Op 20 December 2019 vond Rotterdam Rave Indoor plaats in de Maassilo. Het feestje was een geweldige afsluiter van 2019. De line-up van dit techno feestje was geweldig en de tickets waren daarom ook erg gewild. Het was mijn eerste feestje in de stad Rotterdam en zeker eentje om niet te vergeten.

Rotterdam is Rave

Ik ga niet vaak naar feestjes buiten Amsterdam, omdat het simpelweg gewoon moeilijker te bereiken is. Maar Rotterdam Rave stond al een tijdje om mijn bucketlist. Rotterdam Rave leerde ik kennen via social media, aangezien er vaak filmpjes van dit evenement viral gaan. Rotterdam Rave lijkt wel een van de meest populaire en upcoming festivals. De techno die gedraaid wordt op de Rave is dan ook kei- en keihard! Logisch dat hun motto is: Rotterdam is Rave, Rotterdam is Techno. Ik had het geluk dat ik bij een vriend in Rotterdam kon blijven slapen, want anders was de terugreis een stuk langer geweest. De Maassilo is per auto of openbaar vervoer gelukkig goed te bereiken! 

Ook leuk om te weten: bij Rotterdam Rave liepen er dames rond die snoepjes aan het uitdelen waren!

Rotterdam is Techno

Een van de meest belangrijke redenenen dat ik naar Rotterdam Rave wilde gaan, was de line-up. De line up van de 2019 closing party was echt geweldig, dus ik zag de ultieme kans om een keertje uit mijn comfort zone te stappen en mijn feestactiviteiten naar Rotterdam te verplaatsen! Charlotte de Witte,  Paula Temple, Dax J, I Hate Models, Enrico Sangiuliano, Egbert, Kobosil, 99999999 (9 times 9), VNTM en nog veel meer bekende artiesten draaiden tijdens deze onvergetelijke nacht. Persoonlijk heb ik het meest genoten van de sets van Paula Temple en Kobosil, maar eerlijk gezegd werd er de hele nacht geweldig gedraaid. 

De Maassilo

De Maassilo is een industriële locatie, in de Maashaven Rotterdam (langs het water), gehuisvest in een voormalige graansilo uit 1910. De locatie is volledig omgebouwd naar een evenementenlocatie, met maar liefst 4 zalen waar in totaal 5000 personen in passen . Op de 10e verdieping zit ook club Now&Wow, waar Rotterdam Rave ook regelmatig feestjes geeft. Bij binnenkomst ga je een verdieping naar beneden, waar je kluisjes en munten kan halen, daarna kan je nog een halve verdieping omhoog, waar een lange ondergrondse gang is. Via deze gang kan je alle vier de zalen bereiken, die weer een verdieping hoger zitten. Ook via de zalen kan je wisselen van stage. Er zijn in de Maassilo genoeg bars, wc’s en rookplekken aanwezig, dus lange rijen waren er niet. Het duurde even voordat ik de locatie doorhad, want overal leek wel een gang of doorgang te zitten. Maar eenmaal bekend, wist ik al snel de snelste weg naar mijn favoriete dj’s te vinden! 

Beoordeling Rotterdam Rave: 7,7

Sfeer: 9 Locatie: 7
Muziek: 10 Aankleding: 7
Activiteiten & extra’s: 7 Menu: 7
Drukte/rijen: 9 Duurzaamheid: 5
Temperatuur: 8 (aan de warme kant) Prijs: 8