Het was voor mij dit jaar de tweede keer dat ik naar Reurpop ging. Ook deze keer ging ik alleen op de zondag naar dit festival. Na de gezelligheid van vorig jaar was ik benieuwd of Reurpop 2019 dat ging overtreffen. Ook dit jaar was het zeker weer een gezellig feestje, met voor iedereen wat wils.

Aangekomen op het festivalterrein begon ik uiteraard met een lekker koel drankje. Bij de cocktailbar kon je verschillende lekkere, verfrissende cocktails halen. Met de lekkerste mojito ooit in mijn hand vertrok ik samen met mijn vrienden naar de silent disco, wat echt hilarisch was. Een silent disco houdt in dat iedereen een koptelefoon draagt waar de muziek uitkomt, in plaats van harde muziek dat wordt afgespeeld door boxen. Een silent disco laat je datgene doen wat je in het dagelijks leven niet zo snel zou doen, keihard meezingen met de nummers die je door je koptelefoon/oortjes hoort. Ik vond dit echt een van de leukste dingen van Reurpop. Terwijl iedereen een ander nummer hoort, ben je toch gezellig aan het dansen en zingen met elkaar.

Reurpop 2019
Reurpop 2019

Na de silent disco vertrokken we naar de volgende muziektent. Onderweg daar naartoe heb ik me ook zeker niet verveeld. Verschillende dragqueens en optochten passeren je waardoor je je ogen uitkijkt. Aangekomen bij de Zandkoele konden we weer even tot rust komen. De Zandkoele bestond uit een groot open podium met daarom heen allemaal verschillende chillplekken, zoals een hangmat en zitzakken. Terwijl wij plaatsnamen in de hangmatten was reggae sensatie Samora al aan het spelen. Met haar unieke muziek trok ze het hele publiek mee in haar optreden, waardoor iedereen op een gegeven moment lekker mee stond te dansen. Ik vond dit een van de meest verrassende en leukste acts van de dag.

Van de relaxte reggae gingen we vervolgens naar Hardcore Vibes, een groep die alle happy hardcore hits uit de jaren 90 speelt. De groep zorgde met hun vele energie zeker voor een gezellige sfeer. Na dit optreden was het tijd om even lekker wat te gaan eten. Hierin had Reurpop ook voor iedereen wat te bieden, van nachos tot aan shoarma. De nachos van de Kippen Preuverie waren bovendien echt superlekker en zeker een aanrader!

Reurpop was ook dit jaar dus zeker weer een geslaagd feestje. Ik zou alleen volgend jaar eerder op de vrijdag- of zaterdagavond gaan omdat dan de meest toffe acts komen. Tot volgend jaar!