Daar zijn we weer! Eindelijk weer een festival op de planning en deze keer is het Shockerz – Complex Aftermath. Geen QR-codes, geen testen voor toegang en geen mondkapjes ergens te bekennen. Afgelopen weekend was het echt als van ouds. Het kunnen verheugen op een festival was iets wat ik super erg had gemist. Ik denk dat iedereen het gevoel nog wel kan bedenken dat je als kind moet gaan slapen en je de volgende dag naar de Efteling gaat, dat gevoel kreeg ik weer helemaal terug (en misschien nog wel honderd keer zo erg!).

SHOCKERZ

Shockerz vindt plaats in de Autotron in Rosmalen. Zaterdagmiddag 19 maart was het dan eindelijk zo ver dat ik, samen met een hele toffe groep mensen, de bus instapte om te vertrekken naar een feestje waar ik zelf nog nooit was geweest. Normaal is Shockerz ergens in de maand december, maar gelukkig hebben ze de beslissing genomen om de editie van afgelopen jaar te verplaatsen. Met een zonnetje aan de hemel nu in maart was het dan toch wel jammer dat het binnen was. Over Shockerz hoorde ik altijd erg goede verhalen, dus het was tijd om dit zelf even te ervaren. Let’s go!

Let’s go Shockerz!

Bij de ingang verliep alles erg vlot. Autotron werkt met een ecomunt, deze ontving je bij de ingang. Het was dus eigenlijk een wisselmunt voor je plastic beker. Naarmate het feestje eindigde kon je aan de vloer zien dat niet iedereen zich hier meer bezig hield. Verder hadden we al snel een kluisje bemachtigd door middel van een QR-code te scannen en zo online een kluisje te betalen (toch nog een QR-code aanwezig!). Toen nog enkel munten scoren om vervolgens Area 1 binnen te gaan. Met kriebels in mijn buik keek ik naar de stage die bestond uit grote schermen, lampen en lasers.

We werden verwelkomd door 2 dj’s die mij nooit teleurstellen, Ran-D en Adaro waren samen aan het draaien. Ik moet zeggen de sfeer zat er al direct in en het voelde alsof we nooit weg waren geweest! Na Ran-D en Adaro volgde Rejecta met een liveset. Shockerz is een feest voor de echte liefhebber van Raw Hardstyle, dus de line-up bestond ook uit grote namen van deze scene. D-Sturb is een van mijn lievelings dj’s en daarom vond ik het persoonlijk jammer dat deze al om 16 uur moest draaien, maar dat mocht de pret niet drukken, ik heb genoten van zijn set!

Shockerz

Klaplongen

Een van de sets waar ik het meeste naar uitkeek was de set van Act of Rage samen met E-Force. 2 dj’s die ik qua rauwe sound fantastisch samen vind en dat hebben ze ook laten blijken. Na een lange tijd geen festivals had ik nog steeds alle fijne kneepjes van het klaplongen onder controle. Voor de lezers die het dansfenomeen “klaplongen” niet kennen, doe zeker je research!

Op zo’n Raw Hardstyle feest als Shockerz kunnen de mannen van Rebelion natuurlijk ook niet ontbreken en hebben ze in hun set laten horen waarom dat zo is. Ook de liveset van Killshot en Bloodlust was voor mij een hoogtepunt van de avond. De energie waarmee Killshot zijn set staat te draaien is al geweldig om naar te kijken, deze energie kwam door op het publiek. Het is ongelofelijk wat voor gevoel het geeft als het hele publiek zo hyped wordt van de muziek die door de zaal heen klinkt. Dat is pas het echte gevoel van samenhorigheid!

Een grote vriendengroep

Zelf ben ik weinig in Area 2 geweest, omdat ik de sets van de namen die kwamen in Area 1 liever wou bijwonen. Hoewel dat Area 2 vooral bestond uit nieuwere namen, maakte dat de sfeer niet minder. Deze area was wat kleiner (lees: warmer), maar als je er binnen aan het stampen was, voelde het eerder als een grote vriendengroep.

Het gevoel van een grote vriendengroep, de muziek die ik een tijd heb gemist door grote speakers en een heerlijk pilsje (niet te vergeten natuurlijk) is wat voor mij Shockerz eigenlijk samenvat. Shockerz is alweer terug op 17 december 2022 en hopelijk kan ik daar weer bij zijn, want deze editie heeft echt mijn hart gestolen! Op de website van Shockerz is straks weer informatie te vinden over de line-up en andere leuke nieuwsberichten.