankomen bij de editie op 11 november, gehouden in nachtclub Levenslang in de Bijlmerbajes. We arriveren na een lazy morning rond 13:30 op locatie, heerlijk op eigen tempo. Na een warme ontvangst met champagne wandelen we de zaal in, waar de rauwe kenmerken van deze voormalige gevangenis met tropische planten, aparte decor objecten en sfeervolle verlichting een eigenzinnige, doch warme sfeer uitademt.Door de mooi gedekte tafels waar de menigte zich al kletsend omheen verzamelt, en de uplifting beats van de DJ, bekruipt je al gauw een soort feestelijke huiskamer ambiance. 

Report over Brixton

 Culinaire hoogstandjes en cynische humor

Eenmaal aan tafel gesommeerd, krijgen we een 3-gangen brunch van hoog culinair niveau voorgeschoteld. Natuurlijk viel dit te verwachten van het welbekende Baut Amsterdam. Een leuke persoonlijke touch, zijn de zitplekken met naambordjes. Verder merk je aan de lange tafels dat mensen spontaan met elkaar in gesprek raken. 

Elke gang wordt met cynische humor aangekondigd door een dame in clownspak. Ze herinnert ons er ook aan een kijkje te nemen op de bovenverdieping van de zaal. Hier vinden we de kleurrijke vintage markt van Cirque du Vente, de infinity mirrors van Osso Amsterdam, en de gelegenheid om je gezicht van glitters te voorzien.

Kortom, naast de verrukkelijke brunch waar we uitgebreid van genieten, valt er van alles te beleven, en wordt steevast een opbouwend ritme aangehouden met de muziek. Tegen de tijd dat het vijf uur is, voel je het in de lucht hangen; er is een feestje op komst!

Report over Brixton

Verbinding staat centraal

De tafels en stoelen worden aan de kant geschoven, en het volume gaat omhoog. Danseressen in felgekleurde veren kostuums verschijnen ten tonele en zetten de toon, het is tijd om te dansen.

Een leuk detail, is dat BRIXTON voor elke editie een DJ slot gunt aan onontdekt talent. Je kan je als DJ hiervoor aanmelden, waaruit elke keer een gelukkige winnaar onthuld wordt. Dit keer valt de eer aan Rens with Benefits, die de lineup deelt met BRIXTON Soundsystem, Some Chemistry en Trouw-resident DJ Tsepo.

Op de dansvloer merk je dat verbinding centraal staat. Tijdens de brunch hebben blikken elkaar al gekruist, waardoor men nu meer open staat voor elkaar. Het moge duidelijk zijn, dit event komt volkomen door de vibe check heen. Bovendien mag BRIXTON zich wat ons betreft de nieuwe gastronomische en muzikale smaakmaker van de Amsterdamse partyscene noemen.

Geschreven door Joanna Marlow

Report over Brixton