Winter en een buitenfestival? Elk jaar bewijst Sneeuwbal opnieuw dat koude temperaturen geen excuus zijn om een festival niet te bezoeken. In mijn eigen vertrouwde Utrecht is Park Transwijk omgetoverd tot een waar apres ski dorpje voor Sneeuwbal Festival 2020. Met alle vrolijke aankondigingen op de diverse social media kanalen komen we in de aanloop al helemaal in de winterse sfeer.

Venue en stages

Dat Sneeuwbal meer is dan alleen een muziekfestival bewijst de venue meteen. Zo kan je van een heuze sneeuwhelling af met een slee of levensgroot Stef stuntpiloot spelen, genoeg om je tussen het feesten door te vermaken. En alsof dat nog niet genoeg is kan je ook opwarmen in een hottub. De hele aankleding brengt je dus in een apres ski sfeer. Verdwalen is niet nodig, alles staat perfect aangegeven op ook weer leuke borden die helemaal in het thema passen.

Sneeuwbal Festival 2019

Waar gaan we naar toe? De Ruige Piste, de Woeste Helling of de Behaaglijke Hut? Onderweg naar de gekozen stage zijn er genoeg horecapunten. Wil je helemaal in de apres ski sfeer blijven is er zelfs gluhwein. Wij kiezen liever voor een flugel en gaan vrolijk door. Buiten zijn geeft je ook de mogelijkheid om te kijken naar alle leuke outfits van de festivalgangers. Foute skipakken, mutsen en kleurrijke outfits passeren ons. Het publiek is niet alleen divers in outfits, maar ook in samenstelling. Jong en oud, stelletjes, vrienden en vriendinnen. Maar we zien ook grote groepen die het ski thema helemaal doortrekken door allemaal dezelfde skipakken te dragen.

Line-up Sneeuwbal Festival 2020

Met dj’s zoals Secret Cinema en Egbert is de technotent druk bezet, niet zo gek want de heren geven een keiharde show weg. Maar ook Pablo Discobar Soundsystem maken er weer zoals vanouds een feestje van, en ook hier staat de tent wederom vol en danst iedereen er op los. De sluwe vos neemt je mee in zijn bekende sound en La Fuente maakt dat de stappenstellers op hol slaan. Wat is zijn energie aanstekelijk!

Tot slot

Op 30 januari 2021 is de volgende editie van Sneeuwbal. De welbekende pinguin staat alweer klaar op de flyers. Goede muziek en genoeg te doen op het terrein maakt dit festival echt een dagje uit. Noteer deze datum dus alvast in je agenda!

Sneeuwbal winterfestival

Tot op het volgende feestje…

Alle liefs,
Melissa