België

En dan is het zaterdag 17 september 2021, het eerste weekend dat we in België grote indoor events mogen bezoeken. Wij zijn die avond te vinden in het Sportpaleis in Antwerpen bij Reverze. Als ik over de ring van Antwerpen rijd trekt dit gebouw toch altijd je aandacht. Niet zozeer vanwege de architectuur van dit gebouw dat er al sinds 1933 (!) staat, maar vanwege de billboards aan de buitenkant met daarop de meest uiteenlopende artiesten en events. Een multifunctionele evenementenhal dekt de lading eigenlijk niet. Van Prince, tot U2, van Beyonce, tot Samson & Gert. Als je evenement plaatsvindt in het Sportpaleis, dan ben je een grote.

Reverze

En groots is Reverze zeker. Al vanaf 2006 organiseert Bass Events hier één van de grootste indoor hardstyle events van de wereld.
Waar eerder al grote namen stonden zoals Dark-E, Darkraver, Mark with a K en en Wildstylez. Dit jaar is de line-up, net als Reverze zelf, ook groots te noemen.
Met ‘Wake of the Warrior’ als het Anthem van 2021 staat ons, de warriors, niks meer in de weg tot het hebben van een geweldige avond en nacht waar we al zo lang naar hebben uitgekeken. Het aftellen op de social media pagina’s van Reverze met bijbehorende videoclips brengt het enthousiasme nog meer omhoog.
Kijkend naar de timetable start om 20u Jay Reeve in de “kleine” zaal, de Lotto Arena. We staan in de rij onder het viaduct waar de sfeer er al aardig inkomt. Het wachten buiten levert een mooi gesprek op met een videograaf die door de pandemie haast geen werk meer had. Zijn ogen straalden. Hij was er klaar voor om na zo’n lange tijd zijn vak uit te oefenen. Erg mooi om te zien.

Dan klinkt er een oorverdovend gejuich, de poorten gaan open en we kunnen door alle checks. Is er iets mis met je coronacheck app dan is er de mogelijkheid om je 10 minuten verderop te laten testen, erg goed geregeld. We pakken een ouderwets veels te klein kluisje en we zijn klaar om te gaan!

De Lotto Arena is dus de kleinere zaal, maar doet qua visuals en lichten zeker niet onder voor de mainstage. Onder andere Phuture Noize, B-Front en Frequencerz geven samen met MC DL hier je het gevoel alsof het nooit anders is geweest.

Reverze

De mainstage

Door naar de mainstage. En met 20.000 bezoekers staat het vol met enthousiaste bezoekers. Jong en oud, Belgisch, Nederlands, Frans, uitgedost of niet. Iedereen gaat helemaal uit zijn dak. Nadat Sound Rush is geweest is het de beurt aan D-Block & S-TE-FAN, wat mij betreft de mannen van de avond. Met MC Villian die het publiek opzweept krijgen ze iedereen helemaal los. Da Tweekaz met hun bekende sound volgen daarna. De line-up dempt alles behalve in. Met Ran-D & Adora die “ongedierte van de nacht” door de speakers heen knallen is de toon nogmaals gezet: ‘ons kan je niet uitroeien!’. Het eerste grote indoor event zit erop, een om niet te vergeten. Bass Events bewijst opnieuw meesters te zijn in het organiseren van dit event. De line-up, de visuals en vooral de lichtshow verdienen een diepe buiging.

Reverze 2022

Op 12 maart 2022 is er weer een Reverze waarvoor de kaarten binnenkort in de verkoop gaan. Wil jij eerder een event van Bass events bijwonen? Dan is Flashback Festival 2021 wellicht iets voor jou. Met o.a. Darkraver, Mark with a K, Ruthless en Pat-B op de line-up zeker de moeite waard om naar Lommel af te reizen.

Vanaf zaterdag 25 september zijn in Nederland festivals weer (beperkt) toegestaan. Deel je foto’s en ervaringen via onze socials en blijf op de hoogte van onze festivalsvisits. Hopelijk tot snel!

Festivallover Melissa