REBiRTH Festival! De perfecte kick-off van het buiten-festivalseizoen in begin april. Afgelopen weekend vond alweer de 13e editie van het populaire hardstyle-hardcore festival REBiRTH plaats, dat inmiddels is uitgegroeid tot een driedaags festival inclusief camping. Het feest trekt ieder jaar weer duizenden bezoekers die genieten van de populairste dj’s en de eerste voorjaarszon. Op het podium draaien verschillende bekende dj’s uit de scene, waaronder Warface, Vertile, Rebelion en nog veel meer te gekke dj’s die je niet wilt missen.

REBiRTH zaterdag

De rijen voor de ingang, de muntjes en kluisjes waren niet al te lang, dus we konden gelukkig meteen doorlopen. Het gevoel wanneer je weer naar je eerste buitenfeestje mag, de kriebels die je krijgt wanneer je het festivalterrein oploopt: Yes, we mogen weer! Het zonnetje scheen en het was prima te doen zonder jas. Buitenfeestjes hebben toch echt meer een festival vibe.

We besloten daarom ook lekker te beginnen op de buitenstage. Mensen waren blij en vrolijk en het was heerlijk om samen te feesten in het zonnetje. De set van Dual Damage was zo vet en de sfeer zat er goed in. Dit duo is razendsnel populair geworden wat ervoor zorgde dat de buitenstage helemaal vol liep tijdens hun set. Deze set was toch wel echt de uitschieter van de zaterdag!

Na een paar uur op de buitenstage te hebben gestaan, besloten we snel een hapje te eten. Er was heel veel keuze en gelukkig ging dat ook snel, want als echt festivalganger wil je natuurlijk zoveel mogelijk feesten en niet te lang wachten. Na het eten zijn we naar de ‘REBiRTH’ tent gegaan waaronder andere Vertile een vette set draaide genaamd: Vertile’s Dimension.

Vervolgens zijn we naar Warface vs. Mish gegaan. Het is zo gaaf om Mish te zien tijdens haar setje, ze heeft zoveel energie wat ze goed over kan brengen aan het publiek. Het afgelopen jaar is ze daarom ook razend populair geworden. De zaterdag was een zeer geslaagde dag en een fantastische feest om het seizoen mee af te trappen!

REBiRTH Festival in Haaren

REBiRTH zondag

Op zondag is de sfeer altijd heerlijk, omdat iedereen er al voor de tweede of derde dag is. We keken uit naar een aantal veelbelovende sets, waaronder ‘Warface: trip through memory’, waarin veel klassiekers werden gedraaid. De sfeer was ongekend, omdat deze klassiekers de laatste jaren een beetje naar de achtergrond zijn verdwenen door de ontwikkeling van de nieuwe raw-hardstyle. Het was leuk om weer eens terug in de tijd te gaan met deze oude klassiekers. Ook was de buitenstage die zaterdag een raw-stage was, op de zondag omgetoverd tot een uptempo stage waar het steeds vol stond met fans van de populaire dj’s.

REBiRTH was een geweldig weekend met prachtige momenten en het was top georganiseerd. Voor mij is het een vast feestje geworden om ieder jaar met dit festival het zomerseizoen af te trappen. Tot volgend jaar!

Festivallover Evi

The Harder styles kick off of your Festival Season! | 12, 13 & 14 April 2024, Haaren (NL) Check Facebook page!

Lees hier onze ervaring van de 12e editie!