Van vertrouwd 020 naar geliefd 010. A Day At The Park 2019!
Na tien edities in het Amsterdamse Bos vond 21 september het dancefestival A Day At The Park voor het eerst plaats in Rotterdam.
Samen met nog 15.000 andere feestgangers was ik erbij!
Enthousiast was ik al op voorhand want A Day At The Park 2019 werd georganiseerd op mijn lievelingsplek in 010, namelijk het Kralingsebos.
Veel daarvan (behalve een stukje strand) kon ik door de speelse inrichting en het prachtige decor niet meer herkennen. Jammer? Totaal niet!
Ik had vooral een trots gevoel dat de organisatie ondanks een zeer bekende locatie, bekende lokale horeca en een aantal DJ’s uit de stad, mij als inmiddels doorgewinterde Rotterdamse feestbeest toch heeft weten te verassen..

Techno stage

Rotterdam Finest

Het terrein was ‘’groots’’ opgezet maar met behoud van een intieme sfeer. Bij binnenkomst liepen we naar de Hugh stage in the Boathouse.
Lekker een stukje wandelen over het strand, piertje op, door een menigte die lekker op het buitenterras de laatste zonnenstralen meepikten en naar binnen waar een strandclub vibe hing.
Het was bloedheet maar een feest der herkenning waar het dak er vanaf ging! We hebben hier dan ook een paar keer een kijkje genomen bij o.a. Vinny James, Roog, La Fuente en Leroy styles. Je moet als Rotterdammer wel een hele goede rede hebben om dit feestje te missen!

ADATP

Voor ieder wat wil(d)s

Een stukje verderop hadden ze een karaoke podium waar vriendengroepen helemaal losgingen op de meest foute tunes aangemoedigd door iedereen die toch nieuwsgierig was waar die valse noten nou vandaan kwamen (sorry!).
Dit had ik nog nooit eerder op een festival gezien en moet zeggen, ik vond het lachen!

Onderweg naar de mainstage tent en het mooie buitenpodium liepen we langs een supergave tent, het leek een soort circustheater van buiten en binnen een spiegelzaal met een grote ronde dansvloer in het midden tof! Yep we hadden het gevonden, Gleuvenclub it is!
Dit was by far mijn favoriete tent, iedereen die de techno en dance een beetje wilde ontvluchten en meer zin had in een buk, twerk en schudwerk kon hier zijn hart ophalen en oohhh wat een dansmoves hebben wij gezien. Vunzige deuntjes kreeg het publiek helemaal mee, je kon gewoon niet stil blijven staan.
Dave Roelvink had zijn looks en zijn heerlijke dansplaatjes ook weer mee en het publiek ontving hem dan ook warm.
Als afsluiting was hier de Flexican te vinden en tegen die tijd stond het bomvol ook al was het buiten flink afgekoeld, binnen leek het wel 30 graden!

Give Soul was de stage buiten en vond ik supervet opgezet. Een groot huis van hout wat een soort wild westen gevoel gaf.
Hier stonden de meeste mensen te hangen en chillen en op de avond kwam het publiek steeds losser, zeker Michel de Hey en Chris Liebing konden rekenen op veel fans.

Eat, drink, dance, repeat!

Onderweg naar de mainstage stonden wat leuke kraampjes die allerlei spulletjes verkochten, van brillen tot aan een gezellige snoepkraam.
Maar waar wij vrouwen natuurlijk gek op zijn, een Glamourbar(!) waar je nog even je look kon laten opfrissen.
Ik heb het overgeslagen want ik was inmiddels afgeleid door een carrousel (die ging met een snelheid.. Dat was echt niet childproof kan ik je vertellen) en het foodpleintje verderop.
Wij hebben het lekker op en patatje van Bram gehouden. We hadden ook nog kunnen gaan voor een hotdogs, fruit, Surinaamse broodjes en burgers.. Er was keuze zat! Waar ik ook blij mee was, de rijen bij de vele bars vielen ook mee dus ik stond amper zonder een drankje in mijn hand;)

De mainstage was een volle bak aan doorgewinterde techno lovers.
Leuk, gezellig en dolle boel maar om de hele avond te blijven hangen, nee daarvoor heb ik teveel last van FOMO.
Wel gaaf om te zien dat iedereen aan zijn trekken kwam op dit festival en ik voelde me bij geen enkele stage teleurgesteld.
A Day At The Park 2019 thanks, weergoden thanks, Festivallovers thanks, dit was me er 1!!

A Day At The Park 2019

Goed nieuws voor de fans vanaf het eerste uur, A Day At The Park keert in 2020 weer terug naar het Kralingse bos in Rotterdam. Blok je agendaaa!