Zaterdag 17 augustus 2019 werd de 4e editie van Rotterdam Rave gehouden, op een gloednieuwe lokatie, midden in de haven van Rotterdam.
Volledig uitverkocht, en vol met techno liefhebbers.
Met een geweldige line-up, 3 prachtige area’s en een top locatie hebben ze dit jaar weer een hele vette editie weten neer te zetten.

De locatie

Waar het festival de afgelopen jaren gehouden werd op het Lloyd Multiplein, heeft de organisatie dit jaar er voor gekozen om het festival te verplaatsen naar het RDM-terrein.
Een hele goede keuze, want deze industriële omgeving past helemaal bij de sfeer van de Rotterdam Rave. Rauw en industrieel.

Haven van Rotterdam
Gelegen aan de Maas

De locatie is natuurlijk wat meer afgelegen, en niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Maar dit hadden ze goed opgevangen met een pendelbussen dienst.
De voorzieningen op het terrein waren duidelijk aangegeven. Ze hebben hun uiterste best gedaan om ons van alle gemakken te voorzien.
De Onderzeebootloods was om gebouwd tot een chill area.
Hier kon je even uitrusten, arcade spelletjes spelen, drankjes halen enz.

Alleen tijdens de spitsuren stond je wel even in de rij.
De locatie was ruim opgezet, en heeft de ruimte om het volledig uitverkochte festival te huisvesten. Alleen was het dit jaar iets te krap allemaal, waardoor je of lang aan het wachten was of in hele volle zalen stond.
Maar als je dan toch, na het wachten, met je vers gemaakte smoothie even aan de maas zat te genieten van de muziek, maakt dat een boel goed. 🙂

Chill Area
Chill Area

Stages

Met 3 stages, waarvan 2 overdekte loodsen en 1 outdoor stage, was er voor iedere techno liefhebber wat wils.
Buiten de Dock Area, aan de maas. Waar je kon luisteren naar lekkere techno van onder andere Secret Cinema, Joyhauser en Reinier Zonneveld.
Binnen waren er de Control Room en de Machine Room.
In de control room kon je genieten van onder andere Ben Klock, Dax J en de 90’s classic set van ROD.
Zelf heb ik voornamelijk mijn tijd doorgebracht in de Machine Room, dé stage voor de echte harde techno liefhebber. En ook de meest bezochte naar mijn ervaring.
Met sets van Ghost in the Machine, Perc en I Hate Models. En dat was genieten.
Verstandig om van te voren al een strak tijdschema te maken, zodat je niks mist van je favoriete DJ.
Want met zoveel vette sets was het veel heen en weer lopen.

  • Dock Area
  • Control Room
Lichtshow

Het festival van van te voren al volledig uitverkocht. Mensen vanuit heel Europa waren hier bijeen gekomen om te genieten van een hele dag goede muziek.
De sfeer zat er dan ook goed in.
Kosten noch moeite waren er bespaard om een vette show neer te zetten.
De indoor area’s waren voorzien van geweldige lichtshows, vuurwerk en goede geluidsinstallaties. Dit maakte het voor mij wel écht af.

Rotterdam Rave 2019

Techno liefhebber? Hier moet je heen!

Rotterdam Rave 2019 was een geslaagde editie. Met name door de nieuwe locatie en de line-up van dit jaar. Dit festival onderscheid zich van de andere outdoor techno festivals door de rauwe look die het heeft. Iets, als je van techno houdt, wat je meegemaakt moet hebben.
Tot volgend jaar Rotterdam!

Rotterdam Rave Machine Room

Meer sfeerimpressie van de Rotterdam rave 2019? Check dan hun Instagram.