Eindelijk was het weer zo ver. Na alle coronamaatregelen van de afgelopen jaren mochten we eindelijk weer naar een feestje zonder regels of limieten. Speciaal voor SMÈRRIG Koningsdag Festival ben ik vanuit het zonnige Spanje overgevlogen naar het mooie Nederland om weer lekker een SMÈRRIG feestje te pakken. Wat een feestje, wat een dank naar Willy dat die weer een jaartje mee is gegaan en vooral WAT EEN WEER! Maar dat hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen. Of jullie nu hebben staan shinen op SMÈRRIG, in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of welk andere gezellig feestje dan ook. Met zo’n lekker zonnetje op je bakkes heb jij vast ook geen moment geklaagd.

Smerrig Koningsdag

Het Festival

Voor mij begon het festival al vroeg want ik was als echte SMÈRRIG fan natuurlijk als één van de eerste binnen. Het festivalterrein bevond zich in Den Bosch lekker dicht bij het station en het stadion van FC Den Bosch. Wat super leuk maar ook opmerkelijk was, was dat de dresscode roze was, de SMÈRRIGste kleur. Ondanks dat het koningsdag was, had bijna iedereen op het feestje zich aan de dresscode gehouden.

Er stonden verschillende stages mooi roze aangekleed a la SMÈRRIG en a la Holland. Roze molens, roze piem, en nog veel meer SMÈRRIGe aankleding. Er waren vier stages: de Main SMÈRRIG, een Yung Petsi stage, de ‘Donny Summer’ stage gehost door Donny en tot slot de gezellige deuntjes van Herrie Met Gerrie. Bij de Main waren er heerlijk ouderwetse hitjes.

Zelf heb ik voornamelijk op de SMÈRRIG Main gestaan. Zo stond er onder andere K-Liber, Afro Bro’s, Nederlands eigen Maradonnie aka Mister Snelle planga. Verder was Jonna Fraser, Feest DJ Ruud waar ik, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, enorm fan van ben. En wie er niet te missen zijn op SMÈRRIG zijn vanzelfsprekend dé SMÈRRIG Diskjochies!

Smérrig Koningsdag Smerrig

Goeie shit

Naast de heerlijke beats wil ik ook nog graag met jullie delen dat er weer voldoende eet- en drinkgelegenheden waren en er geen wachtrijen stonden voor de schone toiletten. Al met al dus weer een lekker, goei Brabants fiske.

Het volgende feestje van SMÈRRIG staat alweer op de agenda, namelijk SMÈRRIG Zomerweekender, 16 en 17 juli. Ook dit feestje wil jij niet missen. Check deze link voor tickets!

See you on the next one! XO XO Elise

Festivallover Elise