Na 5 jaar keerde Sensation weer terug naar de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Op 2 juli werd de ArenA opnieuw spectaculair gevuld door bijna 40,000 in het wit geklede mensen om een knaller van een (uitverkocht) feest neer te zetten!

Sensation, een begrip

Door het  grote succes van het event is Sensation al jaren een begrip in Nederland en ver daarbuiten. In 2000 werd de eerste editie gehouden in Amsterdam en daarna volgden 133 edities over de hele wereld, waarvan 19 op onze eigen bodem.

In 2017 werd er afscheid genomen van Sensation in de ArenA, met Sensation – The Final.
Daar baalde ik ontzettend van. Al op hele jonge leeftijd nam ik mezelf voor Sensation een keer bij te wonen.
Als 10 jarig meisje keek ik dan TV en zag ik al die fantastische beelden voorbij komen van al die mensen in het wit. De saamhorigheid, de sfeer, het plezier dat ze hadden…Het zag er uit als iets wat je ooit in je leven meegemaakt moet hebben. Later als ik “groot ben” wilde ik dat ook.

YES, YES, YES

Maar gelukkig! Sensation kwam terug. In een nieuw jasje, maar ook in de “oude stijl”.
Met als thema dit jaar: YES., Een ode aan de veerkracht en positiviteit van het Nederlandse nachtleven.
YES, voor de liefde, vrijheid, eenheid en het leven. En een volmondige YES toen ik de kans kreeg om hier heen te gaan.

Sensation 2022 – YES TO ALL

Het was bijna surrealistisch om nu echt op Sensation te staan.
Na eerst weken op jacht te zijn geweest naar de perfecte outfit, heel veel voorpret, en tientallen video’s te hebben bekeken van voorgaande edities waren de verwachtingen hoog.
Maar deze verwachtingen werden zeker overtroffen! Het plezier, de saamhorigheid, de sfeer, het was er allemaal. Een heel divers publiek, met de harde kern, maar ook een nieuw jong publiek.
Een soort van festivalgevoel, maar toch met de intieme sfeer van een club, en dat met bijna 40.000 mensen. Niet voor niets wordt het evenement de “grootste club op aarde” genoemd.

Op de line-up van de mainstage Sensation 2022 stonden: ACRAZE, Diplo & MK, Franky Rizardo, MALAA, Noizu, Oliver Heldens, Sunnery James & Ryan Marciano.
Noizu opende de show om 22:30 uur met een spectaculaire opening, en zette daarmee direct de toon.
In het kader van het nieuwe jasje lag de nadruk dit jaar meer op housemuziek, waar dit voorheen meer trance was. Nu ben ik ook net wat meer een house liefhebber, dus ik had het helemaal naar mijn zin. Met name bij de set van Oliver Heldens, en tijdens the closing van MALAA. Wat was die lekker.

Silver Stage

Deluxe tickethouders hadden ook nog een aparte stage, de Silver Stage die zich bevond in de Deluxe area.

De line-up van de Silver Stage bestond uit: Raynor, Martin Ikin, Dombresky, Biscits, La Fuente en Mr. White.
Gelukkig had ik de luxe om toegang te krijgen tot de Deluxe area, waarmee ik echt het maximale uit de avond heb kunnen halen.
De Deluxe area had aparte bars, lounge ruimtes, maar vooral een fantastisch uitzicht vanaf het balkon op het veld.
Bijna 40.000 mensen die, volledig in het wit gehuld, helemaal los gingen, tijdens de vette laser shows, met de beste DJ’s en een decor waarvoor Sensation weer alles uit de kast heeft gehaald.

Een fantastisch beeld.

Beyond Sensation

In 2020 zou Sensation terugkomen met Beyond Sensation, dat een voorproefje van een gloednieuw concept zou geven. Doordat het evenement de afgelopen 2 jaar vanwege Corona niet door kon gaan, is dat nieuwe concept voorlopig in de ijskast gezet en is er gekozen om dit jaar een reguliere editie van het feest te organiseren.
Er is nog weinig bekend over of het nieuwe concept er komt, maar na deze succesvolle editie hoop ik dat daar snel nieuws over volgt. Één ding is zeker, ik zou het zeker niet willen missen.

Al met al was het een fantastische avond en de tijd vloog (helaas) voorbij. Toen ik om 06:00 uur de deur uitliep bekroop mij direct al het gevoel van heimwee. Na jaren op Sensation gewacht te hebben was het al ver beyond expectation, Ik hoop dat dit niet de laatste Sensation was. Tot de volgende keer?

https://www.youtube.com/embed/RbDMialS4Aw

Meer leuk nieuws over Sensation lees je hier!