Eindelijk was het weer zo ver, we gingen voor de tweede keer naar de Rotterdam Rave wintereditie in de Maassilo. Vorig jaar waren we naar een nachteditie en die was echt ontzettend leuk, dus dit jaar was de keuze snel gemaakt om weer tickets te kopen. Weliswaar kozen we dit keer wel voor de dag editie.

Rotterdam Rave enough ROOM

Eenmaal uit de metro konden we aansluiten in de rij, waar we eigenlijk zo goed als gelijk door konden lopen. We waren er rond 13:45, waar het om 13:00 begon. Toen we binnenkwamen viel ons gelijk op dat er meer dan genoeg kluisjes waren, dat is altijd top. Nadat we ons groepje bij elkaar hadden verzameld en muntjes hadden gehaald begonnen we in de Machine Room. Daar stond vriend van de show JOE SANE te draaien. Hij draaide een erg lekkere openingsset, waardoor de sfeer er gelijk goed in zat.

De Machine Room is de kleinste van de drie zalen van de Maassilo. Deze zalen liggen allemaal in het verlengde van elkaar. De mainstage is de Control Room, daarna komt de Radar Room en daarna dus de Machine Room. Er was ook nog een vierde zaal voor deze editie ‘The Bridge’. Deze staat ook wel bekend als de Now&Wow Club. Een ontzettend vette locatie op etage 10, boven de Maassilo.

Goed, na JOE SANE gingen wij even een halfuurtje door naar Brecc. Die draaide prima, maar we gingen al snel naar de mainstage; want daar draaide Alignment b2b Anxhela vanaf 15:00. Die waren iets aan de late kant, want ze startte zo’n kwartier later dan gepland. Toen ze eenmaal begonnen waren, stelden ze zoals nooit teleur. Ze draaiden erg goed!

De Radar Room

Daarna gingen we met het groepje terug naar de Radar Room om voor ons een nieuwe artiest te zien: BLK. Wat draaide hij lekker zeg, erg van genoten! Daar hebben we eigenlijk zijn volledige set doorgebracht van 18:00 tot 20:00. Na BLK kwam CLTX, daar hebben we nog een halfuurtje gestaan. Want om 20:30 begon voor ons het setje waar we de hele dag naar uitkeken: AZYR b2b LESSSS. Beide had we ze nog nooit live gezien, maar de setjes die we van hun luisteren op SoundCloud zijn echt mega goed, dus we hadden hoge verwachtingen. Die hoge verwachtingen, zijn echt mega waargemaakt. Wat een set, wat een energie, echt helemaal top! Die gaan we niet snel vergeten.


Wel stonden ze in de kleinste ‘room’, waar er veel animo was qua publiek, dus het was wel een beetje aan de drukke kant. Daarna sloten we af bij Karaxheller en het laatste halfuurtje bij Dyen. Die tevens niet tot 23:00, maar tot 23:30 doorging!

Al met al was het een superleuke dag, het was erg goed georganiseerd en we hebben genoten. Volgend jaar zijn we sowieso weer van de partij en blijven de socials volgen! Ons eindcijfer is een dikke 9 Rotterdam Rave!

De eerstvolgende is: Tegendraads op 13.01.2024. Wie zien we daar?