Het enige echte Festival Lover food blog is vanaf nu online! Speciaal voor mijn mede festival-foodies ben ik dit blog begonnen. Ik proef op elk festival dat ik bezoek, het menu van verschillende foodtrucks. Dat maakt jouw keuze waar te gaan eten mogelijk makkelijker (of juist moelijker) tijdens de festivals. Na elk festival voeg ik in alfabetische volgorde de foodtrucks toe aan onderstaande lijst. Ik zet de tekst (NEW) ervoor om aan te geven dat dit de nieuwste foodtrucks in de lijst zijn. Op die manier mis je geen enkele smaakvolle omschrijving.
Wist jij dat de afgelopen jaren de foodtrucks in Nederland flink gegroeid is? Er is zelfs een toename van 110%! In 2017 telde Nederland nog maar 1.200 foodtrucks, nu zijn dat al 2.500 geregistreerde foodtrucks. En dat is ook terug te zien op de festivals. Het groeiende aantal foodtrucks laat zien hoe populair ze zijn. Consumenten hechten meer waarde aan unieke en kwalitatieve eetervaringen tijdens een festival. Het is dus niet zo verwonderlijk dat je niet meer weet wat je moet eten op een festival, er is zoveel lekkers te vinden.

(NEW) Bakblik: De beste gefrituurde bloemkool en vegan rendang
Thema: Vegan gerechten die met aandacht worden bereid.
Menu: Rendang bowl, Rendang bun, Cauli bowl, Cauli bun en Samosa Empanada mix.
Geproefd: Rendang bowl, Cauli bun en Samosa Empanada mix.
Smaak: Verrukkelijk! De Cauli bun was onze favoriet. De bloemkool was knapperig en heerlijk met de saus die erop zat. Top! De Rendang bowl was heerlijk van smaak en vulde ook nog eens goed. De Samosa Empanada mix was lekker — vooral de samosa (je krijgt er maar twee van, dus ik raad aan twee porties te bestellen).
Getest tijdens: Paaspop 2025
Leuk feitje: Het personeel is ontzettend vriendelijk en je ziet dat je eten met liefde op je bord wordt geschept. Bij sommige trucks gaat het er wat ruiger aan toe, maar niet bij Bakblik. Eten met liefde voor de natuur én liefde voor jou als festivalganger.
Cas&Kas: Bitterballen en kroketten met ECHTE smaak
Thema: Hollandse gefrituurde snacks met een vegan twist.
Menu: Vegan bitterballen, kroketten en mini truffelkroketten.
Geproefd: Broodje kroket en vegan bitterballen.
Smaak: Serieus een van de lekkerste broodjes kroket die ik ooit op heb! Het broodje was anders dan die kleffe witte bolletjes die je normaal bij de snackbar krijgt. De bitterballen maakten het festival meteen feestelijk, want een bitterbal associeer ik toch echt met een feestje. Helaas hadden ze op Lakedance niet de mini truffelkroketjes op het menu staan, maar ik hoop die op een volgend festival wel te kunnen scoren!
Getest tijdens: Lakedance 2024 (augustus)
Leuk feitje: Het personeel was heel vriendelijk, maar vond het wel spannend om mee te werken aan een Reels-video over festivalfood. Lees ook bij de Taco Truck meer hierover.
De Oesterkraker: Klassiek oestertje eten
Thema: Een viskraam
Menu: Oesters, oesters en… oesters!
Geproefd: Oesters
Smaak: Je kunt de oesters rauw eten of feestelijk aankleden met verschillende sausjes. Ik heb zowel de oester rauw als met een heerlijke vinaigrette gegeten. Ik vond het zeer smaakvol. Bij oesters is het natuurlijk wel zo: je houdt ervan of helemaal niet. Nog nooit oesters gegeten? Dan is een festival dé plek om ze eens te proberen.
Getest tijdens: Lakedance 2024
Leuk feitje: De Oesterkraker won bij de Nederlandse Horecaprijzen de prijs van beste foodtruck uit de provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn! Met een cijfer van maar liefst 9,77 werd hij ook derde in de landelijke ranking van beste foodtrucks.
Willy Nacho: Crunchy nachoschotels
Thema: Mexicaanse streetfood. Heerlijke, knapperige en gekruide nacho’s
Menu: Nacho’s met verschillende sauzen en toppings
Geproefd: De Classic en Cheese
Smaak: Een schotel met nacho’s is altijd een goed idee. Je moet wel even geduld hebben als de nacho’s in de oven staan, maar dat maakt ze juist zo lekker. Zeker de kaastopping!
Getest tijdens: Lakedance 2024 (augustus)
Leuk feitje: Wist je dat nacho’s pas in 1959 in een café in Los Angeles werden geïntroduceerd? Het bestond uit stukjes tortilla, jalapeño en kaas. Een serveerster zou later de naam “Nacho’s Especiales” hebben bedacht.
Poffertje Noes
Thema: Lekkere Hollandse poffertjes
Menu: Poffertjes met diverse toppings
Geproefd: Poffertjes met aardbeien en de klassieke met boter en poedersuiker
Smaak: Wat kan er misgaan met een poffertje? Zodra ik een hap neem, voel ik me weer een kind. Een kind dat in alle vrijheid geniet van een goed feestje. Dat doen de poffertjes van Poffertje Noes dus ook met je.
Getest tijdens: Zwarte Cross (2024)
Leuk feitje: Oorspronkelijk heetten poffertjes ‘broedertjes’. Hoe festivals klinkt dat?! Pas toen er koperen platen werden gebruikt om het beslag te ‘poffen’, veranderde de naam naar poffertjes. Ik bestel voortaan een portie festivalbroeders!
(NEW) Taco Truck (Staalfood)
Thema: Tacovulling in een burger of burgervulling in een taco
Menu: Taco Tomorrow en Taco 3000
Geproefd: Taco 3000
Smaak: Ha! De grap was dat we pas na het eten beseften dat het volledig vegan was. Het ‘vlees’ is geweldig gekruid en je merkt dus echt niet dat het vegan is. Het eet lekker makkelijk weg, en eerlijk is eerlijk: je wilt na een Taco 3000 eigenlijk nog wel 3000 taco’s eten!
Getest tijdens: Paaspop (2025)
Leuk feitje: De medewerker die vorig jaar (2024) bij Cas&Kas zijn debuut maakte in de Instagram Reels, gaf deze keer het stokje over aan een collega. Volgens hem was het Instagram-leven toch niet zijn ding.
(NEW) SatéTheo: De meest energierijke satéetjes die je op een festival kunt eten
Thema: Alles wat op een stokje op de grill kan. Alle gekheid op een stokje.
Menu: Diverse soorten saté, inclusief een vegan optie
Geproefd: Mixed grill met pindasaus en vegan grill met rode saus
Smaak: Rennen naar deze foodtruck, want de mixed grill én vegan optie zijn heerlijk. Ik vond het wel jammer dat bij de vegan optie geen pindasaus zat, maar dat heeft vast met de ingrediënten te maken. De echte veganliefhebber kan samen met zijn vleesetende festivalgangers hier in ieder geval terecht voor de beste grill van het festival. Het stokje met varkensvlees vond ik persoonlijk top!
Getest tijdens: Paaspop (2025)
Leuk feitje: De eigenaar van deze foodtruck heeft zóveel energie, daar kan het volledige festivalterrein niet tegenop. Deze foodtruck is een must-visit, je moet hier gewoon echt een keer een bakje met jouw favoriete grill bestellen. Doe dan meteen de groetjes aan Theo, van Festival Lovers.
(NEW) Spijs van Gijs: Slow food van de beste kwaliteit
Thema: De lekkerste zalm, brisket en pulled pork, gemaakt op een Argentijnse grill
Menu: Slow grilled zalm, brisket en pulled pork
Geproefd: Brisket en pulled pork
Smaak: Meer, meer, ik wil meer! Ik heb Gijs al ingefluisterd dat ik graag de zalm op een volgend festival wil proeven. Zelfs de broodjes worden op locatie boven de kolen gebakken. Van de sublieme smaak van de brisket en pulled pork droom ik nog steeds. Wat een geweldige toevoeging aan je festival, een pure smaakbeleving!
Getest tijdens: Paaspop (2025)
Leuk feitje: Gijs heeft zijn eigen sauzen- en kruidenlijn. Naast deze BBQ-truck heeft Gijs ook een pizzatruck en een BAR-ista wagen. Gijs, op een volgend festival hoop ik de andere te kunnen testen.
Heb jij een foodtruck en wil je niet ontbreken in onze lijst met geteste foodtrucks?
Neem dan contact op met onze redacteur van het Festival Food Blog: Ruby Kramer. Ze komt graag jouw lekkere gerechten testen en schrijft voor ons op Festival Lovers een samenvatting. Je foodtruck wordt trouwens niet alleen in dit overzicht genoemd, maar ook in het blog van het desbetreffende festival waar Ruby bij je is langs geweest. Lees hier een voorbeeld van Paaspop 2025: De magie van het festivalseizoen is gestart tijdens Paaspop! (Part 1)


